Gå till innehåll

andreas72

Medlem
  • Innehållsantal

    349
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av andreas72

  1. På senare tid har en irriterande popop (se bifogad bild) från Google börjat dyka upp varenda gång jag startar ett nytt incognitofönster i Google Chrome. Denna ruta har dykt upp även tidigare, men efter att ha granskat inställningarna och tryckt på "Jag godkänner" brukar det åtminstone ta några månader innan den dyker upp igen. Men nu händer det som sagt precis varenda gång vid öppning av ett nytt incognitofönster efter att webbläsaren varit stängd. Tänkte att det var något misstag från Google men nu har det pågått i flera veckor så jag börjar tro att det kommer att fortsätta i den här stilen och därmed i princip göra incognitosurfande oanvändbart eller åtminstone väldigt opraktiskt. Någon fler här som upptäckte problemet och som eventuellt har en lösning eller är det måhända ingen som använder incognitoläge i webbläsaren?

     

     

    google_popup.PNG

  2. Hej,

    Jag har en bärbar laptop med Windows 7 som av någon anledning stänger ned mitt under fullständig virussökning med Norton Security. Det blir ingen blåskärm utan det blir precis som om strömmen hade brutits. Har testat några gånger och samma sak varje gång. Stängde av att komprimerade mappar skulle genomsökas och då gick det lite längre tid (körde nog ca 45 minuter). Någon som har någon idé om vad detta skulle kunna bero på? Tänker att det skulle kunna vara värmeproblem, men hur kan man konstatera det i så fall? Finns det nått tillförlitligt program (utan bloatware) för att mäta temperaturen på CPU:n? Går det att se i någon eventlogg vad orsaken till nedstängningen skulle vara? Eller skulle det möjligen kunna vara ett virus som orsakar detta? Inga skadliga filer hade hittats vid genomsökningen när jag kontrollerade några minuter innan nedstängningen.

  3. Tack för din support Cecilia!

    Det kanske ändå är nått skumt med hemsidan för när jag surfar dit med telefonen, som inte blockerar webbsidan, och därefter kommer till kassan för att betala (där man fyller i kortuppgifter etc.) så står det i Google Chrome att sidan inte har en säker anslutning, dvs. https. Det verkar väl konstigt om en så stor och känd hemsida inte skulle ha krypterad överföring av känsliga uppgifter vid betalning, eller? 

  4. Idag när jag skulle handla löparkläder från Löplabbet så blir jag stoppad av Norton Internet Security, som säger "Norton blockerade ett angrepp av Web Attack: Formjacking Website 90". Det händer så snart jag klickar på någon av rubrikerna "Handla löparkläder",  "Handla löparskor" eller "Handla tillbehör" från startsidan. Kan detta vara en falsk varning och hur kommer man runt det i så fall? Man vill ju helst inte stänga av antivirusprogrammet. Brukar det gå att rapportera eventuella falskvarningar någonstans så att de fixar problemet?

  5. Hej!

    Jag har haft krångel med Windows Update båda mina datorer med Windows 7. Det är exakt det symptom som beskrivs här jag fick och när jag följde lösningen i första svaret så verkar det ha hoppat igång igen:

    https://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_7-update/windows-update-har-slutat-fungera/3dc9182f-4838-487d-bd48-c75347626703?auth=1

    Dock verkar all uppdateringshistorik ha försvunnit i samband med att jag raderade mapparna i c:/Windows/SoftwareDistribution. Någon här som vet ifall detta går att återställa på något sätt från mapparna jag raderade? Eller får jag leva med att det är borta för evigt?

  6. Tack för alla tips! Jag kommer att fortsätta jakten på eventuellt försvunna GB när jag åter har tillgång till datorn ifråga efter semestern. Ska försöka hitta artikeln som Cecilia nämnde som förklarar varför man inte kan göra som jag gjorde för att kontrollera hur mycket utrymme som används.

  7. 21 timmar sedan, Venoms sade:

    Har du stängt av indexeringen? Det är ganska meningslöst att indexera på en SSD och den tar mycket utrymme i onödan

    Var sparar indexeringen sina data? Kommer detta inte med när jag kontrollerar storleken på det sätt jag beskrev i första inlägget?

    Citat

    Även när man slår på visning av dolda filer och operativsystemfiler kommer man inte att se de filer som bildar systemåterställningspunkterna och därmed kommer de inte att räknas med i Egenskaper för C:.

    Jag raderade alla återställningspunkter men tyvärr gav det inget större bidrag till diskutrymmet. Däremot var Windows/Temp ca 25 GB så jag raderade den för att frigöra lite utrymme. Vad gäller återställningspartitioner och liknande så borde väl dessa inte visas som använt utrymme på C:? Därför förstår jag fortfarande inte varför den använda utrymmet på C: som visas när man väljer egenskaper för just C: (genom att välja Start-->Dator--> högerklicka på C:-->Egenskaper) är så mycket högre än den sammanlagda storleken på alla mappar och filer som finns här.

  8. Jag har ett problem med tappat utrymme på en SSD-disk på en Windows 7-dator. När man markerar alla mappar och filer som visas direkt under C: i utforskaren och tittar på "Egenskaper" så visas en sammanlagd storlek på ca 50 GB medan när man kontrollerar "Egenskaper" för hårddisken så står det att använt utrymme är hela 86 GB. Vart kan de saknade GB ha tagit vägen? Jag har valt att visa dolda filer och mappar samt skyddade operativsystemfiler när jag kontrollerade den totala storleken för alla mappar och filer.

  9. Hej!

    När jag blir ombedd att förnya min Norton antivirusprenumeration så hänvisas jag till en svensk sida som är betydligt dyrare än om jag själv går in på t.ex. Nortons amerikanska hemsida och köper en motsvarande produktnyckel där:

    https://us.norton.com/norton-security-with-backup?inid=hho_nortoncom_hp_slot11_nsp_pd_page

    Finns det någon risk/hake med att köpa nyckeln här istället för att förnya prenumerationen via den svenska hemsidan? Så länge köpet går igenom är det väl inget problem, eller?

     

  10. Tack för ditt svar! Det jag tänker på är också om lagringsmediet i sig förstörs enbart av ålder och inte bara av slitage eller att man råkat få tag i ett dåligt exemplar som uppvisar mekaniska problem redan efter kort tid. Jag tänker t.ex. på att det magnetiska lagret kanske tappar sina egenskaper så att disken till slut tappar data bara av att ligga helt oanvänd i en byrålåda. Om detta händer skulle det väl också innebära att inte ens Ibas skulle kunna återskapa data. Men det kanske rör sig om evinnerligt lång tid innan en hårddisk tappar data enbart av åldersskäl?

  11. Hej,

    Finns det några riktlinjer för hur länge man bör använda en extern hårddisk avsedd enbart för backup oavsett hur lite driftstimmar den har? Dvs. kommer disken så småningom att tappa börja data enbart av ålder även om den totala driftstiden är väldigt låg? Och ifall man byter ut disken och kopierar över de gamla säkerhetskopiorna till den nya disken, finns det då något sätt att avgöra om det kopierade innehållet är intakt och inte har en massa bitfel som gör att säkerhetskopian man fört över till den nya disken i praktiken är oanvändbar? Jag menar att om den gamla disken redan börjat tappa data så kommer man ju eventuellt helt ovetandes att kopiera över trasiga säkerhetskopior till den nya disken och därmed invaggas i falsk tro att man nu har säkrat upp sina data från den gamla disken.

  12. Hej,

    Jag vet att man aldrig bör använda samma lösenord på olika hemsidor av självklara orsaker. Men hur stor säkerhetsrisk är det om man vid inloggning på en hemsida felaktigt råkar ange ett lösenord som man valt på en helt annan hemsida. Det är ju nämligen lätt hänt att man råkar förväxla vilket lösenord man använt på en viss hemsida om man försöker använda olika lösenord överallt. Frågan är då om även det felaktigt angivna lösenordet i allmänhet brukar sparas för att därmed, ifall det kommer i orätta händer, kunna användas för att logga in på den hemsida där just detta lösenord är valt.

    Jag antar här att det inte är hemsidor med illasinnat syfte vid pratar om, för då kan man ju givetvis se till att spara alla inloggningsförsök folk gör för att på så sätt skapa en databas med lösenord.

    Någon med insikt i hur (icke illasinnade) hemsidor brukar fungera som kan svara på ovanstående fundering?

  13. Hej,

    Jag har en liten fundering kring hur det fungerar när ett antivirusprogram sätter filer i karantän. Kommer filerna som hamnar där fortfarande att finnas kvar på datorn i oförändrad form men bara flyttas till en speciell mapp där filerna isoleras från att köras? Och hur länge ligger de vanligtvis kvar där om man kommer på att man vill återställa filerna t.ex. för att filer som faktiskt inte är skadliga har flyttats dit? Jag kör Norton Internet Security och som jag tycker att det verkar så hamnar alla misstänka filer det hittar just i karantän, dvs. de raderas inte från datorn. Senast jag körde en full systemskanning så flyttades dessutom ett helt oskyldigt program jag själv skrivit i en programmeringskurs till karantän, vilket känns lite märkligt. Som tur var gick det att återställa filen.

  14. Det finns alltså inget annat sätt än att använda tredjepartsmjukvara för att hindra dyngan att lägga sig på hårddisken utan ens uttryckliga begäran? Kan man inte helt enkelt ställa in WU att inte uppdatera automatiskt och sedan undvika att ladda ned de specifika KB-nummer som har med W10 att göra eller är det utspritt på så många uppdateringar att man ganska snart tappar kontrollen?

     

    Och hur kan man förresten vara säker på att ett program som t.ex. GWX-Control inte i sig innehåller otrevligheter? Borde ju vara tacksamt att passa på att lägga in några trojaner i ett så pass efterfrågat program.

  15. På tal om W10 så läste jag för flera månader sedan att det med tiden skulle kunna komma att laddas ned som en rekommenderad uppdatering via WU. I så fall kanske jag råkade ladda ned det via uppdateringarna jag precis installerade. Någon som vet ifall detta blivit verkligenhet nu och om det i så fall går att backa genom att avinstallera berörd uppdatering eller på ett hyfsat smidigt sätt radera de relevanta filerna på hårddisken? Onödigt om installationsfilerna för W10 ligger och tar plats på hårrdisken om man ändå inte tänker installera det. 

  16. Sedan något halvår tillbaka har Windows Update slutat meddela mig om uppdateringar i meddelandefältet längt ned till höger. Jag har WU konfigurerat så att det ska söka efteruppdateringar men låta mig välja om de ska hämtas och installeras. Om jag explicit besöker WU kan där finnas massor av uppdateringar som har ackumulerats under flera månader genom att jag inte blivit notifierad om dem och därmed missat att installerat dem. Problemet finns på båda mina datorer i hemmet. Det känns som att detta problem dök upp ungefär när Windows 10-ikonen dök upp (som jag har har döljt för att slippa se den jämt). Men det kanske bara är en slump. Någon som har en idé om vad detta fel kan bero på?

     

    Ett annat fenomen som dök upp ungefär samtidigt (kanske också bara en slump) är att svchost.exe börjat dra ca 15 % CPU under 20-30 minuter efter varje uppstart av datorn. Kan man ta reda på vad det är för program eller tjänst som orsakar denna last?

     

    Detta gäller Windows 7 Professional.

     

     

  17.  

    Alla länkarna i PC för Allas artikel har upphört att fungera.

     

    Jo det stämmer. Det var då jag googlade runt och hittade nedladdningssidan hos Microsoft som jag länkade till i första inlägget. Men som sagt så fungerade ju inte nyckeln där. Men LGJ hade en ISO som tydligen ska fungera.

     

    Stort tack för er hjälp!!

     

  18. Aha, så det är inte lika enkelt som man får det att framstå i denna guide:

    http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.443380/sa-installerar-du-en-frasch-version-av-windows-7

     

    LGJ, stämmer bra att nyckeln är av typen XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-6P6GT.

     

    Cecilia, har inte undersökt detta närmare men det går säkert att göra som du säger och skapa installationsskivor eller ominstallera från en återställningspartitionen om orsaken till ominstallation inte är att hårddisken gått sönder. Tanken var dock att kunna installera ett helt rent W7 med den nyckel som följer med datorn, dvs utan alla medföljande HP-program som man gärna vill slippa. Guiden jag länkade till ovan beskriver ett sådant förfarande, men den har ju några år på nacken så det som står där kanske inte är relevant längre.

  19. Hej,

     

    Jag tänkte göra en ren installation av Windows 7 på en HP desktop som hade Windows 7 Professional 64 bit förinstallerat men ingen medföljande skiva. Jag läste då ut produktnyckeln med Jelly Bean Keyfinder och försökte sedan använda denna nyckel för att hämta en ren Windows 7 iso-fil här:

    https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows7

     

    När jag trycker på "Verifiera" får jag dock bara upp följande felmeddelande:

    "Vi har stött på ett problem med den produktnyckel du angett. Försök igen eller gå till sidan Kontakta oss på Microsoft Support-webbplatsen för att få hjälp."

     

    Varför fungerar inte detta? Vet någon här hur man kan göra på annat sätt för att fixa en ren installation av Windows 7 på en märkesdator med förinstallerat OS utan medlevererad skiva?

     

×
×
  • Skapa nytt...