Gå till innehåll

Jubeii

Medlem
  • Innehållsantal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Jubeii's Achievements

(1/8)

  1. Jag kör SP1 och de senaste drivrutinerna till mina hårdvaror, men nu har jag även upplevt att 700MB ibland kan packas upp på ca 5-6 sekunder medans vid ett annat tillfälle kan det ta 30 sekunder? Asså jag förstår mig inte på det här? Hör även hört talas om speedstep men den funktionen hittar jag inte i BIOS? Om det nu skulle finnas i alla modertkort i vilken "flik" skulle den såfall befinna sig i?
  2. Hej! Det är så att jag nyligen införskaffat en ny dator(3-4 dagar sedan), och har äntligen fått den att fungera. Min nya build: Processor: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz, SocketLGA775, 6MB, 1333Mhz, BOXED m/fläkt GFX: Club 3D Radeon HD 4870 512MB PCI-E Minne: Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB,DDR2, 2x2GB(KIT), DHX, E.P.P, with *** Chassi: Antec Performance P182 Miditower,Gun Metal Black Aluminum(utan nätagg) PSU: Corsair Powersupply 450W, 120mm fläkt,6xSATA, ATX/EPS, 1xPCI-E, 20/24pin Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS4, P45, Socket-775,ATX, SP, 2xGbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex(2.0)x16 HDD: Någon äldre SATA Hårddisk med 1,5Gb/s hastighet och rymmer 200Gb. Mitt första problem jag stötte på var att modertkortet inte fungerade så väl med mitt gfx kort då jag stötte ständigt på bluescreens, men det löste jag till slut med att flasha bios till det nyaste och även skaffade de nyaste drivrutinerna till mitt GFX kort. Det nuvarande problemet är att jag är ganska ny inom överklockning osv och har testat en massa och även här stött på problem då datorn ständigt fick bluescreens, och efter detta fick jag äntligen tummen ur röven och sa till mig själv att inte försöka mig på klockning osv utan överlämnar det i så fall till någon kunnig. Så detta lämnade mig till att formatera om systemet och börja om från början då datorn fungerade ganska väl. Men nu till problemet: Jag är välmedveten om att denna datorn ska va ganska bra?? Och ha hyffsat mycket kräm. Jag kör för tillfället på Vista Ultimate x64 och när jag bootar upp datorn och stänger av den ibland, så kan det gå ganska segt? Och även när jag packar upp filer på datorn brukar gå väldigt segt (Cirka 7gb tar ungefär 7 minuter?) Jag har även kännt av att installationer brukar gå väldigt segt? Vad jag vill komma till är att på ett flertal test jag gjort med mitt oklockade system är att den får ju ganska bra resultat: 7900P i 3D Mark Vantage och även att den får toppbetyg i vista egna "prestanda mätare", men varför är den fortfarande så himla seg när det gäller att utföra mina vardagliga ärenden? Är tacksam för så mycket hjälp och feedback som möjligt!
  3. Sorry... men du skrev så mycket om IDE... SATA har inga inställningar för Master/Slave. Så du har inga enheter alls (disk eller CD) på PATA/IDE-anslutningarna !? I BIOS första fliken mappas mormalt IDE-diskarna upp. Du kan väl prova med att sätta alla fyra till "NONE" så försöker inte BIOS att hitta dem. tack för svaret! La in en nya hårddisk och nu bootar den upp utan det där felmeddelandet Men fortfarande är inte CPU'n lika kraftig som jag trodde? Ska den vara så här seg när man packar upp filer eller är det något som spärrar så den vägrar köra i full hastighet? Undrar också om PSU'n kan vara problemet? Kör med det medföljande 500W psu'n och undrar om ni kanske kan tro att det är felet? Som sagt så tror jag också att det är en BIOS inställning även att jag har uppdaterat till den senaste versionen av min BIOS. Tack på förhand!
  4. Detta är inte en BIOS inställning. Det är en fråga om att din hårddisk inte är kopplad som Master på IDE-kabeln. Antingen byglar du hårddisken som Master eller så sätter du den som CabelSelect och i första kontakten. Hmm jaha okej för enligt tidigare erfarenheter så hade jag för mig att man inte behöver bygla SATA hårddiskar och jag kör ju på SATA kablar osv?
  5. Tackar för svaren! Uppdaterat till den senaste versionen men ingen betydlig skillnad kunde märkas av? .. Det är så att jag kan kolla på HD-film nu helt okej, men som enligt många andra så ska man kunna te.x packa upp filer osv dubbelt så snabbt osv men det verkar den inte göra utan packar upp lika segt?.. Något jag kan tillägga är det att varje gång jag startar datorn så piper det till och så står det: "No IDE MASTER H.D.D detected press f1 to continue, vilket den gör efter att man tryckt på f1 men är ganska irriterande och det verkar inte gå bort även att jag har hårddisken på första boot order och att den hårddisken skall konfigueras som IDE. Är väldigt tacksam för alla svar jag fått men tyvärr verkar inte datorn vara som den skall, men hoppas det ordnar sig snart och tack på förhand!
  6. Tjenare alla, längesen jag va inne här igen sorry, men problemet kvarstår även att jag har formaterat datorn!? Tror starkt på att det är någon inställning i bios som krånglar, snälla ni som har Asus P5K-E moderkort kan ni inte bidra med era erfarenheter om ni stött på samma problem och pillat lite och fixat till det. Tack på förhand!
  7. Jaha! Dock är jag inte så bekant med de här nya bioset och vågar inte pilla allt för mycket, men jag undrar om du kanske kommer ihåg vad du ändrade det till sen? Och om det gör något om man ändrar på överklockningen? Tack så mycket för hjälpen annars och jag ska försöka va modig nog att pilla lite extra i bios för att se om det blir någon skillnad.
  8. Hmm mm tänkte väl att datorn ska ha mycket krut ändå, men är hårddisken gammal? Det är en sata disk som kör på 7200rpm(båda gör de). Och den listan det mesta gör faktiskt det, te.x att Disklampan lyser nästan konstant, CPU utnyttjandet är över 60% fast den är egentligen slö när man använder den överhuvudtaget te.x när man ska installera nya drivisar samt att uppstarten är inte så värst snabb men har dock inte defragmenterat då jag skulle tro att det skulle ta väldigt lång tid. Men något som jag märkt nu och kanske kan vara till hjälp är att absolut varje gång jag bootar datorn med gamla hårddisken som har Xp så kommer det fram att den hittar nya hårdvaror te.x floppy, nya usb i stortsett allt, och detta händer varje gång. Hoppas ni kan lösa detta problemet och tack så mycket för hjälpen!
  9. Som vanligt, tack så mycket för de snabba svaren man får här! Men detta ska väl vara en bra dator? Och ändå är den lika seg som en dator som är ca 3-4 år gammal med praktiskt taget gamla och uråldrade delar. Men tror att det är störst sannolikhet att det är den gamla hårddisken som krånglar men ska den verkligen påverka hela burken? Liksom även den andra hårddisken är lika seg när det gäller Vista osv.
  10. Tackar för svaren! Den gamla hårddisken jag använde är en SATA disk och den bootar up Xp.. jag la sedan in en ny SATA disk som jag formaterade med Vista och startar men även den är seg? Undrar nämligen vad som kan vara felet men ska kolla på det Waxinator, men jag är nästan helt säker på att den kör på DMA läge. Men kan det på något sätt vara någon inställning på bios som gör så att allting kör i minsta läge eller något? För denna dator är ju ganska kraftfull? Hoppas jag
  11. Hej allihop! Har precis införskaffat mig nya delar och byggde upp den till en komplett dator idag, datorn startar upp som den ska, (Har en hdd från min gamla dator som jag la i) Windows Xp startar osv men den är vääääldigt seg? Och undrar vad det kan bero på? Delar som jag införskaffat är: INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ 4MB 1333MHZ S-775 ANTEC SONATA III 500 SVART MIDITOWER XFX GEFORCE 9600GT XXX 512MB 2XDVI PCI-E RETAIL HYPERX 2GB DIMM DDR2 1066MHZ PC8500 CL5 (2X1GB) SLI-READY ASUS P5K-E/WIFI-AP P35 DDR2 WIFI S-775 ATX AVC 120MM CHASSIFLÄKT MED PWM-STYRNING Problemet är att datorn är minst lika seg som den gamla datorn och går inte heller att kolla på HD-filmer! är väldigt tacksam för svar! MVH Jubeii
  12. Hmm det pinsamma är att den är öppen :-[... Och har nyligen damsugit den ??? Väldigt konstigt att detta just händer när jag spelar spel, kan ju kolla på film och surfa helt utan problem?
  13. Hejsan allihopa! Nu är det så att jag har haft datorn i ca 3 år nu och funkat bra, dvs inga krångel. Men nu under senaste tiden har den startats om alltid efter att jag spelat på något spel i ca 20 minuter och det gör mig vansinnig. Spelen kan variera mellan counterstrike, guildwars och t.o.m wc3.. så jag undrar vad som är felet då det inte blir någon blåskärm utan den bara startas om, och enligt tidigare rutiner vet jag att P4 CPU brukar startas om när den överhettas, men konstigt nog fungerar fläkten som den ska? Har dessutom formaterat datan alldeles nyss men problemet återstår!? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...