Gå till innehåll

Rasul

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Rasul

  1. Hej! Min kompis har en dator med falsk licens men nu så har han köpt en äkta kopia. Nu till min fråga..är det möjligt att ändra licensen utan att installera om windows xp?
  2. Okej..tack för de snabba svaret ;D
  3. Hej! Jo nu är det så att jag har tappat bort min windows nyckel :-...så jag undrar hur kan man ta reda på vilken windows nyckel som är registrerad på min dator?
  4. Ingen större fara. Eftersom den troligtvis havererade mitt i så har datorn ingen fungerande biosprogramvara, det kan man troligtvis åtgärda själv, eller iaf testa innan man börjar ringa runt... Använd en annan dator med internetuppkoppling och diskettstation. Gå in på biostillverkarens hemsida och ladda ner uppgraderingen till bios. Brukar också finnas en liten programvara där man laddar in uppgraderingsfilen och kör den. Gå även in på www.bootdisk.com och dra ner en diskettimage på en bootbar diskett. En bra är den för windows 98SE http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm Ladda ner och ha den formaterade disketten i diskettstationen. Klicka på imagefilen och den bör installera sigg på disketten. På denna diskett kopierar du över biosfilen samt dess programvara om sådan finns. Skulle dessa filer inte få plats kan du radera lite doskommandon från disketten. Skriv gärna i tråden så får du veta om de du tänker är lämpliga att ta bort. Gå ner till andra sektionen på http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3100.html där finns biosuppgraderingar till 3100 Ovanstående blir mycket enklare om din dator har diskettstation........... Okej, men då det är en bärbar så har den ingen diskettstation, så det kommer inte gå att göra något av de du nämnde ? På dell, exvis, kan man byta dvd/cdspelare/brännare mot diskettstation, inget sådant på din dator? Nu styrs ju usbenheter från bios och därför kan man ju inte föreslå en extern diskettläsare på usb..... Då får du väl ringa supporten och vill de att du lämnar/skickar in datorn begär en offert på priset. Många datorfirmor tar ruggigt mycket betalt/timma så kolla med flera firmor efter bästa pris om nu inte någon garanti finns kvar. Har du garanti kvar? En del är ju så generösa så att de ger tre år (det har jag på min bärbara). Den har ju garanti på 2 år, men undra om det går att lämna in den på garantin?
  5. Ingen större fara. Eftersom den troligtvis havererade mitt i så har datorn ingen fungerande biosprogramvara, det kan man troligtvis åtgärda själv, eller iaf testa innan man börjar ringa runt... Använd en annan dator med internetuppkoppling och diskettstation. Gå in på biostillverkarens hemsida och ladda ner uppgraderingen till bios. Brukar också finnas en liten programvara där man laddar in uppgraderingsfilen och kör den. Gå även in på www.bootdisk.com och dra ner en diskettimage på en bootbar diskett. En bra är den för windows 98SE http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm Ladda ner och ha den formaterade disketten i diskettstationen. Klicka på imagefilen och den bör installera sigg på disketten. På denna diskett kopierar du över biosfilen samt dess programvara om sådan finns. Skulle dessa filer inte få plats kan du radera lite doskommandon från disketten. Skriv gärna i tråden så får du veta om de du tänker är lämpliga att ta bort. Gå ner till andra sektionen på http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3100.html där finns biosuppgraderingar till 3100 Ovanstående blir mycket enklare om din dator har diskettstation........... Okej, men då det är en bärbar så har den ingen diskettstation, så det kommer inte gå att göra något av de du nämnde ?
  6. Okej får väl göra så.. Tack för all hjälp!
  7. Han har en Bärbar Acer Aspire 3100 som är ungefär 1,5 år gammal, kan den ha en sådan funktion? ???
  8. Hej ! Jo nu är det så att min kompis skulle uppdatera sitt bios, men under själva processen så gick en propp i huset vilket gjorde att datorn stängdes av mitt under uppdateringen..och nu efter det så går det inte att göra något med datorn längre, när man trycker igång den så lyser alla lampor, fläkten fungerar men inget kommer fram det är bara en svart skärm direkt man kan inte göra något. Finns det något som man kan göra eller har något gått sönder?
  9. Så har nu kört Samsungs program och det visade sig att hårddisken hade över 20 ''errors''..undrar om man kan ''laga'' dessa fel eller måste jag lämmna in den ?
  10. Okej tack för ett så snabbt svar! Ska testa deras program nu, återkommer med resultat.
  11. Tack för alla svar ..jag stoppade in hårddisken i en annan dator men det funkade inte att formatera, så jag testade att snabb formatera istället och då fugerade det. Och efter att jag hade installerat Windows XP så körde jag programet som Stenis nämnde och då visade sig att det finns ett fel på hårddisken men eftersom jag har en Samsung hårddisk så fanns det inget att göra ..hur ska jag göra nu ? Min hårddisk är en Samsung SP0842N 80GB
  12. Hej ! Jag har försökt att formatera min hårddisk då mitt Windows började knasa, men under formateringen så når den bara till 74 % och stannar där men hårddisken jobbar fortfarande. Har låtit den hålla på i flera timmar utan resultat, vad kan det vara för fel ? ??? Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken Ämnet flyttat av stenis
×
×
  • Skapa nytt...