Gå till innehåll

pal8

Medlem
  • Innehållsantal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

pal8's Achievements

(1/8)

  1. Vet inte om du förtjänar ett svar men om du inte förstod den enkla frågan om dynamisk vs basic disk då är det väl ingen idé att du svarar. När jag sökte på nätet kunde jag konstatera att problemet är glasklart. Alla tycks veta vad det handlar om vilket underlättade svaret på frågan. :-)
  2. Sant. Jag laddade ner ett program (har inte namnet eftersom jag inte skriver detta från Win) för diskhantering, som var gratis för hemanvändare, Med det kunde man återskapa en dynamisk disk till en basic.
  3. Ungefär ja. Kan du svaret på frågan eller varför svarade du? Alltså, hur återskapar jag en dynamisk disk till en basic utan att radera Win 7?
  4. Jag försöker få till en partition på en ny HP med Windows 7. Lyckades krympa och skapa ett nytt område. Men när jag sedan skulle formattera den blev hela disken dynamisk. Hur återgår man till basic utan att bli av med Win 7? Fick nämligen inte med någon skiva med Windows. Vet inte riktigt hur de tänkt där.
  5. Detta gäller min frus arbets-PC med XP, som hon ibland har hemma. Safari och IE kan inte nå nätet. Också problem att uppdatera Skype, även om den tycks nå nätet för att vara aktiv för chat o dyl. Firefox går det bra. Vad kan vara fel?
  6. Hur svarar man många mail samtidigt, med samma utskick?
  7. Det löste sig. Mycket riktigt, det vara bara att gå ut på nätet efter det att jag talat om att 3G-nätet ska delas. Det var lika enkelt att få igång fildelning. Att det inte funkade först berodde på att jag hade en fast egen ip i Mac OS för Airport. När jag satte den på DHCP så gick det bra, så klart.
  8. Det var väldigt enkelt att skapa ett ad-hoc nätverk i Mac OS, och sedan kan jag koppla in Dellen på det. Men sen? Bör jag kunna använda den sammankopplingen för att låta Macen använda Dellens 3Gnät?
  9. Jag har en Dell med trådlöst och 3G. Hur gör jag i Dell och XP för att koppla min MacBook Pro till den via det trådlösa? Är väl en peer-to-peer koppling, inte sant? Jag har också en LAN-kabel med, spelar det någon roll för XP om det inte är en TWISTED? Om jag får till sammankopplingen ovan, är det den jag använder när jag sedan väljer att dela 3G-anslutningen?
  10. Hon kommer ut på nätet, via vårt nätverk hemma. Det är inte att den klagar utan bara säger något om att den hittat/startat Resident Gateway eller nått, så något fel är det ju inte. Men tror inte den gjorde det innan. Ska Resident Gateway vara där som default är det bara att köra på antar jag. Däremot har hon svårt att komma åt hd på jobbet via Citrix. Det går bra att komma in och att använda Office och så, men inte att komma åt enheter på servern via IE och XP som funkat innan. Det enda jag gjort är att döpa om nätverket hemma till HEMMA, men annars är arbetsgrupp m m samma. En annan sak som jag provade var att testa med lite andra webbläsare. Funkar bra förutom det här med att öppna enheter. Ska testa att ta en skärmdump när jag får tillfälle.
  11. Tack för tipset. Tyvärr hjälper det inte så mkt eftersom din länk inte har så mkt med Win att göra. Jag ser mig nog som en avancerad användare, så en router är inte helt obekant Är dock en van Mac-användare och rätt ovan Win-användare. Jag undrar eftersom det plötsligt börjar "varna" vid start av datorn (min frus arbetsdator, själv kör jag XP via Parallels och använder Macens nätverk) att den har en Residential Gateway, eller något liknande. Något den inte gjorde innan. Jag önskar bara få bort varningen, om den nu inte måste finnas med. Vad vet jag vad det gäller Win där allt är något krångligare
  12. Residential Gateway, kan man ta bort den, eller måste den finnas där för att nå Routern (någonstans måste det ju ske)? När jag startar datorn så kommer det upp en varning om just den som inte dök upp innan, och om det inte måste finnas där så vore det bra om det gick att ta bort.
  13. Aha. Tack. Tog för givet att det fanns med drivrutiner från början, men det förklarar saken. Lite märkligt att det inte finns några som helst grundinställningar för stryplattan som default.
  14. Hur gör jag ändringar av styrplattan på en Dell Latitude D830? Som jag förstår det borde man se det under Mus i Kontrollpanelen, men det gör man inte.
×
×
  • Skapa nytt...