Gå till innehåll

Amar

Medlem
  • Innehållsantal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Amar

  1. Om du öppnar inställningarna/visa trådlösa nätverk så har du till vänster möjlighet att se en lista på vilka accesspunkter som du tidigare har kopplat upp dig mot ("visa lista över accesspunkter" eller liknande). Där kan du välja i vilken ordning du skall ansluta dig olika trådlösa nätverk men även ta bort gamla som du automatiskt inte vill ansluta till.
  2. Oavsett om det skulle ha stört dig vid just det tillfället så har du väl inte laddat ned det varje gång du har haft problem? Eller menar du att SP:et är orsak till problemet? Försök att minnas om du hade samma problem innan SP:et laddades ned.
  3. Eftersom du inte kunde nås DNS:en via IP-adressen så kan du utesluta att det är något DNS fel. Det enda undantaget vore att DNS:ens nätkonnektivitet gick ned vilket verkar vara långsökt. Det troliga är att du tappar konnektiviteten. Om det är ute i BBB:s nät eller lokalt är svårt att säga nu. Men när du pratar med deras support nästa gång så nämn att du får "time out" när du försöker köra en trace till DNS:ens IP-adress. De borde då förstå att det är ett fel ute i nätet (alt din access) och därmed veta var de skall felsöka. Lycka till.
  4. Nästa gång du får problem, öppna ett DOS-fönster: Start->Kör-> och i fältet "Öppna" skriv: CMD och tryck sedan <enter> I fönstret som öppnats skriver du vid prompten: tracert 81.26.227 och trycker <enter> Nu slår du upp sökvägen fram till en utav BBB:s DNS-servrar. Om du inte kommer fram så är det ett nätfel och inte ett DNS-fel du har.
  5. Funkar det att köra en trace route mot någon extern IP-adress när felet uppstår?
  6. Några frågor först: 1) Kör du dynamisk IP-adress eller statisk? 2) Om du kör dynamisk - får du DNS inställningarna via DHCP eller har du knackat in dem själv? 3) Om du kör statiskt - har du knackat in DNS inställningarna själv? 4) Ser att 81.26.227.3 mappar mot dns3.bostream.se. Är det verkligen rätt DNS du skall ha? 5) Har du någon firewall som inte fixar port53 om den skall? 6) Kör du bara via BBB eller flyttar du ibland till en annan operatör?
  7. Lite svårt att hjälpa dig då inte har sagt vad det är för program. Har du testat att googla?
  8. Vet inte fabrikatet av burken men enligt FCC-numret innehåller den en: Intersil Americas Inc - Wireless 801.11g Card Bus/MiniPCI https://fjallfoss.fcc.gov/prod/oet/forms/bl...tive_or_pdf=pdf
  9. DNS *är* sårbart. Jag har jobbat med det sedan -95 och vet att den gamla damen inte är riktigt kry. Tyvärr så förlitar sig alldeles för många på att DNS-svaret de får alltid är sanning. Och bygger sin säkerhetslösning på det. Mao, faller DNS så faller allt annat. Men nu är DNSSec på gång vilket känns tryggt.
  10. Nja, det är väl inte exklusivt bara detta? Testen kom bl.a till för att man märkte att DNSSec inte fungerade som det skulle tillsammans med ett antal applikationer. Web var en utav dem. Men i grunden gäller det alla typer som använder DNS. Var "larmet" kommer ifrån är en smaksak. Men om man manipulerar DNS så kommer inte certifikatet att "flagga". Det är kodat mot en viss host. Om IP-adressen bakom denna host ändras, är felaktig eller falsk kan inte certet bedömma. Inte idag i allafall. Nu tänker du nog på certet igen. Jag tror att DNS spoofing kommer att bli mer vanligt i framtiden. Om man lyckas med detta så kan man göra en massa elakt.
  11. SSL/CERT whatever har inget att göra med DNSSec. DNS dras med en inbyggd svaghet och det är att idag inte finns någon säker metod att verifiera att svaret man få är äkta och inte har manipulerats. DNSSec löser detta genom att man signerar varandras zoner med en egen nyckel och att det går att verifiera att källan är korrekt och att innehållet inte har ändrats (tänk PGP). Problemet har visat sig under test med DNSSec i sverige är att vissa routrar inte fixar DNS-paket som har signerats via DNSSec. Dessa routrar kastade paketen i tysthet och användarens access dog. Därför gjordes denna test för att kolla vilka routrar som stöder den standard som faktiskt finns.
  12. Många undrar vad IIS som driver den svenska toppdomänen .se gör med sin vinst. Här är ett exempel på hur pengarna kommer tillbaka som nytta för användarna. De har testat ett antal "hemmaroutrar" och fått fram hur bra deras prestanda är samt om de stöder saker som t.ex DNSSec mm: Pressreleasen: http://www.iis.se/about/press?id=135 Testen: http://www.iis.se/docs/Routertester.pdf
  13. Jag syftade inte på dig utan ville testa om det var servern som var seg, om det var något fel i DNS eller något annat som kunde ställa till det. Eftersom script kan slöa ned hur en sida laddas så valde jag att slå av det i min webbläsare. Resultatet visar att det med största säkerhet inte är något med servern, DNS eller liknande utan ligger i koden på sidan. Frågan är bara vad.
  14. Kan du se vilken IP-adress du får från DHCP:n? Det kan vara så trivialt att man har glömt att lägga in adressblocket i routingtabellen i operatörens router. Japp, det har hänt förr.
  15. Testade och stängde av alla script. Det gick normalsnabbt för ett forum. Kan inte märka något lagg. Däremot var det någon "affiliate"-länk som tog lite tid.
  16. Testade och det funkade som work around. Dock hittar jag ingen möjlighet att ställa in volymen om man väljer att köra med deras egna drivrutiner och inte det inbyggda. Men det verkar inte klippa eller dista så kah testar detta. Tack!
  17. Hej, Drog igång min nya Lenovo T61p (laptop) och installerade de program jag hade i min gamla burk. Men när jag skulle få fart på Audacity så upptäcker jag att möjligheten att välja input är utgråad och den envisas med att bara spela in från burkens inbyggda mikrofon. Har kollat igenom alla inställningar men ingen lösning. Där Audacity skall visa möjlighet att välja Line In mm så finns bara Microphone. Drog vidare till deras forum/wiki och där fanns en hint om att fel drivisar till ljudkortet kan göra så att alla funktioner inte stöds - och därmed gråas möjligheten att väja input ut. Så jag letade upp den senaste drivrutinen (som hade samma releasenummer som den jag har med med ett nyare datum) och uppdaterade ljudkortet. Ingen förändring. Den envisas med att låsa inputen till mikrofonen. För övrigt kan jag säga att allt annat ljud funkar i datorn. Nu undrar jag om någon i forumet har haft samma problem och hittat en lösning? Alternativt rekommendera ett alternativ till Audacity som kan spela in det man lyssnar på. Japp, jag vill kunna spela in streamat ljud : Burk: Lenovo T61p OS: XP sp2 Ljudkort: Soundmax HD Audio http://www.analog.com/en/index.html Program: Audacity http://audacity.sourceforge.net/
  18. Bra fråga. En del utav de större företagskunderna är medvetna om Telias backbone (både det nationella och det globala). Men tyvärr verkar få privatkunder bry sig om just peeringfrågor och hur kapaciteten är utanför det egna nationella nätet. Enda undantaget är väl gamers som vet att t.ex Blizzard har sina burkar i Telias Europanät. Jag kan förstå att Telias konkurrenter vill kunna använda Telias utrustning och på så sätt slippa ta den investeringen själv. Det kan ge några användare större chans till att få bredband. Men det kan även slå åt andra hållet där Telia skrotar sina utbyggnadsplaner iom att det även betyder att deras konkurrenter har rätt till utrustningen som de sätter upp. Om jag var en liten operatör så skulle jag vänta tills Telia har investerat i den station där jag vill in. Först då skulle jag kräva tillgång till deras utrustning. Då har Telia säkert gjort en bedömning att det kan finnas ett tillräckligt kundunderlag. De har då även sett till att det finns tillräcklig kraft, kyla och kapacitet i stationen. Den investeringen slipper jag då ta Det finns alldeles får många Stadsnät som agerar som nya monopol.
  19. Och det man skall fråga sig är vad som händer när trafiken lämnar stationen och går in i operatörens nät och vidare ut. Det är också en viktig faktor. Det finns operatörer som erbjuder mycket billig access men så har de knappt någon kapacitet eller peering ut mot Internet. Det blir som att åka Koenigsegg på Marstrand.
  20. Det finns en högre delay via satellit men det påverkar inte så mycket om man inte kör applikationer som är kinkiga när det gäller svarstider. Mao, nedladdning av filer, mail mm funkar bättre än vad gaming gör.
  21. Eftersom marknaden är så konkurrensutsatt så blir frågan snarare hur hög kvalité och prestanda är du beredd att betala för? Det handlar inte bara om att det står 24/1 på bekräftelsen. Det handlar även om en hel del vad som sker bakom kulisserna. * Tillgänglighet/uptime. * Verklig prestanda. * Servicenivå/åtgärdstid vid ev fel. * Kapacitet mot resten av Internet. * Graden av överbokning hos operatören. Inget är gratis
  22. Telia kör både ADSL-A och M men även andra versioner. Det beror på vad kunden har för typ av tjänst och tilläggstjänster (exv IPTV mm)
  23. Om du kommer upp i närheten av vad ADSL2+ kan leverera beror på en massa faktorer. Som avstånd till stationen, kvalitén på ledningen, om du har någon typ av saker hemma som kan störa signalen osv. Tyristorer som finns i dimmers, elektrisk golvvärme mm är duktiga på att störa ADSL-signalen om den finns tillräckligt nära. Kolla med din operatör och be honom mäta upp avståndet till stationen innan samt om han kan lämna några uppgifter om vilken bandbredd han säger sig kunna leverera.
  24. ADSL (1) ger dig 8 Mbit/s ned och 1 Mbit/s upp. ADSL2 ger dig 12 Mbit/s ned och 1Mbit/s upp. ADSL2+ ger dig 24 Mbit/s ned och 1Mbit/s upp. Alla 3 har olika standarder. Vad har du för router? Fabrikat och modell?
  25. Glöm inte att slå på MAC-filtret också. Med det påslaget kan bara behörig hårdvara ansluta sig till din hotspot. Till Plun: Newsgrupperna finns kvar hos Telia. Mårten likaså. Och ja - det är jag.
×
×
  • Skapa nytt...