Gå till innehåll

Senior-hackaren

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Senior-hackaren

  1. Nu verkar det ha lossnat för Microsoft servrarna...! Plötsligt funkade det att få en produktnyckel och börja nedladdningen via sidan http://technet.microsoft.com/sv-se/dd353205(en-us).aspx Sorry Stenis, jag har försökt med dina direktlänkar sedan igår kväll och får liksom andra bara avbrott efter c:a 200 Mb fast meddelandet säger att nedladdningen lyckades... Nu håller jag tummarna för att Microsofts Download manager ska hålla hela vägen....
  2. AnonyMouse.org är också ett enkelt och gratis sätt! http://anonymouse.org/
  3. Jag har skippat Nero och använder mest gratisprogrammet Iso Burner (http://www.ntfs.com/iso_burner_free.htm) för att bränna cd- och dvd skivor av iso-filer! Det finns också en motsvarande gratisvariant Iso Creator om man vill spara en skiva som iso-fil.
  4. Går det inte att komma in i felsäkert läge? (Tryck F8 när Windows börjar ladda) Lyckas inte det heller så är det nog enklast att prova en reparationsinstallation av XP!
  5. Det kan vara nästan vilken tangent som helst. Ofta blixtrar det förbi nån rad om vilken som gäller precis vid uppstarten. Med tanke på vilket moderkort du har så skulle jag gissa på F2 i det här fallet, har själv Fujitsu-Siemens med AMD Athlon 64-kort och där är det F2. Annars kan du prova att hålla ner en tangent vilken som helst vid uppstarten. Du får då keyboard error och i den texten brukar man kunna läsa hur man kommer in i bios!
  6. Documents and settings är en av dessa "virtuella" mappar som Vista har för bakåtkompatibilitetens skull. Du hittar användarprofilerna under "Användare" ("users") numera.
  7. Tydligen behöver man en ny version av SYSPREP för sp3! Jag använde versionen för sp2 och det såg ut att gå bra tills jag bootade upp på den nya maskinen och fann att inga av mina speciella inställningar eller trimningar av systemet tagits med. Nån som vet var man kan ladda hem en ny version av deploy.cab där sysprep verktyget ingår, utan att behöva ha Technet abonnemang?
  8. ...och om nån vill dissekera en Toshiba så finns det nyttiga guider här: http://www.irisvista.com/tech/ :-
  9. Fick just anledning att hjälpa en kollega som låst sig ute ur Vista-datorn när han skulle byta datornamn i domänen. Det ovan nämnda programmet från http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/ löste problemet enkelt! Det var bara att boota från skivan och reseta hans kontolösenord oach Administratörslösenordet! Farligt enkelt...
  10. Hej, är det någon därute som vet om det går att fästa en expanderande mapp på startmenyn i Vista? Jag vet att det går att dra en mapp i startmenyn och fästa den högst upp på vänstersidan i startmenyn och det finns även registerhack som ger högerklicks-alternativet "Fäst på startmenyn" även för mappar, men jag vill att denna mapp ska expandera när man klickar på den. Nu öppnas den bara i ett eget utforskarfönster. Det finns också tredjepartsprogram som löser problemet men sånt vill man inte blanda in i vår datormiljö. Om det går att lägga den expanderande på högersidan bland Dokument, Bilder, Musik etc så är det också ett alternativ! Anledningen är att vi tidigare i w2k haft en sådan mapp där alla programlänkar som medarbetarna behöver ligger samlade på ett ställe, både pedagogiskt och praktiskt...
  11. Kan bara hålla med, det tar alltid några år innan ett nytt os "sätter sig" och fungerar bra! Exempelvis Windows XP är som allra bäst nu på sin ålders höst! Man kan i och för sig tycka att Microsoft borde ha hunnit lite längre med Vista på ett år men som med alla andra OS så kommer säkert också Vista att bli så bra att man undrar hur man klarade sig innan! Född -52 och alltid nyfiken civilingenjör har jag varit med sedan dos-tiden och Windows 2.1 och har alltid kastat mig över varje ny beta och fått på käften ibland men det har alltid landat på rätt spår i slutändan... Förstår inte riktigt det höga tonläget MOT Vista i det här forumet ibland, när allt kommer omkring, Vista är ju bara barnet...ge ungen en chans!
×
×
  • Skapa nytt...