Gå till innehåll

Whitening

Medlem
  • Innehållsantal

    57
  • Gick med

  • Besökte senast

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

Whitening's Achievements

(2/8)

  1. Kolla om din hårdvara (router, switch m.m.) stödjer QoS. Allt måste stödja QoS enligt "ingen kedja är starkare än den svagaste länken" principen. Nedanstående info har jag hittat på ett forum där någon också hade problem med dålig TV-bild. Du får själv värdera detta info men jag tycker att det varkar intressant. "För att få bra bild så måste dataströmmen överstiga åtminstone 2 Mbit. Man använder prioriteting enligt QoS för att prioritera videoströmmen framför övrig internet-trafik. Videoströmmen sänds i form av multicast-trafik (en sändare - många mottagare)."
  2. Jag har också ett ATI Radeon HD 2600 Pro till min Dell 530. Jag har uppdaterat drivrutinen till grafikkortet sedan januari då jag köpte datorn säker 4-5 ggr med Dells egna drivrutiner via Dells hemsida. Bilden har inte förbättras på något sätt utan alla ändringar gällde att anpassa grafikkortet till nya produkter som släpps på marknaden. Annars går det bra att installera drivrutinen direkt från AMD:s hemsida. http://ati.amd.com/support/driver.html Du kan välja att antigen installera CCC och drivrutin eller bara själva drivrutinen. Jag kör med CCC och drivrutin vilket ingåt i Dells variant av drivrutinen.
  3. I kontrollpanelen under Avinstallera eller ändra ett program har jag två Microsoft Visual c++ 2005 Redistributable. Versionsnumren kan ja se via Windows Install Clean Up och är 8.0.50727.42 och 8.0.56336. Jag försökte avinstallera den äldsta versionen men den nya ändrade sitt versionsnummer till samma som den gamla hade innan den blev avinstallerad. Vad ska jag göra? För övrigt fungerar allt som det ska.
  4. Jag hade W2K på min gamla dator och dessutom vill jag inte att Telia ska bestämma vilken brandvägg jag ska använda på min dator
  5. Jag fick min Telia Säker Surf när jag tecknade abonnemang hos Telia under 2007. Tanken var att jag bara skulle installera antivirus men jag fick aldrig någon fråga om jag vill installera allt eller en valfri komponent och hela paketet installerades på en gång och där satt jag med dubbla mjukvarubrandväggar > Datorn blev mycket seg och jag avinstallerade Telia Säker Surf efter ett par dagar. Numera använder jag AVG Antivirus Free samt Vistas brandvägg och Defender. Mer än så behöver jag inte. Jag har även en D-Link DI-604 router som blev över när jag skrotade min gamla dator och eftersom den inte stör trafiken på något sätt så får den vara kvar som en HW-brandvägg men egentligen så behövs den inte.
  6. Du måste först starta cmd.exe och därifrån köra bcdedit.exe. Nu fungerar det. Tack. Jag gick över från W2K diekt till Vista så jag har inte lärt mig skilja mellan Kör och cmd.exe ;D
  7. När jag skriver bcdedit.exe så öppnas ett fönster och stängs direkt. Jag hinner inte se något alls. Vad beror det på?
  8. Glöm inte att kryssa i rutan: Verktyg - Internetalternativ - Avancerat - Töm mappen Temporery Internet Files när Webbläsaren stängs
  9. Jag tycker att du ska vara glad ??? => ;D Eftersom det är frågan om backup (viktigt!) då gissar jag att programmet du använder "stänger skivan" dvs det går inte att lägga till fler filer. Det är den säkraste metoden som möjliggör att skivan kan läsas i andra datorer och rekommenderas vid alla "viktiga" lagringar. Det är iaf vad jag tror...
  10. Då förstår jag...tack för lösningen på denna gåta
  11. Det ser ut på det viset (som i bifogad bild ovan) på alla! sajter jag besöker. T.ex. http://www.alltomxp.se Internet zone: skyddat läge = aktiverat Lokalt intranät: skyddat läge = aktiverat Tillförlitliga platser: skyddat läge = ej aktiverat Ej tillförlitliga platser: skyddat läge = aktiverat Ingen av de fyra olika platserna har någon sajt som är med på lisan. Samtliga listor är tomma.
  12. Men jag har inga sajter inlagda där. Se bild.
  13. Som ni ser på bilden så står det på ett ställe att skyddat läge är aktiverat medan på annat ställe står det att skyddat läge är inte aktiverat. Hur ligger det till?
  14. http://www.idg.se/2.1085/1.156317
  15. Jag har då sett mina 4 Gb hela tiden Nu när jag förnyade Windows Experience Index resultat då steg den från 5,4 till 5,5. Kan det bero på detta?
×
×
  • Skapa nytt...