Gå till innehåll

carjoh

Medlem
  • Innehållsantal

    147
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av carjoh

  1. Jag har försökt googla runt och det verkar som att det har med AVG att göra, vilket man ju också nämner i den länk som du skickade, ( har bara skummat den) . Har avinstallerat AVG och hämtat Avira istället. Håller på med installationen så får se sedan om datorn startar upp utan meddelandet om watchdog.. Återkommer
  2. Hej! Startade upp datorn (med windows 10) och då startar ett program watchdog. Det var svart skärm med några rader om att watchdog initierades, sedan blev det den "vanliga skärmen. Vad är detta? Körde Malwarebytes men den sa att inga hot hittades. Körde virusprogrammet och inget där heller. Har letat lite och det verkar vara något som ska bort- är det rätt? Och hur gör jag då? Tack på förhand
  3. Hej! Ett tillägg i tråden - Hanseg: Följde ditt tips på jobb där det strulade och fabriksåterställde den routern och då fungerade det igen TACK!
  4. Hej på er! Tog datorn med mig från jobb och hem redo att fabriksåterställa för jag var så j-a trött på strulet. Döm om min förvåning när det fungerade nu! Förstår ingenting. Åkte ifrån jobb med en dator som INTE anslöt till det trådlösa när jag packade ner den (andra enheter fungerade mot routern), och packar upp den hemma så är allt ok. Ja oavsett så är jag så glad att det fungerar här nu! TACK snälla för att ni lagt tid på detta!! Nu önskar jag trevlig helg, god jul och alltihop P. s batteriet fick mindre betydelse helt plötsligt men det lutar åt att jag chansar på ett nytt..
  5. Skrev inconfig/ realse och därefter ipconfig/renew och då står det : No operation can be perfomed on Anslutning till lokalt nätverk while it has its media disconnected No operation can be perfomed on Anslutning till lokalt nätverk * 3 while it has its media disconnected No operation can be perfomed on Trådlös Anslutning while it has its media disconnected ???? Har ett utropstecken på Okänd enhet Edit: Bestämde mig för att hämta drivrutinerna på sidan jag länkade till ovan. Hoppas jag gjorde rätt när jag la den på skrivbordet, gick in i enhetshanteraren, uppdatera drivrutiner, valde mappen på skrivbordet, meddelande om att drivrutinerna uppdaterats. Men hjälpte det - NEJ! Dessutom så när jag försöker ansluta vill den ha lösenordet VARJE gång? Finns det annat alternativ än en fabriksåterställning??
  6. Har kört HP nätverkskontroll via HP support assistant, och där står "återställ och förnya ip-adress för adaptern Qualcomm... " Var gör man det???
  7. Tack för tipsen! Men- i enhetshanteraren är alternativet att återställa tidigare drivrutin gråmarkerat - kan inte väljas. I systemåterställning finns inga alternativ innan uppdateringen..? Är lite konstigt eller? Brukar det inte skapas en återställningspunkt innan större uppdateringar. Det var en windows 10 uppdatering, är väl den dom kallar novemberuppdatering.. Efter denna uppdatering var där ytterligare en och då har det skapats en återställningspunkt... Återställa routern har jag inte gjort- den fungerar ju bra till andra enheter så det borde inte vara den som ställer till det- eller? Tack för att ni tar er tid.
  8. VAR hittar man drivrutiner som man vågar ta hem... Hittade denna för mitt nätverkskort https://www.atheros.cz/atheros-wireless-drivers.html är det ok?
  9. Oj vad snabbt svar Tyvärr - har redan provat...
  10. Tittar på nytt batteri och får se om det hjälper.. DOCK nu har fler problem tillkommit. Windows update ville installera uppdateringar imorse, och nu kommer jag inte ut på det trådlösa nätverket. Står att det inte går att ansluta till nätverket, (lösen mm är inte ändrat). Har provat att uppdatera drivrutinerna på nätverkskortet via enhetshanteraren men det säger bara att de senaste redan finns. På HP sida hittar jag inga drivrutiner... Nätverkskortet är Qualcomm Atheros AR 9285. Är det avinstallation och sedan installation man ska göra eller? Och var hittas drivrutiner om inte på HP sida?
  11. Jo det är en tanke men jag är inte säker på att det är problemet... Har haft en arbetsdator där ett nytt batteri inte hjälpte..
  12. carjoh

    BIOS version mm

    Hej! Jag har en HP Pavilion g6-1006eo Notebook som är några år. Är nöjd med datorn men nu har jag fått problem med att batteriet inte laddar. Har sökt på HP´s forum och man pratar om gammal BIOS kan vara en anledning. Någon pratar om att avinstallera Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery. Jag har provat en rekommendation som inte ställde så stora krav på tekniskt kunnande med att plocka ur batteriet och ansluta med sladd i en viss ordning men det hjälpte inte. Har använt mig av HP för att söka efter uppdateringar men där kommer upp att det finns ingen programvara eller drivrutiner tillgängliga för denna produkt med det valda operativsystemet. (Datorn uppgraderades till windows 10 via microsofts hemsida för någon månad sedan efter att ha kollat att datorn var ok för det.) Har även kört HP support assistant som finns i datorn men inga uppdateringar att hämta. Tror ni attBIOS kan vara orsaken? Hur gör man för att fixa till det? Ang att avinstallera programmet Microsoft ACPI- kan man göra det utan risk för problem? Hur installerar jag igen? Så tacksam om någon vill komma med någon idé.
  13. Nähä det var bara tillfälligt att det fungerade. Nu har datorn stängt ner tre gånger utan förvarning...
  14. Hej! Har nu provat ditt förslag si3rra men tyvärr. Helt plötsligt stänger datorn ner utan förvarning. Fler förslag? Edit: Har startat om en gång till och nu verkar det fungera... Ska testa nu igen att låta datorn gå på batteri.
  15. Har en HP bärbar som jag uppgradera från windows 7 till 10. Tidigare fick jag alltid meddelande om när batteritiden började gå ut, men detta har fallit bort efter uppgraderingen. Har letat i inställningar men kan inte hitta det. Någon som vet? Nu blir jag tokig när symbolen för batteri visar en tredjedel men helt plötsligt bara går datorn ner... Mvh
  16. Efter att ha provat Cecilias tips och vi ändå fick samma meddelande fortsatte jag leta, och läsa, och såg att man på flera ställen pratade om det trådlösa nätverkskortet. Tror att du också tipsat om det Cecilia på ett annat ställe. Jag vågade inte ge mig på Bios och avinstallera visuals studio tools vet inte riktigt vad det används till) Så det fick bli så - vi avinstallerade det trådlösa nätverkskortet, och virusprogrammet, och DÅ kunde vi installera via Cecilias länk! Så nu är 8.1 inne och vi går vidare mot w 10! Tack snälla för er hjälp och era tips! Mvh
  17. Nej det gick inte. Om jag går in på acer och tittar på drivers o bios hur vet jag vad jag ska välja för uppdatering ( säkert ett självklart val men inte för mig ...) Kontrollerade med upgrade assistent och De program som inte ska vara kompatibla var visual studios tools och realtek USB 2.0 card reader.
  18. Tack för era tips! Kommer att prova Cecilia's tips i morgon ( har ingen möjlighet idag ). Återkommer. Tack så länge!
  19. Hmm.. Finns det verkligen inget annat alternativ? Vi gjorde ju en återställning utan att förlora filer enligt länken ovan....
  20. Efter problem med datorn tidigare i veckan bestämde vi oss för att ta tag i uppdatering från windows 8 till 8.1. Vi provade men får felmeddelande att det inte går att uppdatera samt en felkod ( precis samma resultat som tidigare). Den stannade som tidigare på 82%. "Kunde inte uppdatera till ... 0xC1900101-0x30018 Efter att ha läst en hel del trådar och tips så provade vi att köra SFC/scannnow och efter 57 % stannar den och säger att där finns skadad fil som ej gick att reparera. Körde refresh av Win8, som nämnts och sedan windows update ( 179 uppdateringar..). Provade SFC/scannow igen och den stannar på 55%. Såg att man kunde få upp det på textfil, förstår den inte, men det verkar inte vara något fel där..? Någon som kan hjälpa oss? Tack på förhand! Bifogar filen.
  21. Har stängt och startat datorn igen och efter ytterligare en timme har den startat. Problemet är löst ( för tillfället iallafall
  22. Hej! Sonen har en acer XC600 med windows 8. (Vi har provat att uppdatera till 8.1, men det har inte funkat, och vi har inte tagit tag i felsökningen). Igårkväll när han skulle stänga den står det "förbereder konfiguration stäng inte av datorn". Den stod sedan i 20-30 minuter och inget hände. Datorn stängdes av (sent och sonen skulle sova..) och när han satte igång den nu idag har den stått i flera timmar med samma text och inget händer. Försökt komma in i felsäkert läge, men har förstått att det är inte helt lätt med w8. Någon som har förslag på vad vi ska göra- den bara står och tuggar... Mvh Carina
  23. Ja, den är satt till auto. Har ju använt programmet tidigare så vet vad som ska klickas i osv inne i programmet, men förstår inte varför det inte fungerar. Nej, den syns inte i upp/inspelningsenheter och det har den aldrig gjort, inte på de fungerande datorerna heller. Uppskattar verkligen att ni tar er tid att försöka hjälpa!
  24. Ja, den nye datorn har Windows 8.1 x64 och den andre som vi provade på (och där det fungerade) har Windows 7 x64. Ja, pianot syns för MIDI input i ACID. Det ser likadant ut i de inställningarna på båda datorerna men av någon anledning fungerar det inte på den nya. Jag tänkte att jag kunde infogat ett skärmklipp men jag lyckas inte hitta var jag gör det här i inlägget, någon som kan säga var jag ska trycka?
  25. Jag har postat i "program" om att musikenhet inte läses in i ett musikprogramm. Nu har vi kollat vidare, och kanske kan problemet ligga i att datorn inte hittar usb-enheten..?? Pianot kopplas till datorn via usb-kabel. När man sätter i kabeln "plingar" datorn till men den dyker inte upp som enhet - syns inte alls, inget händer. Kan det vara så att någon inställning ,måste göras på datorn att acceptera enheten. Kabeln är en usb-midi. Det är inte fel på kabeln, den funkar i annan dator. Snälla kan någon komma med en idé?
×
×
  • Skapa nytt...