Gå till innehåll

BME

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

BME's Achievements

(1/8)

  1. Tack, ska pröva dessa när jag kommer över en ny HDD, var väldigt nyfiken på om det var möjligt. Synd att SSD fortfarande kostar fantasisummor och inte ens finns i storleken jag behöver, skulle vara kul att prova en sådan som systemdisk.
  2. Sitter på Vista 64bit C:/ börjar kännas väldigt klaustrofobisk men jag skulle gärna vilja ha kvar saker jag vill ha snabb åtkomst på som musik & bild-filer på disken som alltid snurrar så att flytta sådana saker till en sekundär vill jag helst inte göra. Så en lösning jag funderade på är att helt enkelt köpa en ny större hårddisk, formatera den och sedan helt enkelt kopiera över hela C:/ till den nya på något sätt, stänga av datorn, sätta den nya i den första SATA-slotten (där gamla C:/ satt förut) och hoppas på att datorn inte märker switchen utan ser den som samma pusselbit och startar windows som vanligt, och sedan formatera den gamla C:/ och göra den till sekundär lagring. Detta känns som något som bör vara tekniskt möjligt men lätt att missbruka så Microsoft har gjort att man inte kan göra det. Vore sjukt smidigare än att installera vista från scratch, särskillt då jag inte är säker på hur alla 64-bits drivrutiner jag la in vid första installationen har lagt sig, om moderkortet kommer ihåg dem eller om de ligger på C:/ (vilket jag antar att de gör). Windows sätter väl ingen betydelse till enhetsnamnet på enskilda hårddiskar?
  3. Installerade IE8 idag och jag blir Jättegalen på detta. Är trött på detta i FF också (visste dock inte att man kunde ändra i den) Färg-kodningen på flikgrupper gör mig också galen då det är svårare att se vilken tab flik man är i
  4. Ge mig en pistol, jag ska nämligen skjuta mig själv för hur jävla CP-dum i huvudet jag är. Gissa en gång vad problemet var. Mitt grafikkort har Dual DVI Den ena kör jag min zOMG vista certifierade skärm på. Den andra kör jag min LCD-tv på. KAN NI GISSA ATT HELA DEN HÄR JÄVLA TIDEN, ÖVER 10 DAGAR, HAR VISTA VALT MIN AVSTÄNGDA TV SOM PRIMÄRSKÄRM OCH I BRIST PÅ FORCEWARE OCH INSTÄLLNINGAR HELT ENKELT SAGT "FU" TILL MIN DATORSKÄRM!!! :facepalm: :rage: Så nu funkar skiten. Jag vill tacka alla här som gett mig tips och särskillt waxinator som till och med fick mig att våga uppgradera BIOS. Tack, gå å ta en glass, det har du förtjänat. Kanske kan lägga in att koppla ur eventuella sekondära skärmar under installen i FAQ;en.
  5. haha, gissa vad? Skiten vill fortfarande inte fungera. Blir exakt likadant som förut när jag installerar Vista. Enda skillnaden är att jag inte behöver ladda SATA drivers varenda gång. Annars business as usual. Måste undersöka om jag fortfarande kan byta ut skiten på webhallen, börjar kännas som att DVDn är defekt. Ska låta installationen stå över natten nu. Om jag inte möts av Vistas skrivbord när jag vaknar... Undrar om vista 32-bit strular lika mycket.
  6. Allright, får ge mig ut på detta äventyr då. Det enda som förvirrar mig är att BIOS grejerna inte får plats på MS-DOS startdisketten men jag antar att man kan ta dem på ett flashminne såsom beskrivet här http://www2.abit.com.tw/page/en/download/guide.php Bin-filen är ju 1024kb och det finns bara ca 850 kb kvar på MS-DOS disketten så ett minne eller kanske en till diskett är ju ett måste. Just ja, det går inte att bara lägga över MS-DOS startdiskettgrejerna på Flashminnet va? har ju floppyn som första boot och USB-minnet som första HDD att boota fast efter floppyn då. *edit ok, nu går skam på torra land, lyckas med bios-uppdateringen, går in i bios för att sätta pioneern till första boot för vista-dvdn, men när jag ska spara mina ändringar i bios (det enda jag gjort är att sätta pioneern först för annars får jag bara bootmanger saknas) och får upp "Save to CMOS and EXIT? y" så fryser det, går inte trycka enter eller esc, ska prova detta usb-tangentbord nu. *edit3 det andra tangentbordet misslyckades det med. Och ja, jag clearade CMOS innnan jag började hålla på med BIOS efter uppgraderingen. Kan leka runt hur mycket som helst men så fort jag trycker F10 (exit and save i bioset) eller väljer exit and save i menyn så dör slutar tangentbordet a reagera, "y"-et blinkar fortfarande så datorn har inte frusit iaf *edit4 kan ha satt tillbaka CMOS jumpern på bara plats 1 istället för plats 1-2 så jag provar att cleara CMOS igen och sätta tillbaka den korret, var antagligen därför som allt funkade tills jag skulle spara till CMOS
  7. Näh, ska bara köra Vista, hade ett irriterande fel i registret efter en trojan hijackat datorn tidigare sp jag behövde ominstallera OS;et men jag hade ingen XP-skiva eller licens tillgänglig så jag tänkte att det var lika bra att uppgradera till Vista. Har formaterat bort XP då XP pro iaf inte gick att uppgradera till Vista Home Pre. Disken jag försöker installera på är Master i BIOS men jag är inte riktigt med på denna fråga Den är Master på SATA 1 med en Slave på SATA3 och ytterligare en Master på SATA2. C: är andra boot-device efter DVDn för att få igång vista installationen.Vista DVDns minnestest fick gå i nära 15 timmar utan att det hittade något så, tji fick den teorin jag hade. Tittat runt i BIOS och hittar inget som det står OS plug and play på Att öppna burken och cleara CMOS minnet hjälper väl föga det heller? Det som verkligen stör mig är att felsäkert läge säger att installationen inte är färdig men att den checkar av allting på installationslistan förutom "installationen avslutas" och får upp "windows startar för första gången" grejen men sedan bara svart, inte ens en signal till skärmen. tog ut DVDn och satte in den igen i det läget men då startade autorun bara installationsprocessen från språkvalsskärmen. tror aldrig att jag gjort någon betydande ändring i BIOS hur som helst, mest varit där inne när jag satt in nya diskar i burken. då bootordningen förut var Floppy Hard Drive SATA-CD så borde nu vara PIONEER-DVR Floppy Hard Drive ? (sata-cd lät mig inte boota Vista-installen under startup, enbart min specifika DVD-drive fick det att fungera) Abits BIOS update guide känns farligt babelfiskad http://www.abit.com.tw/page/no/download/guide.php
  8. Nej, 2048mb DDR2-5300 (4x512 identiska corsair) Jag tror att ett av dem är lite halvtrasigt då jag verkade ha minnesläckor i mitt gamla XP, men varken microsofts minnestest eller det där andra bra minnestestet (memtest+ eller nåt sådant) kunde hitta några fel trots att de fått jobba 6-10 timmar. Kanske borde testa att plocka ut några av stickorna, behövde man 512 eller 1024 som minimum att installera Vista? Då bara för installationen. Det som verkligen stör mig är att jag inte får ett felmedelande, enbart en blank skärm. Reset? Visste att man kunde uppgradera det men reset? Inne i BIOS då menar du? Load failsafe settings eller något sådant?
  9. Har också prövat med att koppla ur alla USB saker, till och med USB-musen jag kör genom en PS/2 port. Känns som om jag kan ha iförsökt nstallerat för mycket skit när jag trial and error-ade mig fram till SATA driversarna, men installationen påstår ju att den inte installerar något som inte är relevant för ens hårdvara. Känns som om det enda jag inte prövat är senaste BIOSen Men sak jag inte fattar, själva installationen ser ju ut att ha lyckats på pappret, kan kan gå in i programkatalogen å så, men där står det typ system x86 på en mapp, är inte det 32-bit grejs?
  10. provade vista 64 bit drivrutinen från Asus för mitt graffikkort nu, den syntes i drivrutinsfönstret men installationen drar till något bullshit om att den inte fungerar. Och när jag förösker starta datorn i felsäker läge så säger den att jag måste göra klart installationen först tror ni att jag behöveruppgradera mitt BIOS? står ju att Abits kort haft problem med vista installationer, men att det gällde Kentsfield, står inget nämnt om Conroes (vilket jag har för mig min C2D är)
  11. Har försökt installera mitt Vista 64 Home Premium Swe OEM på min dator i över en vecka nu utan att lyckas. Lite sysinfo först. Abit 9 Pro Intel C2D E6600 2,4 Ghz WDC320gb HDD Asus Geforce 7950GT Efter att jag äntligen förstått att man behövde drivrutiner till DVDn då den var kopplad till IDE-porten så började min jakt på dessa drivers för att komma förbi detta meddelandet. Och den enda drivern som låter mig komma förbi den skärmen och vidare till installationen är JMicron SATA Driver v1.17.19.02 på Abits driversida för mitt moderkort http://www.abit.com.tw/page/no/download/do...KET_TYPE=LGA775 och på själva JMicrons sida hittar jag något liknande ftp://driver.jmicron.com.tw/ men som inte verkar fungera. Som jag förstår det har SATA drivisarna även IDE-drivrutinen så ja, dator låter mig installera Vista men när den säger att den håller på att avsluta installationen på den 5:e punkten när övriga 4 ovanför är checkade så startar den om först har jag för mig, så kommer "Windows förbereder sig för att starta för första gången, var god vänta. Så går det ett tag, sedan hoppar den tillbaka till installations fönstret och säger "installationen avslutas" Så blir skärmen svart och man förutom 5-6 svarta toner på en vit bakrund några sekunder varvid skärmen blir helt svart och den tappar all signal från datorn. Lät den stå så i typ 3 timmar en gång utan att något hände. Körde en reparation på installationen och lät den köra i 6 timmar utan att den kom fram till något så jag avbröt. Mitt senaste försök är att jag tankar vista 64 drivers för mitt vga-kort från Asus. Om inte det heller funkar (vilket erfarenheter har lärt mig att det inte kommer att göra) så har jag verkligen slut på idéer. HALP PLZ.
×
×
  • Skapa nytt...