Gå till innehåll

danielk

Medlem
  • Innehållsantal

    41
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av danielk

  1. danielk

    fel språk

    Exakt var står det att en uppgraderingsinstallation inte får vara "från scratch" utan måste vara en uppgradering av en existerande installation? Jag menar då på en tom, egen partition på en dator som redan har en licens för XP eller Vista. Jag ser ingen annan källa till detta än en luddig IDG-artikel, till skillnad mot Magnus oluddiga-länk. I övrigt får någon (Stenis, kal?) i sådana fall gärna förklara hur en XP-uppgradering ska gå till utan att det görs en ren 7-installation.
  2. Exakt så har det blivit med de flesta (alla?) windows 7 - versionerna (rc->rtm) på den här datorn, ett stationärt hemmabygge. Problemet verkar ha att göra med en lätt skadad DVD-spelare. Står completing installation, busy-dioden lyser konstant men inget händer. Lösningen har alla ggr. varit att helt enkelt mata ut skivan med knappen på spelaren (installationen verkar inte ha låst "trayen") och sedan har allt fungerat fint. Edit: Jag förstod det som att det inträffar precis i slutet av installationen, men jag läste en gång till och blev osäker?
  3. Min Win7x64-installation använder 15,6 GB nu och har funnits sen vi fick "tack-licensen". I stort sett inga program installerade på systempartitionen men ett användarkonto som tar runt 1,3 GB. Ingen restore eller liknande igång. Och jag bytte språk från engelska till svenska, borde väl ge några MB i "straff". Jag var lite morgontrött och skrev fel siffror förut. Jag skulle vilja säga att det går. Program kan ju alltid installeras på den partitionen med ledigt utrymme.
  4. danielk

    Windows 7 RTM

    Är ganska nöjd som det är, cpu-kylningen är inte tipptopp och det blir satansvarmt i den här studentlägenheten på sommaren. För att vara lite mer på topic: I RC gick det inget bra med svenska PC Suite, sen sa action center åt mig att prova den engelska (samma versionsnummer), vilket fungerade utmärkt. Nu i RTM testade jag engelska direkt och det verkar fungera lika utmärkt. En annan grej: Har senaste kvällarna suttit och spelat lite CS:S med en kompis. VARJE gång jag stänger av det påstår Windows att det kraschat och frågar om jag vill skicka rapport eller bara stänga av.
  5. danielk

    Windows 7 RTM

    Jag har också en klockad q6600, till ett betydligt mer modest 2.92 GHz. Under system står dock "Q6600 @ 2.40 GHz 2.39 GHz". Alltså standardfrekvensen, på båda ställen. Inte helt totaltokigt som för fjametramsa, men icke desto mindre fel. Har varit såhär från beta till RTM.
  6. danielk

    Battlefield 2

    Detta hade jag ingen aning om, har spelat en hel del BF2 men det är ett tag sen. Tack för tipset!
  7. Det är locale som måste sättas någonstans, i någon bootfil har jag för mig. Så var det.
  8. En del av bakgrunderna (characters tänker jag mest på) känns aningen knark.
  9. Jag har bara vanligt inkopplade SATA - diskar, men när jag installerat win 7 x64 var det så här: Av någon anledning fick inte en av partitionerna (som XP f. ö. ligger på) någon enhetsbokstav tilldelad, med resultat att den inte visades mer än i diskhanteringen och liknande. Om det är felet, ge den en bokstav så ska det fungera.
  10. Skulle vilja lägga till att jag kör x64 och som default verkar 64-bitarsversionen av HL2 köras. Det fungerar inte så bra, stannar vid laddning av menyerna. Kör man däremot nuvarande beta av steam eller tvingar 32-bitarsversionen fungerar det fint.
  11. Som någon sagt, nycklarna jag fick verkar långt ifrån unika. Undrar hur det kommer sig.
  12. Samma här. Använde msn-kontot och det verkade fungera, fast kanske beror det på att jag aktiverat fler saker på det kontot i samband med beta-testandet av Vista?
  13. Undrar om det blivit en liten miss i SP3? Funktionen verkar finnas i Vista iaf.
  14. Efter långt och stabilt lurkande på forumet kände jag mig tvungen att registrera mig för att tacka för detta. Tack! Fick inte magnet-länken att funka med azureus på vista x64, "access denied" blev det. Men under XP gick det bra.
×
×
  • Skapa nytt...