Gå till innehåll

avozetta

Medlem
  • Innehållsantal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

avozetta's Achievements

(1/8)

  1. Tydligen har Microsoft hitta lösningar på problemen ändå, läs vidare här: http://www.alltomxp.se/windows-xp/13-windo...ller-vista.html
  2. Trevligt att det gick bättre för dig ;D Det har funkat utmärkt för mig också nu en längre tid och med alla program som jag tidigare hade innan installerade. Vad som var boven i dramat kom varken jag eller Microsoft på tyvärr.
  3. Nu har jag kört datorn ominstallerad en vecka utan SP1 och 4 dagar med SP1 (ytterligare en ominstallation där jag omgående la på SP1) och datorn har fungerat som förväntat under hela denna period ;D ;D ;D. Alla uppdateringar från Windows Update inklusive de HP-relaterade är också installerade. Tyvärr kom aldrig Microsoft på vad det var som slutade fungera så jag har tyvärr inget bättre råd än att installera SP1 på en "ren" dator för att miska risken för problem. Har du en bra backuprutin så går det ju faktiskt ganska snabbt då det finns en återställningsprofil lagrad på en egen partision på datorn. Väldigt smidigt måste jag säga. Jag har ännu inte installerat allt det jag hade innan ominstalltionen så jag håller denna tråd uppdaterad ett tag till innan jag anser att problemet verkligen är löst för gott.
  4. Jaha, man fick bara njuta en vecka tydligen. Nu fick jag tillbaka blåskärmen med "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" och efter det så funkar inte Vila och Viloläge längre. > > >. Nu är det ominstallation som gäller (vilket även Microsoft önskat på slutet) och jag kommer troligen att köra utan SP1 ett tag för att se att jag fått ett stabilt läge att utgå ifrån. Om det går bra borde man ju kunna utesluta hårdvarufel i varje fall. Återkommer så småningom med nya erfarenheter.
  5. Här kommer senaste nytt på problemet! Det fungerar nu sedan förra helgen ;D men det har börjat fungera på ett okontrollerbart sätt ??? då jag inte gjort några förändringar i datorn. De enda förändringar som gjorts är uppdateringar från Microsoft via Windows Update och läser man den historiken så får man ingen direkt koppling till detta problem. Jag har fortfarande en dialog med Microsoft men p.g.a. sjukdom och helger så har jag inte fått någon återkoppling på ovanstående ännu. Återkommer när Microsoft hört av sig.
  6. Nja, om vi HP-ägare och en med ett moderkort från ASUS får tycka till om detta så är det precis tvärs om då "Vila" och "Viloläge" slutat fungera med SP1, läs mer i denna tråd: http://www.alltomxp.se/forum/index.php?topic=11083.0
  7. Jag hade innan SP1, problem med det trådlösa nätverket mot min nya NETGEAR-router så jag vill inte gärna backa tillbaka. Har du inga andra störande funktionella problem så gör du helt rätt i att vänta.
  8. Då har jag kontaktat Microsoft och de har tipsat mig om ett antal åtgärder som tyvärr inte har gett resultat . Felsökning pågår således fortfarande. Utöver problemen ovan har jag också råkat ut för "blåskärm" vid två tillfällen som pekar på samma grundproblem. Intresenat att detta problem uppstår på annan hårdvara än HP. Kontakten med Microsoft har funkat utmärkt så här långt så jag råder alla andra med likande problem att göra en felanmälan så att Microsoft blir varse om att fler har liknande problem. Då prioriteras säker ärendet ännu mer. Det finns en speciell länk för SP1 att felanmäla på. Jag kan återkomma med detaljer om vad jag provat så här långt om någon önskar det.
  9. Hej! Jag har sedan uppgraderingen till SP1 fått problem med att datorn inte startar igen efter att ha blivit försatt i vila eller viloläge. Det låter dock som om datorn på något sätt sätter igång (hårddisklampan blinkar och fläkten går ingång) men det kommer aldrig någon bild, varken den interna eller den externa. Om jag däremot stänger av helt och sätter på igen går det bra. ;D Kollar in HPs hemsida och får lite tips om att uppgradera BIOS och gör det utan resultat. > Där står också att man bör köra "HP Update" som hjälper en med att kolla igenom samtliga drivrutiner i datorn. Där krävdes dock en nyare version av programvaran men den går inte att installera. > > Ringer HP och får tyvärr till svar att jag inte är ensam om problemen. Fler har rapporterat samma problem och enligt HP så är det SP1 som är boven till allt detta och de är rätt besvikna på Microsoft just nu. Det här med vila och viloläge var ju en av förbättringspunkterna med SP1 enligt HP. Jag blev hänvisad till Microsoft men har inte kontaktat dem än. Det får bli på måndag. Till dess, är det fler här på forumet som har liknande problem och kanske en lösning?
  10. Tack, men googlat har jag gjort utan resultat och tyvärr gav download.com inget heller som är gratis. Det närmaste jag kommit är detta program, http://www.rkssoftware.com/rksfax/overview.html, som jag provat 30 dagar. Funkar bra och kostar inte så mycket men som sagt, gratis är aldrig fel
  11. Faxprogram saknas i Vista Basic. Är det någon som känner till något gratisprogram för att faxa via uppringt modem? Lite snålt av Microsoft att inte ta med det i basicversionen. Det finns ju med i XP Home > Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken Ämnet flyttat av stenis
  12. Problemet löst ;D. Schemaläggaren verkar ju vara ett bra ställe att leta på även för framtida bekymmer. Tack för all hjälp! Är ni fler som tycker att Vistas egna säkerhetskopiering är kass (kass i form av valfrihet) så kan jag rekommendera Cobian, http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm, i stället då det är den jag numera använder.
  13. Antagligen så är väl Vista Home Basic nedbantad här också... :- Men varför inte prova... Start - Alla program - Accessories (Tillbehör) - System Tools (System verktyg) - Schemaläggaren. eller Start - Påbörja sökning> "taskschd.msc" Klicka på linjalen "Aktiva processer" och dubbelklicka på raden "AutomaticBackup". Ny sida kommer där man upptill kan högerklicka raderna/jobben och välja åtgärd (Ta bort, Inaktivera...) Ja nu börjar vi nog närma oss. I mitt fall finns två rader varav den övre, AutomaticBackup, är den som troligen berör säkerhetskopieringen då den har en tidstämpel som stämmer överens med det test jag nyligen gjorde för att just identifiera rätt aktivitet. Den andra kanske är systemåterställningspunkten?
  14. Om jag följt din vägleding rätt så hamnar jag under "Systemegenskaper" och fliken "Systemskydd" och där hanteras endast Systemåterställning men den vill jag ju inte ta bort. Det är ju säkerhetskopieringen jag vill stoppa.
  15. Tack ändå!. Tyvärr så har inte windowshjälpen hjälpt mig på traven alls denna gång så jag är tacksam för mer hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...