Gå till innehåll

Stranded Ship

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Stranded Ship's Achievements

(1/8)

  1. Tack så mycket! Då var jag klar med detta projekt, det blev ett simpelt och snyggt system utan några för honom "onödiga" funktioner. Tack till alla som har hjälpt till!
  2. Nu finns det bara ett litet problem kvar innan jag kan lämna över datorn till honom: Säkerhetsmeddelande! Jag har inaktiverat UAC, Defender osv, och därför får jag ett meddelande vid start som säger att datorn kan vara utsatt för risk. Hur blir jag av med detta?
  3. Tack allihopa för alla era bra tips, har fått mer eller mindre användning av samtliga av era förslag. Jag håller nu på att fixa Rocketdock (som Lasseska tipsade om) och det blir jättesnyggt och simpelt (lägger in shutdown där i). Nu undrar jag dock om det finns något sätt att bli av med startmenyn, så att den ligger dold. Någon? Tack igen
  4. Hej, Min gamla farfar försöker på alla sätt och vis hålla sig uppdaterad, lära sig datorer, surfa, maila osv - men operativsystem från Microsoft är helt enkelt lite onödigt krångliga, så jag hade tänkt förenkla arbetet för honom. Jag försöker därför hitta någon form av portal som man får fram när man startar datorn, där man kan välja mellan utvalda applikationer (outlook, bokmärken, dokument och office-program) samt stänga av datorn. Inget mer! Detta skulle göra allting mycket enklare för honom, utan att han behöver få mindre möjligheter att lära sig nytt. Någon som känner till någon form av "portal" och kan tipsa om den? Tack på förhand!
  5. Sedan jag igår installerade dessa drivrutiner: http://www.nvidia.com/object/winvista_32_15.08.html har jag fått regelbundna programkrascher. Windows Live Messenger kraschar till exempel precis när jag loggat in och kontaktlistan visats. Internet Explorer hänger sig efter någon minut och Opera mer sällan, men alltid när jag ska kolla något i Google Reader. Vad ska jag göra åt detta, och varför händer det? Tack på förhand Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken
×
×
  • Skapa nytt...