Gå till innehåll

larsjorge

Medlem
  • Innehållsantal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Ytterligare profilinformation

  • Från
    Spanien

larsjorge's Achievements

(1/8)

  1. Programmet har ett textfält som kan spara och kryptera Text- och Rich Textboxfiler, men kan dessutom kryptera de flesta filtyper och öppna dem om programmet som har skapat dem t.ex. Acrobat, Word, Excell etc finns istallerat på datorn. En krypterad fil får tillägg av filändelsen 'tig' men behåller den ursprungliga filändelsen för att programmet skall veta vilken filändelse filen ursprungligen hade. Det utgör inget problem i vanliga fall och det går att dubbelklicka på en Tigfil i t.ex. C:\Temp\TigFil.txt.tig och den öppnas, samt naturligvis också genom att använda programmet som krypterat filen. Det går också att spara filen i Windows mail genom att högerklicka och välja spara och sedan öppna den, men man missar lite av effektivteten genom att inta bara kunna dubbelklicka på den.
  2. Jag har ett program som bifogar en fil i Windows mail. Då mottagaren får mailet dubbelklickar han på filen och den öppnas i programmet som skapat filen. Det är en krypterad fil och för att visa den i klartext klickar han på 'Dekryptera'. Normalt öppnas då filen i det program som skapat den. Problemet är att den bifogade filen ligger i C:\Users\LARSGO~1\AppData\Local\MIROS~1\Windows\TEMPOR~1\Content.IE5\42YQYOTA\INFOSE~.TIG vilket är en förkortning av C:\Users\larsgoran\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary\Content.IE5\42QYOTA\InfoSE.txt.tig. Som synes innehåller filen två filändelser 'txt' och 'tig'. För att programmet skall kunna öppna filen måste den känna till den första filändelsen 'txt', men eftersom filnamnet visas som INFOSE~.TIG istället för INFOSE.TXT.TIG går det inte. Någon som har synpunkter på hur man kan komma runt detta? Mappen visas för övrigt inte i Explorer trots inställning att visa alla mappar även dolda systemfiler -mappar, men jag hittar den med DriveSpacio.
  3. Om man väljer 'Folders' och därefter 'C:\" så skannar den igenom och finner filer som man inte hittar i 'Explorer'. Trots att jag hade gjort inställning i 'Mappalternativ' och 'visning' att visa alla filer även skyddade systemfiler hittades inte de osynliga '*.mgm' filer jag ville ta bort. Dessa visades i 'DriveSpacio' så att jag fick möjlighet att ta bort dem. Som jag nämt hittades filerna av både mitt virusprogram och Defender. Detta gjorde att det tog väldigt lång tid att köra igenom dessa program. Förmodligen är det samma inställning på DriveSpacio (sekvensiell sökning?).
  4. Phu. Ett par dagars arbete. Klipp och klistra fick jag snabbt ge upp. Ändrade egenskapen för Papperskorgen till att ta bort filer direkt. Jag började med ett USB-stift på 4 Gb, men fick veta att jag behövde ytterligare 50 Gb så det var bara att försöka ta bort filerna direkt. Förmodligen var det en Ghost som nämndes tidigare. Filerna har nog inte legat fysiskt på disken utan endast i registret, men lurats att tro att de fanns på disken. Hur som helst nu är de borta och virus- och defender program fungerar normalt.
  5. Jag hittade ett program som heter 'DriveSpacio'. I grunden ser gränssnittet ut som Explorer, men det visar de filer och mappar som inte Explorer visar. Det rör sig om ett hundratal mappar och drygt tjugotusen filer. Just nu klipper jag ut dem och klistrar in dem på ett USB-stift som jag sedan kommer att formatera. Det kommer att ta åtskilliga timmar. Återkommer då allt är klart.
  6. Nej det gick inte. Eftersom mitt virusprogram och Defender hittar filerna, flera hundra eller tusen, så borde det finns något program som både hittar och kan ta bort dem. Jag ser filnamnen efter hand som nämda program kör igenom dem. Alla ligger under C:\$Recycle.bin\. Alternativt får jag leva med problemet.
  7. Det kan ha hänt eftersom jag använt dem på min mobil, men jag är inte säker.
  8. Jag har kört filen och startat om datorn men $Recycle.bin hittade jag inte. Gick in på 'Mappalternativ' och klickade på 'Återställ mappar' och då hittade jag $Recycle.bin under 'C:\'. Det fanns en mapp i $Recycle.bin med en massa siffror som jag tog bort, men när jag kör virusprogrammet så ser jag att det hittar en massa '*.mgm' filer i $Recycle.bin som jag inte kan finna då jag söker efter dem. Papperskorgen finns i mappen och dessutom på plats enligt bif fil.
  9. I Explorer heter den inte Recycle.bin men jag antar att på svensk Vista motsvaras det av mappen Papperskorgen och den är tom.
  10. Jag har ett liknande problem i Vista. Då jag kör mitt virusprogram och Windows Defender upptäcker jag att det finns filer i C:\Recycle.bin. Det är stora filer (kartfiler *.mgm). Papperskorgen är tom och då jag söker i datorn efter de filer som jag ser skall finnas i papperskorgen hittas inga filer. Inställning att visa alla filer även systemfiler är gjord. Jag har även kört 'Registry Mechanic' med inställning 'Scanning path' C:\ utan att det hjälper. Jag har kört Diskfragmenteraren utan att det hjälpt. Problemet är att det är stora filer vilket försinkar mycket då jag kör mitt virusprogram och och Windows Defender. Det tar ganska många timmar att köra dessa program. Diskstorlek 105 GB. Någon som har en aning om hur man kan åtgärda det?
  11. Det hjälpte tyvärr inte med att ändra tiden. Jag fick ringa från Spanien till Microsoft i Sverige, men fick i gengäld tala med en mycket trevlig tjej som hjälpte mig med omregistreringen på den här tyska datorn. Nu fungerden igen.
  12. Jag har haltat med F2 och öppnat Bios menyn och där försökt att ändra datum, men det gar inte. Nagon som vet hur man gör. (Om texten ser underlig ut beror det pa att jag skriver med ett tyskt tagentbord)
  13. Recover körs samma dag som ominstallation utförs. Då bör det väl inte vara något problem med tiden?
  14. Efter haveri har ominstallering av WinXp utförts. Därefter har Xp's (Microsofts) backup installerats. Då recover har körts begärs omstart av datorn. Efter omstart och innan inloggning har skett krävs att WinXp registreras annars går det inte att komma vidare. Problemet är att det inte går att komma ut på nätet och registrera förrän inloggning skett.. Observera att registrering har skett vid ominstallationen. Någon som vet hur man åtgärdar problemet? Ämnet redigerat av Mickilina, har förtydligat ämnet/rubriken
×
×
  • Skapa nytt...