goranl

Medlem
 • Innehållsantal

  212
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  5

Om goranl

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Malmö
 1. Här står lite bl.a. Om gratis varianter. https://www.makeuseof.com/tag/top-5-free-ocr-software-tools-to-convert-your-images-into-text-nb/
 2. HP har ett verktyg "HP SoftPaq Download Manager" denna stödjer många modeller, dock ej alla, vet ej heller om den stöder w10 då jag inte har behov av den på nuvarande jobb. Om din modell stöds, då finns den i Software and Drivers för din modell, ladda ner den välj modell och OS sedan drar den ner alla drivisar som behövs.
 3. goranl

  Hotell i Usa

  När jag var i Californien på semester en gång i tiden frågade jag dem på dåvarande sjömanskyrkan, nuvarande Svenska Kyrkan i Utlandet SKUT, om tips på vettiga hotell och fick bra förslag på prisvärda hotell. Dom finns i alla fall i NY, San Fransisco och LA så om du skall dit kan du ju testa att mejla dem för tips.
 4. Det du lägger i OneDrive katalogen lokalt synkas med OneDrive i molnet, och du har kvar det på båda ställena. Fördelen är, som jag ser det, att om du inte är vid din vanliga dator kan du komma åt filerna via webbgränssnittet från vilken dator/platta som helst bara den är ansluten till internet, eller om du har två datorer kan du ha samma filer på båda datorerna. Jag har lagt min vanliga Dokument- katalog som den som skall synkas till OneDrive, i och med det har jag bara ett ex av filen lokalt och en i molnet.
 5. Verkar inte gå att fixa via uppdatering utan får nog bli en clean install.
 6. Jepp, den dialogen kommer inte upp vid en uppgradering.
 7. jepp, ligger i roten på installationsstickan.
 8. Testade att göra så men det gjorde ingen skillnad, det enda som händer är att den går in i ett felsökningsläge.
 9. Har inte testat det, tänkte köra den som den redan laddat ner i bakgrunden men skall prova.
 10. Har kört W10 på min surfmaskin sedan i våras och har nu tänkt uppgradera spel och videoburken till W10. Problemet är att W10 känns inte vid Ibis disken, den är en ssd på 240 GB som internt består av 4 ssd raid 0 kopplade som pratar med ett raidkort för att komma förbi SATAs begränsningar. Jag har en separat drivare till kortet men får inte möjlighet att peka ut denna drivare vid uppgraderingen utan den konstaterar bara att den inte hittar någon disk och sedan avbryter, trodde att W10 skulle ta med sig den befintliga drivare från W7 installationen. Någon som har en idé på hur jag sk
 11. Någon som vet om det går att installera en clean W10 Pro på en aktiverad W10 Home enhet när man har en W7 Pro Retail nyckel.
 12. Fick denna info från en av mina kontakter i helgen: Det skulle kunna vara så att det inte har varit något virus utan att Trend har reagerat på LoJack från Computrace. Tydligen är det ett program som ligger i BIOS på en hel del datormodeller som en spårningsfunktion vid stöld. Den lägger nämligen upp en fil som heter rpcnetp.exe i System32 varje gång datorn startar. Det stämmer med uppförandet och efter att jag lagt ett case hos Trend så har det försvunnit med morgonens mönsteruppdatering.
 13. Jag skall avinstallera antivirusprogramet på maskinen i isolerad miljö och se om den får för sig att hitta på något j**velstyg förs och sedan installera om den. Sätter problemet som löst och öppnar en ny tråd om det skulle vara aktuellt.
 14. Tack för hjälpen, Det hopplösa är att det går inte att ta bort den, jag kan radera men efter en omstart är den tillbaka och Trend konsolen skickar ett mejl var tionde minut och talar om att datorerna är smittade. Hade hoppats på att slippa installera om, i och med att jag inte vet var den kom ifrån.