swerogge

Medlem
  • Posts

    261
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by swerogge

  1. Kolla inställningarna för Surfplatteläge:

    Starta Inställningar och välj Surfplatteläge

    Så här ser det ut på min dator som inte har de problem som du beskriver:

    attachicon.gifSkärmklipp.PNG

    Exakt som du har inställt i "surfplatteläge" har även jag (fredde, läste ditt inlägg/svar först nu, rätt sent, men, men..). Nu har jag återgått till 10:an igen, stereo-skorret kom tillbaka precis som efter 1a w10-installationen. Däremot försvann problemet med start och därpå en omstart för att kunna komma helt in i systemet. D.v.s. så fungerar nu datorn som efter den 1a installationen av w10 så... jag lurar starkt på att få till en "clean-install"!.. annars känner jag på mig att jag aldrig någonsin blir av med problemen.. !

  2. Något som jag tycker W10 har misslyckats med när det gäller mitt OS är att när jag startar datorn så måste jag starta den TVÅ gånger; först en vanlig start, därefter en omstart. Varför det? Jo efter den 1a starten så fattas dels alla ikoner nere på startlisten nere vid klockan, däremot saknas inte ikonerna till vänster på samma startlist, dessutom saknas skrivbordets alla ikoner.

    När jag startar ett program från de vänstra ikonerna så blir/är programmet dolt, syns inte, däremot är programmet startat, vilket jag ser då jag håller musmarkören över det startade programs ikon nere på startlisten.

    Men när jag startat om datorn så framträder allt som det ska vara... mysko (enl. mig)

     

    Detta problem fanns inte då jag lagt in 10an förra/första gången..

    (jag gick nämligen tillbaka till 7an eftersom stereoljudet skorrade i den då nyss installerade 10an men - efter några månader lade jag tillbaka 10an igen och hoppades därmed på att stereo-skorret inte kom tillbaka vilket det till min glädje inte gjorde)

    ..så, jag vann ett problem som alltså inte kom tillbaka.. och, jag torskade ett annat problem som inte dök upp efter den 1a W10-installationen men däremot efter den 2a..

     

    Summa: oflyt!  :(

     

    Vet inte om jag orkar göra en ytterligare ominstall, inte än på ett tag iallafall  <_<

  3. Efter uppstarten av Windows så hamnar jag i nåt slags mellanland, eller vad man nu kan kalla det, där alla ikoner i nedre högra hörnet vid klockan inte aktiveras, de finns där men är alla skuggade och går inte att nå, dessutom syns inte skrivbordsikonerna.

     

    När program startas i detta läge så indikeras detta nere på aktivitetslisten, men, på skrivbordet händer/syns ingenting.

     

    Efter uppstarten krävs en omstart (som jag säger i rubriken). Under denna omstart loggas jag automatiskt in på min Hotmail(?) som jag tidigare angivit för Windows (vid ett skede vid uppdateringen till Windows 10 (från Windows 7) så bad installationsprocessen mig att uppge dessa inloggningsuppgifter).

     

    Någon som möjligen känner igen sig i ovanstående beskrivning? ..och möjligen kom på, eller blev upplyst om, hur göra för att åtgärda problemet, till det att omstart inte längre ska behövas?

     

     

    Vänligen, Roger

  4. Härom dan återinstallerade jag 10an i hopp om att det skulle fungera bättre den här gången. Jag gjorde det från 7an och lät densamme, 7an, vara kvar som backup utifall 10an åter inte blir till belåtenhet.

    Den här gången fungerar det som det ska, än så länge, peppar peppar. Stereoljudet skorrar inte. - - Däremot har jag ett annat problem, som uppstår vid uppstarten av datorn, men det tänkte jag att jag ska behandla i en annan kommande tråd.

  5. Det "slutade" med att jag gick tillbaka till 7an och idag har jag äntligen fått hem alla uppgraderingar från WU.

     

    Möjligt/troligt att jag går över till 10an så småningom men just nu känns det bara bra att förra os:et regerar igen . Framförallt eftersom det rena och klara ljudet är tillbaka vid stereouppspelning OCH lättheten att kunna göra tangentbordsgenvägar till ofta förekommande program. Jag vet att man kan göra det i 10an också men nu slipper jag installera det där s.k. skal-programmet som jag glömt namnet på.

     

    Tack DAson och Nicklas för all hjälp !!

  6. Om jag förstår det rätt så är programvaran från Logitech endast till för visningen av information på den lilla skärmen på högtalaren. Den har alltså inte med ljudet i sig att göra utan ljudet ska fungera helt utan mjukvara vilket borde innebära att de funkar lika bra med Windows 10 som något annat. Känns därför inte som det har med Logitechs mjukvara att göra, så såvida inte ena högtalaren faktiskt är trasig så tror jag snarare det handlar om drivrutinerna till ljudkortet i datorn. 

     

    Drivrutinerna på Acers hemsida är väldigt gamla. Har du provat att ladda ner senaste drivrutinen för ljudkortet direkt från Realtek? De har en som det står supporterar Windows 10. 

    http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

    Hej Nicklas.

    Du har säkerligen rätt i det när du säger att Logitech's mjukvara endast är till för displayen på höger högtalare. Nånstans kände jag nog till det men det minnet hade fallit bort ;)

    Mjukvaran du föreslår lade jag in igår kväll tyvärr utan någon förbättring.

    Oavsett vad jag hämtar ljudet ifrån, film på datorn, youtube, spotify, webben osv, så finns problemet hela tiden.

    Testade att lira Spotify från stereomobilen med sladd in i högtalarna. Funkar perfekt!

     

    Just för ögonblicket känns det som att 10an och/eller Realtek's mjukvara inte klarar av att lira högtalarna, trots informationen på Realtek's sida att mjukvaran är kompatibel med den.

     

    Ska också tillägga att jag gjorde ingen s.k. clean-install (tror jag), utan det blev en uppgradering direkt från 7an där jag valde att behålla alla personliga filer men valde dessutom att installationen inte skulle behålla de befintliga "apparna" som de uttryckte det. Vet inte om detta är en clean-install eller inte. Kanske jag behöver göra en Riktig clean-install, after all- om nu detta alltså inte var en sådan ?!? --eller i "värsta fall" gå tillbaks till 7an--

  7. Var det Windows Vista Home Premium du hade innan du installerade/uppgraderade till Windows 10 Har du haft nåt annat Windows före Windows 10. Annars får du fråga vidare.

     

    //DAson

    Hej DAson.

    Efter Vista Home Premium, som låg i när jag köpte datorn, så la jag in 7an efter ett tag. Den har sen legat i rätt länge, till igår.

    Nämnda problem har aldrig förekommit fram tills jag nyss lade in 10an.

  8. Fick in 10an idag. Det mesta ser ut att funka som det ska.

     

    De inbyggda högtalarna i datorn funkar även de som de ska..MEN..

    Stereo-ljudet i mina alternativa externa högtalare skorrar medans mono't låter som det ska. De är av märket Logitech, modellen är Z-10 och är från 2006.

     

    Datorn är en halvgammal Acer Aspire 5536G

     

    Eftersom 10an är så pass ny ute i stugorna så misstänker jag att nämnda problem inte har hunnit upplevas ännu men om det är så att någon ändå har haft samma problem så vill jag gärna vet hur hen har åtgärdat!

    En tanke är att högtalarna möjligen inte är kompatibla med 10an men installationen av 10an uppgav endast ett program (Damen Tools) som icke kompatibelt av de jag hade i.

     

     

    Tacksam för positivt svar/hjälp om det finnes ett sådant!

     

     

    http://support.logitech.com/sv_se/product/z10-interactive-speaker-system

    http://alatest.se/produkttester/barbara-datorer/acer-aspire-5536/po3-86632357,30/#details

     

     

     

     

  9. Hej

     

    Fram till nyss har jag utan problem växlat mellan laptoppens extraskärm till tv'n, då jag ex.vis vill se en film som ligger i datorn.

    Det funkar även nu.. men det går inte med mindre än att jag är tvungen att först startar Kontrollpanelen/ Utseende och anpassning/ Bildskärm/ Skärmupplösning och där placerar musmarkören på knappen "Hitta"

     

    Därefter skiftar jag skärmkabel, från lapptoppens extraskärm (som jag f.ö. använder som stationär skärm pga att jag upplever den som bekvämare/större/bättre än lappens inbyggda mindre skärm) till skärmkabeln som är inkopplad till tv'n.

     

    När jag gjort det så har jag alltså ingen kontakt mellan lappen och tv'n, tv-skärmen är alltså svart, då klickar jag försiktigt på musens vänstra knapp, markören ligger alltså fortfarande på den där Hitta-knappen jag skrev om, efter jag klickat så hittar datorn/windows min teve. Gott å väl.. i och för sig.

     

    På nåt sätt så har alltså windows "tappat bort" minnet av hur konfigueringen till tv'ns skärm ska vara. Jag har alltså inte lyckats att finna ut något sätt att lägga till en extraskärm nr.2... efter div. googling så ser det ut som att windows endast kan lägga till EN extraskärm.. vilket får mig att klia mig på min kala hjässa och fundera över hur jag lyckades få till TVÅ extra-skärmar förra gången det begav sig.. vilket nog var ett antal år sedan och minnet av hur jag Då "fick till det" är tyvärr som bortblåst.

     

    Nån som känner igen sig i problematiken, och har lyckats fixa till'ett, och har nåt tips, månne?

     

    Vänligen, Roger Olofsson

     

    OS: W7 Home edition

  10. Är inte riktigt säker på vad som nu hänt men...nu tycks systemet fungera som det ska igen (peppar peppar) men vet inte, egentligen, hur det gick till. Anar att windows update på nåt sätt kände av att "här fattas det nåt" varpå systemet härmed blev uppdaterat men det ska också sägas att straxt efter att jag skrev denna trådinledning så hittade MSE en trojan som därmed lades i karantän så fullt troligt att det var detta som ställde till det, som jag ser det.

    Jag tackar alla: Manneman, OlleBull, singlemalt och work för all er ansträngning till min hjälp! :D

    /Rogge

  11. Hej. Mina problem började för nån vecka sedan med att det inte gick att stänga av systemet medelst komando via tangentbord eller mus, jag blev istället tvungen att dra ut elsladden.

    Nu när jag skulle försöka åtgärda detta så ville jag försöka med en "patentare" ,-) som oftast brukar funka fint då burken råkat ut för lite knepiga fel, nämligen en systemåterställning.

    Den här gången funkade det inte med detta så till vida att det programmet lyckades inte vrida tillbaka systemet till någon som helst tidigare punkt varpå jag körde "patentare" nr2, startade återställaren i felsäkert läge vilket gick bättre men ,jag fick se mig tvungen att gå rätt långt tillbaka i tiden, en hel månad nästan vilket alltså då bidrog till att systemet kunde botas om utan att jag behövde dra ut elsladden MEN, däremot så säger systemet att mitt OS, W7, är oäkta varpå jag kom till en webbsida som skulle hjälpa mig att installera behjälpliga systemfiler (med hjälp av ett program som tankades hem och installerades) som möjligen hade skadats, flyttats eller raderats som det stod på nämda sida,, filerna som då skulle tankas hem för detta kommer inte ner i datorn, det hela står så att säga och stampar på samma fläck, filöverföringsrutan ser ut att tanka hem men indikatorn för hemladdningen står hela tiden på noll. (se gärna bilder).

    Helst vill jag ju i görligaste mån undvika en hel ominstall av OS:et

    Någon som möjligen känner igen sig i problematiken?

    Rogge

    post-7397-1275379387,32_thumb.jpg

    post-7397-1275379433,65_thumb.jpg

  12. Den som ligger i luren är bökig att använda, tycker jag ska jag väl tillägga.

    Vet ju sedan min förra lur, SE K750i, att det gick att finna en hel drös av applikationer till den men den här nyare luren lyckas jag inget vidare med, att finna bra program alltså.

    Fann 2 st på en eventuell obskyr sida Mediaplayer men de vekar inte vara till för min modell trots att det står så..

    Någon som har nåt tips i rockärmen? B)

    ~Rogge~

  13. som gör att datorn drar minsta möjliga ström

    Jag skall inte ha min blåtandsdongel inkopplad inte heller musdongeln skall stänga av msn och allt annat som jag inte behöver för ändamålet... vet inte om det räcker med att sätta energialternativet enlite bild... vad händer om jag sätter det inringade till 5 min .... går datorn ner i viloläge då... jag vill att det som försiggår skall funka även om det går ner i viloläge gör det så?

    Glömde du nån behjälplig bild här, eller..?

  14. Den här nya versionen med facebook blev utslängd snabbare än blixten från mitt system då min brandvägg (PC Tools Firewall Plus) signalerar för inträde varje gång jag besöker en ny sida på webben, oavsett vilken sida, varje sida kunde generera en hel drös med inträdesförfrågningar som jag var tvungen att acceptera för att sidan skulle visas upp på skärmen, antar att varje 'grej', typ reklambanners o annat, skulle ha ett varsitt godkännande. Den 'gamla' versionen duger finfint för min del så jag gråter inte över detta. Har ännu inte påpekat detta för Spotify, får se om jag orkar, känns inte så angeläget för tillfället

  15. Tycker inte jag tjatar, men OK jag ska aldrig mer nämna NOD32 i något sådant här sammanhang mer och naturligtvis finns det lika mycket åsikter om antivirusprogram som det finns läsare av detta forum. Gillar man Norton så ska man så klart använda det, jag har väl aldrig sagt att alla ska använda NOD32.

    Förresten så kommer jag med all säkerhet att använda något enkelt gratisprogram i framtiden, för att skydda datorn. Jag vet bara än inte vilket. Efter snart tio år med NOD32 kan det var dags att prova något annat. Men det ska vara enkelt och knappt märkbart, som NOD32.

    Han ger sig inte den gode Bullen :P

    Kan rekommendera Microsoft Security Essentials till Windows 7-maskinen... fullt i klass med NOD32, om inte bättre!

    Som sagt e-son, här var det Norton som avhandlades ja.. :lol: ..flåt..

    //kunde inte låta bli att kommentera :rolleyes:

  16. Någon har fått mail!

    Hej, publicera gärna detta genmäle

    i nästa nummer av Windowsnytt.

    Till Tommy K Johansson

    WindowsTips

    Stäng av User Access Controll

    Ett störande moment i Windows Vista för många är de ständigt återkommande dialogrutorna om UAC som frågar om man vill fortsätta eller ej. Funktionen är dock enkel att stänga av. Öppna registereditorn och leta upp nyckeln HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System . Bläddra sedan till ConsentPromptBehaviorAdmin

    och ändra värdet till 0.

    1) Tråkigt att se sådan felinformation spridas.

    UAC är User Account Control, vilket påverkar säkerhetsinställningarna i Windows 7 och Vista.

    Ett bra komplement, enligt de flesta, vilket förhindrar intrång och nedladdning av tveksam programvara. Olika "tester" visar att man genom att köra som standardanvändare, (dvs med UAC påslaget), bara är utsatt för en bråkdel av de säkerhetshot som florerar på nätet.

    Om man önskar att slå av funktionen, så gör man det via Kontrollpanelen, System och Säkerhet.

    Det finns inget behov av att gå in i registereditorn för att göra någon förändring för att uppnå detta.

    Jag anser att du "dessinformerar" och visar brist i säkerhetstänkande, i användande av datorer.

    Stäng av systemåterställning

    För att stänga av den automatiska systemåterställningen i Windows 7 klickar man på start, högerklickar på Dator och väljer Egenskaper. I vänsterspalten väljer man sedan Systemskydd och Konfigurera. Välj sedan Stäng av systemskydd och klicka på OK och bekräfta sedan med Ja.

    2) Och varför i all världen ska man stänga av systemåterställningsfunktionen? Återigen visar du att du inte har någon aning om vad du tipsar om, det är en av de möjligheter man kan behöva använda när något har gått väldigt fel. Samt återigen, din brist på både kunskap om Windows 7/Vista, säkerhetstänkande ger sig till känna här med.

    Att använda registereditorn i detta sammanhang är ju dessutom helt onödigt.

    Finns möjlighet via kontrollpanelen igen, att utföra detta om man nu skulle vilja det.

    I min mening helt ogenomtänkta tips.

    Du är mao en "säkerhetsrisk"!

    Skärp dig!

    Mvh

    Mats H

    Enl. min mening är det inte Tommy K Johansson utan istället en herre vid namn Kent Vilhelmsson som står bakom detta nummer och nummret därefter, alltså de två senaste mummren av windowsnytt, men rätta mig gärna om jag har fel...... kan det möjligen vara så att det är Tommy K Johansson som är den ytterst ansvarige (?) ..

  17. Av slöhet har jag hållt mig länge till IE.

    Nu efter senaste nr av Pc För Alla har jag och deras webbläsar test har jag provat Opera som får bäst betyg.

    Jag är grymt imponerad!!! Kan verkligen rek alla att prova den och ge det lite tid så blir det flera aha upplevelser

    Den är otroligt snabb också :lol:

    En "ny" webbläsare är "alltid" snabb i början.. ska man ha i beaktande..