Gå till innehåll

Användare X

Medlem
  • Innehållsantal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Användare X

  1. Hårddisken var ju rejält överlastad (typ 1 GB ledigt, n00bigt - jag vet), och uppdatera BIOS på denna dator tänker jag inte ens försöka, då för varje problem jag löst så brukar det poppa upp två nya. Men kan det hända att en extern hårddisk som slutat fungerar på en dator, väcks till liv som av en Törnrosakyss av en annan dator?
  2. Insåg just att jag råkade koppla in fel strömförsörjning till den. Istället för den vanliga adaptern så råkade jag stoppa in en sladd från en överbliven transformator till datorn. Betyder det att min FreeAgent har blivit stekt? Jag hör visserligen hur den tuggar... Ämnet redigerat av Mickilina pga opassande ordval
  3. Presario 2500. Eller menar du serienumret eller något annat? Finns det något program som man kan ta reda på vilka drivrutiner man skall ha till sin CPU och moderkort? Jag menar, CCleaner hade ju koll på det mesta. Mina övriga USB-tillbehör (DVD-brännare, "hemmabyggd" hårddisk och USB-minne) fungerar utmärkt, direkt in i datorn så väl som via huben.
  4. Att min CPU är en 2.60 GHz Intel Celeron är allt jag vet. Men hur tar jag reda på vilken drivrutin den och moderkortet skall ha?
  5. Tack för tipsen! Då vet jag vad jag har att göra i morgon. För någon månad sedan så experimenterade jag med "registry defrags" (fråga inte.) Det gick väl sådär... Visserligen så hade jag problem med min FreeAgent tidigare, men det var inget som inte löstes med ett par omstartningar.
  6. Jag hör hur min FreeAgent tuggar, men den lyser inte. Brukar ominstallation av XP lösa sådana problem?
  7. Kan det lediga utrymmet på huvudhårddisken påverka USB-portarna?
  8. I Utforskaren och Explorer XP, men inte i Datorhantering, så har min externa brännare samma volymetikett som den ena externa hårddisken (80 GB "hemmabygge".) Mycket märkligt, då diskett- och CD/DVD-enheter inte har någon etikett. Vet någon vad det är för problem och hur det åtgärdas?
  9. Har micklat lite med Datorhantering. Den ena hårddisken (en 80 gb IDE i ett löst chassi) och brännaren fungerar utmärkt. Den andra hårddisken (Seagate FreeAgent 500 GB) lyser åtminstonde upp nu när datorn är igång, men den syns varken i Utforskaren eller Explorer XP. Den syntes dock i Utforskaren med ett rött frågetecken på sig efter att jag gjort den första ändringen i Datorhantering. Men det var bara till enhetsbokstaven (E:) och disken som sådan fungerade inte (utrymmet påstods felaktigt vara 0 byte.) EDIT: I Utforskaren och Explorer XP så har brännaren och 80 GB-hårddisken samma namn (hårddiskens), trots att de inte delar enhetsbokstav och trots att det ligger en skiva i brännaren. Däremot så skiljer namnen sig åt i Datorhantering. EDIT 2: Att min FreeAgent åtminstonde lyser kan bero på att innan jag startade datorn så tog jag ur batteriet och drog ur nätsladden. EDIT 3: Jag använder mig av en hub från Deltaco, 4 portar och extern strömkälla.
  10. Åh, snapp! Hur gör jag låsa enhetsbokstaven? Strunta i det, jag kör datorhanteraren.
  11. Tack för tipset. Jag börjar redan nu med att stänga av burken. Fullständig rapport innan Seinfeld. ;D
  12. Har inte Vista en sådan där "välkommen till Sovjetunionen"-fil som är omöjlig att ta bort?
  13. Förra veckan så dog transformatorn till min HP Compaq Presario 2500. Då batteriet var fulladdat så försökte jag starta datorn utan nätanslutning, men det lyckades inte. Första gången så stängde den av sig, andra gången så var det något skumt meddelande med ASCII-grafik om någon säkerhetskopiering. Efter det så ville datorn inte ens låtsas starta. Igår så fick jag en ny transformator och datorn fungerar som normalt, förutom att ingen av de externa enheterna fungerar. Den externa DVD-brännaren fungerar som normalt, men den har tagit över den externa hårddiskens enhetsbokstav (E:) Den externa hårddisken är helt död. Någon som vet vad lösningen är?
  14. Safari fungerar inte heller. Dock så har Wyzo den snabbaste nedladdningen av individuella attatchments hitills.
  15. Jag installerade Wyzo, men det fungerade inte heller.
  16. Jag har installerat det ena tillägget efter det andra till FF, men det fungerar fortfarande inte. IE kan jag inte ens rätta till. Det enda jag har kunnat gjort vara att markera automatisk identifiering av inställningar. "Diagnosticera anslutningsproblem" i "Verktyg" finns inte ens. Det enda som händer när jag klickar på "Hantera tillägg > Aktivera eller intaktivera tillägg" samt "Hantera tillägg > Hitta fler tillägg" är att jag kommer till en bisarr hemsida som inte fungerar. Dvs: res://C:WINDOWSsystem32xpsp3res.dll/dnserror.htm#http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=50893
  17. Min dator: Compaq Presario 2500; Intel 2.60GHz; 704 MB RAM; XP; SP2; F-Secure. Mitt problem: Förr så kunde jag ladda ner upp till 25 attatchments åt gången i YM. Rent tekniskt sett så skall det visst gå till som att YM skapar en zipfil som laddas ner och sedan packas upp. Nu så fungerar det kanske direkt efter omstart och om jag använder mig av Opera. Men andra gången jag försöker så misslyckas det definitivt. Min prövolicens för WinZip gick ut för länge sedan, men lustigt nog så fungerade det ju ibland för Opera. Jag prövade med att avinstallera WinZip, men inget hände. FireFox och Internet Explorer fungerar inte alls. Dock så har IE anständigheten att tala om att det är något fel i "Microsoft Windows-internettilläggen" (om jag nu minns rätt.) Vad är det för något? Tacksam för hjälp!
  18. Min dator: Compaq Presario 2500; Intel 2.60GHz; 704 MB RAM; XP; SP2; F-Secure. Mitt problem: När jag stänger av datorn så står det att uppgraderingarna installeras. Men det kommer aldrig längre än den första. Uppenbarligen så läggs uppgraderingsjobben på hög, för härom veckan så var det 78 st totalt, nu är det 88. Jag har fått tipset att radera alla filerna i uppgraderingsmappen och installera uppgraderingarna manuellt. Fungerar det? Om det gör det så skulle jag vilja veta var den mappen finns. Tackar på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...