Gå till innehåll

locolopez

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

locolopez's Achievements

(1/8)

  1. Det är som sagt min gamla externa hårddisk som sitter inpluggad via en usb kontakt som problemet verkar ligga hos. jag kan föra över små mappar till skrivbordet o nya hårddisken ifrån den men inte de stora mapparna med mycket innehåll. ingenting händer ju förutom att den räknar upp o kollar hur stor informationen är som ska flyttas..
  2. Tjena! Ja har precis köpt en ny Hp pocket media drive (250 GB) som ja pluggat in i min dator och installerat som man ska. Den funkar klockrent o verkar snabb o allt. so far so good. Problemet är att när jag tar och drar en mapp från min andra externa hårddisk som är ansluten till samma dator och som fungerar normalt, så går det inte att dra över informationen vare sig till Skrivbordet elr till den nya hårddisken. Jag har provat att högerklicka och ta bort skrivskydd på alla filer som jag ska flytta över från min gamla externa hårddisk till min nya men det går inte! Det är så att jag har 2 mappar på min gamla externa hårddisk som jag vill flytta över till min nya. Dessa mappar heter BILDER och MUSIK och är ganska stora (ca 10 GB styck). När jag markerar t.ex. musikmappen och drar denna, antingen till skrivbordet eller till min nya hårddisk så står det "Förbereder för att flytta" och den räknar i några sekunder ut hur stor filen/filerna är, sen försvinner det textfönstret och ingenting händer! > :( Det riktigt sjuka är att när jag drar över en annan mapp från samma (gamla) externa hårddisk till skrivbordet så fungerar det, men denna mappen ligger på kanske 10 mb.. men iaf, då fungerar det men inte annars? Vad är felet?? PLZ help
  3. yes, jag ska ta och införskaffa en sådan adapter imorgon. jag återkommer med svar på om det löste problemet! =)
  4. Vad ska jag öppna och ta ut disken för? jag har noll koll på den här biten.. Jag vill inte öppna den på egen hand då jag inte är speciellt skicklig på den biten. Har aldrig gjort det och överlåter hellre detta till någon som vet vad den sysslar med och har koll på läget.. Jag vet liksom inte ens vad en 3.5 disk är, som ni snackar om.. By the way, det stod inget på HP-sidan om service av externa hårddiskar och vart man skall vända sig?
  5. Jag det gjorde jag, för jag hittade inte sladden som hör till hårddisken.. Och när jag stoppade tillbaka den så fungerade den inte.
  6. Säkringen har väl antagligen gått då med andra ord eftersom strömsladden jag provade med inte väckte liv i hårddisken.. Problemet uppstod ju när jag tog ur hårddisken ur gamla datorn. Att jag sedan provade med en strömsladd som gav högre spänning än vad enheten ska ha tror jag inte spelar så stor roll eftersom den var ur funktion vid detta tillfälle och inte visade några tendenser på att vakna.. Men var lämnar jag in min externa hårddisk för reparation?! Jag vet inte om det finns något HP kontor här i Örebro. Fixar en vanlig datoraffär sådana här problem?
  7. Precis, lysdioderna lyser inte och den ger inga indikationer på att fungera som vanligt. Jag satte i en USB sladd från den externa hårddisken in till nya datorn och tog samtidigt Strömförsörjningssladden (som sitter från laptopen in i en AC-adapter och sedan vidare in i vägguttaget)från den bärbara datorn för att kolla om denna kunde ge hårddisken liv igen. Men det var helt dött även nu..! Alltså den ExternaHårddisken fungerar inte ens i den gamla original-datorn där den bara är att plugga in. Inget ljud hörs , den lyser inte och windows visar inte någon indikation på att jag satt i den i datorn igen.
  8. Hej! Mitt problem ser ut enligt följande. Jag har köpt en ny dator och hade i min gamla dator en extern hårddisk där jag la in all film musik foton mm som jag skulle lägga över till min nyinköpta dator. När jag tog ur hårddisken ur datorn (Datorn har ett pocketfack för extern hårddisk) så var det oxå sista gången som den fungerade. Jag får ingen signal från hårddisken och oavsett om jag sätter tillbaka den i min gamla dator eller försöker koppla in den till min nya så är den "död". Den externa hårddisken är en HP Personal Media Drive : Model no hd1600 160gb. Den har två uttag på baksidan: 1st usb och 1st DC12V---2A Jag har provat att använda strömsladden från min laptop och använda denna som elsladd eftersom originalsladden är borta men hårddisken ger inget svar alls. (varken på detta sätt elr om jag sätter tillbaka den i min gamla dator). Tilläggas bör väl också att jag inte tryckte på "säker borttagning av masiknvara" längst ner till höger på aktivitetsfältet som man "ska" göra. Detta har aldrig tidigare skapat några problem för mig men tydligen nu? Bakgrundsbilden som för tillfället användes av windows låg på denna externa hårddisk, så mina funderingar är nu om detta varit upphov till problemet eftersom bilden försvann som skrivbordsbakgund i samma ögonblick som jag ryckte ur hårddisken? Snälla, vad ska jag göra??! Jag har Panik för jag har ovärderlig info på denna hårddisk.....!
  9. Cyber-Dude:Simple; Remove electricity from the socket, wait 30 secs and restart installation; Cyber Detta läste jag som svar på en sida. På ren svenska, vad innebär detta?? Ja, ja har provat att ansluta tangentbordet utan ps2 omkopplaren som jag normalt sett har på. Har testat att koppla in tangentbordet direkt i Usb men detta funkar inte.. samma resultat som innan.. men kort och gott, vad innebär det som Cyber skrev???
  10. Hej och tack för ditt svar, nej jag körde inte genom cd skivan när jag formaterade och jag skapade inga partitioner. Jag har 2 hårddiskar i datorn D: där jag sparat allt personligt och sen C: där alla program inklusive windows låg. Nu har jag ju formaterat C: och nr jag sedan satte i XP sivan fastnade jag där vid Acceptera Licensavtalet eftersom ingenting hände när jag tryckte Acceptera (F8). Alla andra knappar på tangentbordet verkar fungera och har alltid gjort det tidigare så jag förstår verkligen inte hur det kan bli så som det blev. Just nu så har jag påbörjat en ny formatering av C: för att se om det löser problemet. Det är klart, och jag vet svaret om ca 15 min.. om det inte fungerar vet jag inte vad jag ska ta mig till... Några synpunkter på vad jag ska göra isf? //Tack på förhand
  11. Mitt problem är följande: Jag har ominstallerat datorn, formaterat C: för att nu ominstallera XP igen. Jag startar sedan om datorn. Cd skivan kör igång och jag Väljer ny installation av XP eftersom den gamla är borttagen. Jag trycker sedan Retur för att installera XP och när sedan licensavtalet kommer upp så står det; Acceptera licensavtalet: tryck f8 Page Down/Page Up för att läsa igenom avtalet Escape = Avbryt Jag har har provat att acceptera avtalet och trycka f8 men ingenting händer...! Jag har också provat att läsa igenom HELA avtalet och sedan trycka f8 men inget fungerar! Vad ska jag göra? Snälla hjälp mig! jag blir galen..
×
×
  • Skapa nytt...