T@wo

Medlem
 • Innehållsantal

  447
 • Gick med

 • Besökte senast

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av T@wo

 1. Har fått det att fungera nu med ütorrent och sånt men det hela är väldigt instabilt... Kan man köra någon slags "scan" av nätverket, modemet, router, datorn och nätverkskortet etc etc...? Med instabilt menar jag att när jag till exempel vill använda webbläsaren så fungerar knappt ütorrent eller vise versa, eller att Windows Live Messenger loggas ut då jag till exempel startar ütorrent eller att allting bara blir segt av någon konstig anledning. Har kollat med bredbandskollen och min hastighet är som den ska vara både upp och nerladdning. Kan det vara att jag har för många enheter kopplade ti
 2. Kan det vara så att det är någonting som spökar mellan NVIDIA nForce Networking Controller och ütorrent? Testade att installera om ütorrent men inställningarna försvann inte så finns det någon som vet hur man gör för att få tillbaka dom ursprungliga inställningarna i ütorrent?
 3. Dock så får jag inte ihop det med ütorrent så behöver nog lite hjälp med vad som kan vara problemet där... Problemet kvarstår, det bryts på bara någon minut så fort det står på.
 4. Såg nu att det var mina inställningar i programmet ütorrent som orsakade det hela. Problemet löst.
 5. Hej, har installerat om mitt operativsystem idag och har Windows 7 Ultimate 64bit just nu. Passade även på att uppgradera drivrutinerna för ljudkort, moderkort med mera. Problemet är att mitt internet på den datorn hela tiden försvinner och kommer ej tillbaka om jag inte felsöker genom att använda "Nätverksdiagnostik i Windows" och då kanske jag har det i max en minut innan det försvinner igen...Då den hittar felet som kallas "Standardgateway är inte tillgänglig" så löser den det liksom men dock endast i nån minut max. Det konstiga var att det fungerade felfritt efter installationen så jag
 6. Hej, ska köpa en TV och ha den som datorskärm. Har tänkt mig en 40 till 42 tums storlek med full HD (1080p). Har kollat in dessa två: Samsung UE40B8050: http://www.samsung.com/se/consumer/tv-home-theatre/tv/led-tv/UE40B8050XWXXE/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F Sony KDL-40Z5500: http://www.sony.se/product/t32-z-series/kdl-40z5500#pageType=TechnicalSpecs Jag kommer mest att spela spel på den och se film. Det jag undrar är om "LED" är det nya man ska köpa istället för LCD eller ska man hålla sig till LCD för spelande? Sen är jag inte säker men är "LED" någon slags
 7. Tackar för hjälpen. Men tror att jag har löst det hela genom att öppna datorn och trycka i kabeln ordentligt för nu fungerar det som det ska... Hade för mig att jag gjort det en gång tidigare men tydligen inte... Får skylla på att jag är ung och dum. Tack igen!
 8. Hej, har en 3,5" hårddisk i min gamla stationära dator och så fort jag startar datorn så börjar det strula. Det kan frysa, det kan bli blåskärm och när jag försöker starta Windows XP så står det att nån fil saknas. När jag ska installera om Windows XP på nytt så blir skärmen svart och jag får stänga av datorn (hände senast vid formateringen). Jag tror att det är hårddisken som börjar/gått sönder och den har några år på nacken. Finns det något program jag kan kolla datorn med som startar från en CD skiva innan Windows startar eller är det bara att slänga hårddisken och köpa en ny?
 9. Hej, har börjat med kursen " Lokala Nätverk A" i skolan och då jag har ett stort intresse för just dessa lektioner så ska jag satsa lite. Har en dator som jag sitter på nu med Windows 7 och har även en gammal dator med Windows XP som jag tänkte starta upp och köra parallellt med kursen. Frågan är om jag ska köra Windows XP och virtualisera Windows Server 2003 Enterprise Edition Service Pack 1 eller tvärt om? Virtualisera Windows XP i Windows Server 2003 Enterprise Edition Service Pack 1? Eller ska jag köra Windows Server 2003 Enterprise Edition Service Pack 1 endast på den gamla datorn och
 10. Om vi nu inte bryr oss om det utan jag vill ha det ändå. Vad jag har lärt mig så brukar inte dom fläktarna från leverantören vara så bra och sen så ingick inte alla dessa fläktar när jag köpte chassit.
 11. Hej, jag funderar på att sätta in fler fläktar i mitt chassi. Med det menar jag att jag ska ha fläktar till allt, grafikkort, processor, internminnen, hårddisken och diverse chassifläktar men saken är den att jag inte vet vilket märke som är bra. Har hört att Noctua ska vara bra. Någon som vet? Sen har jag redan en fläkt på min processor så där behöver jag inget tips och jag antar att jag även har en på mitt grafikkort men är inte riktigt säker... Vart mer kan man sätta fläktar? På moderkortet? Sen ska jag ju ha en kontrollpanel till alla dessa fläktar så antar att jag kommer behöva 2(?) sty
 12. Även jag har lite svårt att förstå varför jag ska bygga på utanför chassit när jag har ett stort som klarar av att ha en del hårdvara i sig. Gjorde en ungefärlig beräkning på den länken du skickade och fick ett värde på 500-550W och eftersom jag har ett nätaggregat med 1000W så tror jag inte det är någon fara med några extra hårddiskar. Sen tycker jag själv att kylningen är ganska bra.
 13. Om vi nu säger att jag fyller upp datorn med sex stycken hårddiskar och på så sätt är moderkortet fullt. Om jag vill ha fler hur gör jag då? För jag har ju plats i chassit.
 14. Ok, tackar. Kollar lite noggrannare imorgon då på moderkortet. Sladden till den interna disken var ju inte så dyr men ska man inte ha två stycken olika sladdar? En för ström och en för dataöverföring?
 15. Hej, har fått följande hårddisk på 1500GB: http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_hard_drives/barracuda_7200.11/#tTabContentSpecifications Men jag har inga sladdar så ska köpa en "el" sladd och en "data" sladd till den imorgon. Men saken är att när jag kollade på mitt moderkort och där dom andra sladdarna går in i från mina andra hårddiskar så ser jag ingenstans vart jag kan koppla in min nya hårddisk? Finns det flera olika uttag eller kan jag bara ha max 3 hårddiskar till moderkortet? Moderkortet är följande: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=q8RE9mdlDnDHRRRR&a
 16. Hej, har ett USB minne nu som inte är så bra. Det funkar men det är väldigt jobbigt när jag ska föra över saker till den då det går så segt. Hur vet jag om ett USB minne är snabbt? Det vill säga hur snabbt det går att skriva över en fil till den? Vad är det jag ska kolla efter när jag ska köpa en?
 17. Enda anledningen är att jag läste att den var "bättre" men det kanske är lite väl mycket? Så man kanske ska satsa på en Cat6e?
 18. Lite väl dyrt, ute efter max 5-7 meter kabel... Enligt Wikipedia finns den i tre typer: UTP, STP och ScTP men det kan ju vara fel...: http://sv.wikipedia.org/wiki/Partvinnad_kabel Har läst att den kabeln ska vara "bäst" men det kanske är en "FTP-kabel cat6e" man ska ha istället då? Verkar mer "normalt". Tänkte bara satsa på det bättre.
 19. Hej, har tänkt att köpa en ny nätverkskabel och funderar på en "FTP-kabel cat7a" men jag har ingen aning om vart jag kan hitta den, har kollat www.kabelgiganten.se och www.kjell.com men ingen av dom har den verkar det som... Går det att få tag på eller är det en "FTP-kabel cat7" man ska köpa då den andra inte finns?
 20. Hej, har tänkt att göra en lista på vilka filmer jag har i Microsoft Excel 2007. Har tänkt ha det som följande: Men nu kommer själva grejen, om vi nu säger att jag vill "söka" efter en film eller visa dom i en ordning på till exempel genre hur gör jag för att få den att visa så som jag vill? Eller om jag till exempel vill sortera på release år? Eller ska jag använda något annat program?