Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 607
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  109

Om Cecilia

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

28 608 profilvisningar
 1. Du kan pröva med annonsblockerare som jag skrev om i din andra tråd.
 2. Cecilia

  Kryptogrävare nyttjar min hårdvara/processor

  För intetsägande namn för att jag ska kunna komma ihåg det från andra trådar.
 3. Opt-out gäller inte att inte få annonser utan bara att få annonser som inte beror på vad du tidigare har gjort i webbläsaren, t.ex. annonser om datorer om du har sökt på annonser eller mejlen verkar handla mycket om datorer. Det är väl det som GDPR gäller också. För övrigt håller jag med JoWa, outlook.com är annonsfinansierat så det är naturligt att man får annonser när man använder den sidan.
 4. Cecilia

  Kryptogrävare nyttjar min hårdvara/processor

  Speccy brukar kunna mäta temperaturer. Det är från samma företag som välkända CCleaner, men man får ju hålla ögonen öppna under installationen och välja anpassad installation (om det valet finns) och ta bort bockar framför onödiga extraprogram. Du har nog hittat orsaken till den höga CPU-användningen. Kolla på annonsblockerare till din webbläsare, Adblock Plus, Origin U eller vad de nu heter men se till att välja en som funnits i många år och som har genomgående bra betyg för det finns en del tillägg som luras genom att ha namn som ligger nära de väletablerade.
 5. Cecilia

  Kryptogrävare nyttjar min hårdvara/processor

  Är det mycket annonser på Privata Affärer? Annonser, särskilt rörliga, kan ju dra mycket CPU-kraft om man har en äldre eller svagare dator.
 6. Är det bara på Outlook webbmejl som du ser annonser från Taboola? Outlook webbmejl är ju annonsfinansierat. Är du säker på att det inte är annonser som Microsoft har valt att visa?
 7. ReimageRepair är snudd på ett skadligt program, däremot Malwarebytes/MBAM är ett mycket bra program men för säkerhets skull hämta det från deras egen webbplats: https://www.malwarebytes.com/ Taboola verkar vara ett annonsföretag så jag gissar att du menar att du har fått in något olämpligt som visar annonser från dem. Om det stämmer kan du pröva med AdwCleaner också och det finns på samma webbplats.
 8. Cecilia

  Helghälsningar

  Ha en skön adventshelg!
 9. Cecilia

  Felmeddelande vid start windows 10

  Det kan ju bli en del konstigheter när man väljer att inte göra en komplett ominstallation utan väljer att behålla en del. Följ anvisningarna i första inlägget i tråden Till dig med virus eller andra skadliga program i datorn så gott det går. Du behöver alltså köra FRST och bifoga de två loggarna så tar jag och läser dem för att se var referensen till den borttagna filen finns.
 10. Cecilia

  Felmeddelande vid start windows 10

  Låter som något skadligt program. Har antivirusprogrammet hittat något sådant innan meddelandet började komma? Du kan kolla i Administrationsverktyg -> Tjänster om det är en tjänst, dock mer besvärligt att kolla där eftersom man inte ser exe-filernas namn i listan utan behöver öppna varje möjlig tjänsts Egenskaper. I Schemaläggaren kan det också finnas sånt som startas när Windows startas eller när man loggar in.
 11. Cecilia

  Inget nätverk !!??

  Bra ändå för det visar att datorn har kontakt med modemet/routern. Nästa gång som datorn inte har någon internetanslutning gör du samma sak och om resultatet blir detsamma, dvs inloggningsskärm så vet du att det inte beror på datorn. Första steget då att starta om modemet/routern och andra steget att kontakta internetleverantören. Hur man loggar in på modemet/routern ska framgå i manualen. Om du inte har kvar den så brukar det gå att ladda ner den på tillverkarens webbplats (därav Venoms fråga om modell).
 12. Cecilia

  Inget nätverk !!??

  Vad händer om du skriver in 192.168.250.1 i webbläsarens adressfält?
 13. Cecilia

  Inget nätverk !!??

  Är det där när datorn har internetförbindelse via routern (modemet) eller mobilen?
 14. Cecilia

  Inget nätverk !!??

  Går det att komma åt routerns inställningssidor när det inte går att komma åt internet?
 15. Cecilia

  Inget nätverk !!??

  Vad man kan göra som permanent lösning beror på orsaken och med resultatet av det du kan testa kan man förstå mer av vad orsaken kan vara. Så det fungerar ibland? Kan du komma på någon skillnad mellan de gånger det fungerar respektive inte fungerar?