Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 874
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  118

4 följare

Om Cecilia

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

29 261 profilvisningar
 1. Om du loggar in med Microsoft-konto (mejladress) är jag tveksam till om det går att logga in utan lösenord, och ändå mer tveksam till om det är lämpligt säkerhetsmässigt. Om du loggar in på ett lokalt konto så går det att ställa in automatisk inloggning. Kan du inte ställa in PIN-kod då? Jag har lokalt konto med lösenord men det är ju bara typ 1 gång i månaden som jag behöver skriva in det, dvs när jag startar om datorn för att få in månadens uppdateringar, alla andra gånger sätter jag datorn i viloläge när jag ska vara borta länge från datorn och då kommer jag ju tillbaks till
 2. Har du konfigurerat först, dvs valt metod? https://support.microsoft.com/sv-se/help/4468253/windows-10-sign-in-options-and-privacy https://support.microsoft.com/sv-se/help/4028017/windows-learn-about-windows-hello-and-set-it-up
 3. Cecilia

  Grammarly

  Jag har Firefox och jag har inga sådana meddelanden så det är ju något du har gjort med din Firefox, antingen installerat ett olämpligt tillägg eller tillåtit notiser från en olämplig webbplats. Avinstallera tillägg: https://support.mozilla.org/en-US/kb/disable-or-remove-add-ons Inaktivera notiser: https://support.mozilla.org/en-US/kb/push-notifications-firefox rubriken How do I revoke Web Push
 4. Cecilia

  Grammarly

  En liten ruta nere vid klockan? Det kan vara en notis från en webbplats via en webbläsare. Kommer meddelandet bara när webbläsaren är igång? Vad använder du för webbläsare? Eller kanske något tillägg i webbläsaren så gå igenom listan med installerade tillägg i webbläsaren och ta bort alla som inte används eller som kan vara misstänkta t ex för att de installerades samtidigt med att meddelandena började.
 5. Cecilia

  Grammarly

  Var på skärmen kommer meddelandet? Behöver något särskilt program vara igång för att meddelandet ska komma?
 6. Då borde din dator ha programmet HP Support Assistent som hjälper dig att uppdatera drivrutiner som kommer från HP för just din datormodell.
 7. Vissa sådana program kanske kan göra någon nytta men de flesta gissar sig bara fram och det har ju förekommit fall där programmen har installerat drivrutiner som gör att datorn sen inte kan starta. Det bästa är att kolla själv på datortillverkarens supportsidor om där finns nyare drivrutiner. Särskilt om det är en tillverkare som inte brukar skicka drivrutiner till Microsoft.
 8. Hur ser listan med väntande uppdateringar ut?
 9. Det där gäller ju WIndows 10 och inte Windows 7.
 10. 1. Jag har ju ingen aning om vilka uppdateringar som står på kö i din dator. 2. Menar du att Windows Update anser att det inte finns några uppdateringar som behöver installeras? I så fall är ju allt bra och alla uppdateringar som behövs har installerats även om de tidigare har misslyckats alternativt att de har ersatts av andra som har installerats.
 11. Inte på något säkert sätt men nu har vi ju kommit fram till att du har installerat ett antivirusprogram i datorn (till skillnad från vad du skrev först igår) och som sagt då är det normalt att Defender är avstängt. Alltså tycker jag att frågan som den här tråden startade med har fått sin lösning.
 12. Nu kommer det ju sen länge inga nya säkerhetsuppdateringar till Windows 7 vilket betyder att det troligen finns många kända säkerhetshål även i en helt uppdaterad Windows 7, dvs det är olämpligt att ansluta den till internet. Det är bättre att ladda ner saker på en annan dator och sen föra över dem med hjälp av ett USB-minne. Har du prövat med att bara försöka installera en enda av de äldsta uppdateringarna till Windows 7?
 13. För då skulle ju inte Defender komma igång automatiskt när man avinstallerar MSE (eller något annat antivirusprogram).
 14. Däremot kan man nog inte avinstallera Defender utan den blir ju inaktiverad i stället (som du har märkt).