Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 424
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  98

Om Cecilia

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

28 013 profilvisningar
 1. Radering IT

  Högerklicka på Start/Windows-knappen och välj Kommandotolken (administratör). Skriv in detta kommando: chkdsk D: /X /R /B /scan Var noga med mellanrummen Tryck på Enter-tangenten.
 2. Ta bort användare konto på datorn

  Man hanterar konton i Inställningar -> Konton -> Familj och andra användare Klicka på kontot som ska tas bort och sen på knappen "Ta bort". Behöver göras när man är inloggad på ett annat konto än det som ska tas bort.
 3. Radering IT

  Kollade du inställningarna för säkerhetskopiering? Kanske köra chkdsk/diskkontroll på D-partitionen? Vet du hur man gör det?
 4. Produkt-ID

  Man måste skilja mellan produkt id och produktnyckel. Id är inte unikt per dator utan det är nyckeln och nyckeln kan man inte enkelt läsa någonstans i Windows. Id består av 4 teckengrupper och nyckeln av 5.
 5. Det här är en bra guide: https://eforum.idg.se/topic/335021-ta-bort-damm-i-en-stationär-dator/
 6. Överhettning av vissa delar inuti datorn är en annan vanlig orsak till plötsliga avstängningar och omstarter. Har du en bärbar eller en stationär dator? Har den någon gång rensats på damm? Hur gammal är den?
 7. Hjälp med inställningar... ?

  3. Inställningar - Appar - Standardappar I Windows finns det numera en bra sökfunktion så man kommer dit direkt genom att klicka på förstoringsglaset vid Start/Windows-knappen och sen skriva in standardapp.
 8. Radering IT

  Slå på visning av både dolda filer och skyddade operativsystemfiler: https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/show-hidden-files-and-folders-in-windows-vista/ och se om du då ser vad som finns på D:.
 9. Viktig säkerhetsuppdatering till Windows 10

  Microsoft lär nu ha dragit tillbaka uppdateringen för de datorer som kan råka ut för problem.
 10. Radering IT

  På vilket sätt är det svårt att hitta till Diskhantering?
 11. Hjälp med inställningar... ?

  1. Jag använder Firefox som webbläsare och rättstavning t ex här i forumet är en funktion som ligger i Firefox. 3. Brukar vara att "standardapp" inte är inställt för länkar och det finns inställningar för standardappar i Inställningar.
 12. Radering IT

  Högerklicka på Start-knappen och välj Diskhantering. Ta en skärmdump av det som visas. Starta programmet Utforskaren. Leta reda på D: i listan till vänster. Öppna D: genom att dubbelklicka på den. Vad ser du för filer och mappar till höger?
 13. Du kan stänga av att datorn ska startas om vid systemfel så här: Tryck på förstoringsglaset bredvid start/Windows-knappen. Skriv in System. När System kommer upp i listan ovanför, klicka på det. Det nya fönstret bör se ut ungefär så här: Där klickar du på Avancerade systeminställningar i vänsterkolumnen. Sedan under rubriken Start och återställning klickar du på Inställningar. I det nya fönstret tar du bort bocken framför texten Starta om automatiskt. Spara genom att trycka på OK. Starta om datorn. Om dina omstarter beror på ett systemfel kommer datorn inte längre att startas om när ett sånt inträffar utan en skärmbild med felmeddelande visas i stället och sen får du manuellt stänga av datorn (och sätta på den). Men om datorn fortfarande startas om är det något annat problem.
 14. Visst kan man ta bort registernycklar själv, men å andra sidan kan inte några ensamma registernycklar ställa till med något utan det behövs ju filer för det. Du hade alltså inte behövt göra något alls. Man ska absolut inte lita på sidor som man får fram genom att googla på beteckningarna som t ex AdwCleaner använder för det finns gott om sidor där ute som bara är ute efter att man ska betala för odugliga program som ofta ställer till med problem. Om du gick på något sånt tips om att installera ett sånt betalprogram var det bra att du återställde datorn.
 15. Det beror på vad du menar med manuellt och på svaren på nedanstående frågor. Vad är det som säger att du har PUP.Optional.Legacy i datorn? I vilka filer och mappar finns PUP.Optional.Legacy?