Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 394
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  95

Om Cecilia

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

27 817 profilvisningar
 1. Guide? manual?

  Att ominstallera Windows kan fortfarande hjälpa om datorer blivit långsamma för att det finns onödiga program installerade eller rester kvar av avinstallerade program. En långsam dator kan också bero på att hårddisken är dålig och då får man köra ett hårddisktest, helst från hårddisktillverkaren. En dator som kraschar ofta kan ber på att RAM-minnet gått sönder, att hårddisken är dålig, dåliga drivrutiner eller det som jag skrev om i första meningen ovan. För att undersöka om något RAM-minne gått sönder så kör man minnestestprogram.
 2. Memory size is decreased

  Eftersom meddelandet kommer från BIOS/UEFI så har det inget med Windows att göra, dvs handlar inte om virtuellt minne. Gissningsvis kan det betyda att ett av dina RAM-minnen inte längre fungerar.
 3. Helghälsningar

  Trevlig helg!
 4. Ja, om datorn innehåller något säkerhetshål. https://en.wikipedia.org/wiki/WannaCry_ransomware_attack https://success.trendmicro.com/solution/1117391
 5. Helghälsningar

  Trevlig helg!
 6. Det är många hemanvändare som har råkat ut för ransomware av olika typer och dessutom är de flesta hemanvändare mycket sämre på backuper än företagen är. Går det inte att lägga till Steam-programmen som betrodda och slippa problemet i spel? Tillägg: Här har vi det senaste, Bad Rabbit som sprids via hackade webbplatser som lurar folk att de behöver en ny Flash-version för att kunna se innehållet: https://www.idg.se/2.1085/1.691300/nytt-ransomware-bad-rabbit
 7. Kvalitetskontrollen får väl anses vara mycket god för de stora uppdateringarna eftersom Fall Creators Update har testas av i alla fall någon miljon användare som är med i Insiders-programmet, men när nästan varje dator har sin egen uppsättning av drivrutiner och installerade program så går det ju inte att testa för alla möjliga fall. För att inte tala om de som förstör något i sin nuvarande Windows-installation genom att köra registerstädnings- eller optimeringsprogram och felet inte märks förrän uppdateringen saknar den där registernyckeln som blev bortstädad.
 8. En del tillverkare, däribland HP, brukar skicka över sina drivrutiner till Microsoft så att de kan distribueras i Windows Update. I andra fall får man hämta drivrutiner på datortillverkarens webbsidor för ens datormodell. Om det är svårt eller inte varierar nog och jag har inte haft något problem med att hitta drivrutiner på HP:s och andra tillverkares webbplatser, men om man är orolig så är det ju bra att undersöka det innan man köper en ny dator. Den inställningen gäller program från Microsoft, t ex Office, och inte drivrutiner från andra företag.
 9. Bildskärm

  Hade tänkt dig att bifoga en bild?
 10. Minnesproblem

  Om ditt torrent-program startar automatiskt och börjar med att allokera en massa minne så kommer minne att vara använt på en gång. Om du menar att torrent-programmet inte är igång så får du kolla vad minnet används till i Resursövervakaren.
 11. Windows Defender Säkerhetscenter

  Går nog inte att hitta några objektiva stora tester av ett antivirusprogram innan det har gått ett par månader efter släppet.
 12. Helghälsningar

  Trevlig helg!
 13. Ta bort inloggning windows 10

  Nog fungerar det i min Windows 10 Pro i alla fall.
 14. Flera dokument på skärmen

  Om det inte blir en enda fyrkant när du klickar på de två små, undrar jag hur länge det har varit så.
 15. Flera dokument på skärmen

  Om du menar den mittersta symbolen så heter den Återställ resp Maximera. Återställ återställer fönstrets storlek till den storlek det hade innan du valde Maximera senast. När en fyrkant visas, dvs Maximera, kan du med musen ta tag i fönstrets kanter och dra dem mot fönstrets mitt för att göra fönstret mindre. Det fungerar likadant i Windows 10 som det har gjort åtminstone sen Windows 95 eller så.