Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 539
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  107

Om Cecilia

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

28 416 profilvisningar
 1. Cecilia

  Lång uppstartstid

  Vad bra att du kunde hitta en förklaring! Det kan ju tänkas att WD My Book är lite seg att starta upp så Windows får vänta en del innan den får nödvändig information. Om man skulle råka ut för ransomware är det bra om backup-diskar inte är tillgängliga så om du använder WD My Book för backuper kan det ju vara bra att bara ansluta den när du gör en backup.
 2. Cecilia

  Lång uppstartstid

  Det är väl enkelt att starta datorn utan några diskar direktanslutna och utan tillgång till nätverket. Men 45 sekunder tycker jag inte är så mycket när det gäller en hel uppstart och du har väl fler program installerade nu än när datorn var helt ny. Själv använder jag viloläge för att minimera tiden tills jag kan börja använda datorn och stänger bara av den helt en gång i månaden för att Windows-uppdateringarna ska installeras.
 3. Cecilia

  Lång uppstartstid

  E-postappen kan ju inte hämta några mejl innan du loggar in. Autostartade program, sådana som man stänger av i Aktivitetshanteraren, startas inte heller förrän man loggar in utan då får du leta bland tjänster, schemalagda händelser och drivrutiner. Har du någon hårdvara som inte är nödvändig ansluten till datorn, t ex skrivare eller extern hårddisk? Koppla bort det och testa. Har eller hade du något antivirusprogram installerat (förutom Microsofts)? Ett sånt kan ibland orsaka problem, särskilt om det bara finns rester kvar efter en avinstallation. Många datorer kommer ju med ett förinstallerat antivirusprogram.
 4. Cecilia

  Lång uppstartstid

  Kom förlängningen av uppstartstiden i samband med att du började använda E-post-appen eftersom du misstänker den? Tar det lång tid för E-postappen att hämta mejl vid andra tillfällen? Är den långa tiden innan eller efter inloggning? Om du har automatisk inloggning får du stänga av det för att kunna testa. Det är värdefullt att veta det för felsökningen eftersom det inte är meningsfullt att testa automatiskt startande program (inkl. E-postappen) om fördröjningen är innan inloggningen. Har du en traditionell mekanisk hårddisk eller en SSD?
 5. Hej Cecilia!

  Vet du vad som hänt? Får meddelande om att alltomwindows certifikat är borttaget/för gammalt?alltonwindows.jpg.a2718def3f96e696a89b25b93a795016.jpg

  1. candela

   candela

   Hej igen,

   ser att Andreas klarlagt vad som hänt. 

   Ha en bra dag.

   /candela

  2. Cecilia

   Cecilia

   Tack detsamma!

 6. Cecilia

  Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Du kanske har stängt av för mycket grejer som skickar information till Microsoft? Kör man Insider Preview måste datorn kunna rapportera problem mm till Microsoft. Se t ex inläggen daterade "Monday, February 22, 2016 9:30 PM" och senare på sidan https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/d2c0478d-0c14-48dd-9b31-611ab5642189/message-your-organization-managers-insider-preview-builds-through-telemetry-group-policy-settings för tips. Fast enklare är kanske att gå igenom alla sekretessinställningar och aktivera fler.
 7. I längden kan du ju inte använda en dator som saknar säkerhetsuppdateringar eftersom det kan innebära att det är lätt att hacka datorn. Har du kollat om Acer på sin webbplats har några drivrutiner för det trådlösa nätverkskortet i din datormodell som är nyare än den du använder nu? Eller om Qualcomm tillhandahåller drivrutiner för sina kretsar? Får du inte ordning på det snart får du köpa ett USB-anslutet trådlöst nätverkskort och använda i stället för det gamla interna.
 8. Det var ju så under XP-tiden då många ominstallerade sina datorer varje år men sen har det blivit allt mer ovanligt. Säljare tycker nog att det är viktigare att ge ett svar som du tror på än att säga att de inte vet utan tror.
 9. 1. Angående lösenordet se om https://www.windowscentral.com/how-prevent-windows-10-requiring-password-when-resuming-sleep hjälper. 2. Angående seghet: Inte så att det märks månad för månad, men efter flera år kan det kanske vara bra med en ominstallation av Windows.
 10. Datorns seghet ska inte påverkas av antalet inloggningskonton eller vad för typ av kontot det finns. Man behöver inte skapa ett Microsoft-konto när man installerar eller återställer Windows, det gäller bara att göra rätt val under installationen/återställningen.
 11. Cecilia

  Kommer inte ut på Internet ?

  Egenskaper för Trådlös anslutning (Windows 7): Jag har för mig att det var liknande i XP, men det är ju väldigt länge sen jag använde det.
 12. Cecilia

  Kommer inte ut på Internet ?

  Kontrollpanelen - något med nätverk (heter Nätverks- och delningscenter i nyare Windows-versioner) "Ändra inställningar för nätverkskort" (eller något liknande) Högerklicka på det trådlösa nätverkskortet och välj Egenskaper. Klicka på något med IPv4 och sen Egenskaper. Erhåll automatiskt ska vara valt (för båda).
 13. Cecilia

  Kommer inte ut på Internet ?

  Ställ in att den trådlösa anslutningen ska få sin IP-adress automatiskt. Nu ser det ut att vara en fast IP-adress, 192.168.0.1, vilket är en IP-adress som routrar kan ha men ofta olämpligt för en dator. Uppstod problemet efter att du var inne och ändrade på inställningar för det trådlösa nätverkskortet?
 14. Cecilia

  Kommer inte ut på Internet ?

  Gäller ditt problem både när datorn är ansluten med nätverkskabel och trådlöst till routern? Ta fram Kommandotolken och skriv: ipconfig /all Kopiera och klistra in i ditt svar, eller fota resultatet.
 15. Cecilia

  Desktop sagt upp sig

  Stämmer hustrun in på det som Elgiganten skriver om modellen?