Cecilia

Hedersmedlem
 • Posts

  6,003
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  125

5 Followers

About Cecilia

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  Stockholm

Recent Profile Visitors

30,173 profile views

Cecilia's Achievements

(8/8)

 1. Du kan pröva Speccy: https://www.ccleaner.com/speccy Som vanligt med gratisprogram är det bäst att hålla koll under installationen så att man inte får med något annat program.
 2. En VPN brukar man använda för att kryptera förbindelsen mellan datorn och webbservern så att den inte kan bli avlyssnad på vägen. Är det verkligen vad du vill göra? Jag kan inte se hur en VPN skulle stoppa olaglig fildelning.
 3. Eftersom det är en SSD från Samsung så är det bra om du kör Samsungs eget program för SSD-hantering och -test.
 4. Har du kört kommandot chkdsk i Kommandotolken? Hur ser det ut i Diskhanteraren? Det här är ett forum som inte har så många aktiva medlemmar nu för tiden.
 5. Alla med gamla datorer och Windows 7 kunde inte uppdatera till Windows 10 utan de fick bli kvar på Windows 7. Så på det sättet är det ingen skillnad.
 6. Det går ju utmärkt att fortsätta med Windows 10 i några år tills säkerhetsuppdateringarna slutar att komma.
 7. Det finns andra ställen som grafikkort och chipset som kan överhettas också. När det gäller apoteket är det ju bra att kolla med fler webbläsare, rensa cache och apotekets cookies i webbläsaren.
 8. Storlek, upplösning och avstånd till skärmen spelar roll. Är det samma avstånd mellan dig och teven respektive din mammas skärm? Vet du vad det är för upplösning på teven och din mammas skärm eller vad är det för skärmmodell som din mamma har?
 9. "så kunde jag inom en minut se att hela CPU:en gick upp i topp och så dog datorn." Det brukar vara ett tecken på överhettning någonstans i datorn. Ja, jag menade att en ominstallation kan vara bra för att utesluta vissa fel. Samsung har ett program som kan testa en SSD för att se om den börjar bli dålig.
 10. Nej, det gör det nog inte. Men du bör ju noga kontrollera hur datorn fungerar innan du börjar ändra inställningar och mellan varje programinstallation så att du inte introducerar felet genom något du gör.
 11. Ställ in att datorn inte ska startas om automatiskt när ett systemfel inträffar: https://www.tenforums.com/tutorials/69012-enable-disable-bsod-automatic-restart-windows-10-a.html#option1 För att veta om omstarten beror på ett systemfel eller något annat. Föreslår att du byter tillbaka till normalt lösenord först och sen sätter en pinkod igen om du vill ha det.
 12. Skulle kunna vara överhettning pga extra belastning eller så får det någon drivrutin att krascha.
 13. Okej, vet inte riktigt hur du vill att en skärm ska kompensera för det. Ska den vara stor så att du kan förstora allt som visas så det blir lättare att se?
 14. Om du väljer General i vänsterkanten bör du se språkinställningen.
 15. Du har så smalt fönster att hela menyraden inte får plats. Om du klickar på "..." i det blå fältet bör du få upp resten av menyvalen så att du ser kugghjulet.