Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 783
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  117

Om Cecilia

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

28 979 profilvisningar
 1. Ja, det går att ha Windows och en Linux-installation på olika partitioner på samma hårddisk/SSD. Installationsprogrammen för de stora distributioner brukar vara väl förberedda på det alternativet och hjälper dig att få till det på rätt sätt.
 2. Cecilia

  Helghälsningar

  Ha en fin första advent!
 3. Det borde det vara och den går fort att installera när man har version 1903. Man kan kolla vad man har för version t ex genom att skriva kommandot "winver" i Kommandotolken eller i Inställningar - System - Om.
 4. Precis, det behöver du inte och det där med kameran är ju typiskt för att de egentligen inte vet vilken dator det gäller.
 5. Det där ser ut som något av de spammejl som varit vanliga de senaste åren. Även om det väl varit vanligast att det är webbkameran som påstås ha blivit hackad och inte routern.
 6. Försök med detta: Klicka på programmet i aktivitetslisten så att det blir aktivt. Tryck på Alt+mellanslagstangenten (tar fram fönstermenyn). Tryck på nedåtpilen två gånger (kommer till valet Flytta). Tryck på Enter (aktiverar Flytta). Tryck på vänsterpilen tills fönstret kommer in på skärmen. Klicka med musen på fönstret. Pröva med ett synligt fönster först så att du blir bekväm med vad du gör så att du kan göra det fast du inte ser fönstret.
 7. Båda tillverkarna har grafikprocessorer med olika prestanda. Även den enklaste och billigaste grafikprocessorn i en modern dator klarar av normal användning som surf, filmtittning, Office-program, enkel bildredigering mm. Det är de som håller på med avancerade datorspel eller avancerad film- och bildredigering som behöver något mer.
 8. Systemfilsgranskning (SFC) och lagning av systemfiler med DISM kan vara något att testa, om du inte redan har gjort det. https://www.tenforums.com/tutorials/7808-use-dism-repair-windows-10-image.html
 9. Cecilia

  Helghälsningar

  Ha en trevlig fortsättning på helgen!
 10. 5. Internet Explorer är redan installerad och aktiverad i din dator. När du saknar genvägen till den så leta upp den i Start-menyn eller i Utforskaren, C:\Program\Internet Explorer och den heter iexplore. 11. Som jag skrev tidigare så finns Edge i mappen C:\Windows\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe i min dator.
 11. 5. Känt problem Inställningar - Appar och funktioner - Hantera valfria funktioner (i breda kolumnen) 11. Och om du letar upp mappen för Edge?
 12. Nåja, man kan få problem även med Microsoft-program. Har du testat om Internet Explorer fungerar? Jag bara menade att det är bra att ha ett alternativ till Edge till de gånger som Edge inte fungerar. Nästa gång kanske det inte är lika lätt att få igång det igen och då är det besvärligt att få hjälp utan att komma åt internet. Okej, så det enda du har testat egentligen är genvägen i aktivitetsfältet som inte fungerar. Är det likadant om du väljer Microsoft Edge i Start-menyn? Leta upp mappen C:\Windows\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe (kanske andra tecken på slutet i din dator) och där starta MicrosoftEdge. Går det? Har du gått igenom alla tips inkl att reparera och återställa Edge på sidorna jag länkade till?
 13. Här är några tips när det är problem med Edge: https://support.microsoft.com/en-gb/help/4023560/windows-10-what-to-do-if-microsoft-edge-not-working https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-msedge/edge-stopped-working-after-2017-06-cumulative/48ad5c59-bd2f-4ddf-8a4b-9334a0e824cb Kan nog inträffa pga andra antivirusprogram och liknande också.
 14. Det kan ju vara bra att installera någon annan webbläsare också så att du inte är helt beroende av Edge. Det är inte troligt att uppdatering av Flash och .NET Framework slår ut Edge så se om du kan behålla dem. Däremot KB4515394 innehåller säkerhetsuppdateringar till Edge. Det har varit en del problem med Microsofts uppdateringar de senaste månaderna med just Edge kan jag inte påminna mig att jag har sett något om och det finns inte med i listan över kända problem med uppdateringen: https://support.microsoft.com/en-us/help/4515384/windows-10-update-kb4515384 Kan du komma till routerns inställningssidor, dvs är det problem redan i det lokala nätverket eller är det bara internetanslutningen? Kan du beskriva hur problemet ser ut, t.ex. får du något felmeddelande? Använder du VPN? Vad har du för DNS-servers inställda i inställningarna för internetanslutningen?