Gå till innehåll

Cecilia

Moderator
  • Innehållsantal

    7 514
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    253

Inlägg postade av Cecilia

  1. 47 minuter sedan, kiwi01 sade:

    Så här är det: vid ett eller kanske två tillfällen har det kommit avi längs upp på skärmen där man har talat om att installera den aktuella uppdateringen innebär att man INTE kan ångra uppgraderingen! Det som jag allra helst vill men ven vet inte hur..

    Samsung avråder från att försöka backa tillbaks till One UI 5.1 enligt sidan https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-S/Downgrade-from-one-ui-6-0-to-5-1/td-p/15205045 . Dock hittar jag tips om hur man gör men det är verkligen inte någorlunda lätt och inget jag kan rekommendera.

    • Like 1
  2. 11 timmar sedan, kiwi01 sade:

    Vad är Bixby??? Jag harr alltid ringt till 222 men aldrig kommit till Telenor. Och det anges ju att om man ringer från Telenor telefon , kan man ringa 222, jag ringde inte från Telenor telefon och kom inte till deras Kundtjänst. 
    Det är till min egen röstbrevlåda jag vill komma till. 

    Bixby är en virtuell assistent som alltså i det här fallet försöker omvandla telefonnummer till företagsnamn och i just detta fall gör den fel. Om man jämför med en människa kan man säga att den googlar telefonnumret och ser vilket företag som verkar använda det telefonnumret. För det mesta går det bra men ibland blir det fel.

    Naturligtvis kom du till Tele2 och din egen röstbrevlåda.

    1 timme sedan, kiwi01 sade:

    Kan man anmäla Samsung till Konsumentombudsmannen eller någon för falsk marknadsföring? Det är ju det de har gjort sig skyldig till genom att måla upp en så positiv bild som inte alls motsvaras av verkligheten. Nya märkligheter dyker upp hela tiden.

    Inte sannolikt eftersom dels är det inget du har betalt för så det går inte att få någon ersättning och dels verkar du vara rätt unik med att ha fått alla dessa problem. När jag har sökt efter trådar om problem efter den uppdateringen hittar jag väldigt lite och ingen som har samma problem som du utan det verkar röra sig om t ex lite sämre batteritid och annat helt annorlunda.

    • Like 2
  3. Enligt Tele2 ringer man 222 för att lyssna av sin röstbrevlåda. Men jag kan inte svara på varför det stod Telenor.

    Meet är mycket riktigt en app från Google. Samsung vill väl att du använder deras appar i stället för Googles så det är väl därför som Googles appar blev hopsamlade, men det går ju att flytta ut appar från samlingsmappar.

    Har du försökt söka efter Play Store?
    Se sidan https://www.samsung.com/uk/support/mobile-devices/where-can-i-find-the-google-play-store-on-my-samsung-galaxy-device/ .

    • Like 1
  4. Bara om du har ögonen på 92 cm höjd över golvet (eye level) och 275 cm från teven (viewing distance). Så du får du mäta upp vad som gäller hemma hos dig och fylla i formeln. Sen är det väl bara en tumregel och du kan gilla en annan höjd och det kan t ex bero på om du sitter eller ligger när du kollar på teven eftersom man får huvudet i olika vinklar då. Men om du tyckte att din förra teve var på en bra höjd kan du ju fortsätta med den höjden, och om det inte var bra förut så justerar du utifrån det så att du blir nöjd.

    • Like 2
  5. 9 timmar sedan, ChristerE sade:

    Har ingen uttömmande förklaring men det jag kan förklara är att "Kan inte logga in" rimligtvis i stället borde ha översatts till "Logga inte in" (från på engelska "Don't sign in"). Se bilden i följande artikel, aka.ms/sso-info.

    Och där står även hur man kan hantera funktionen och då förhoppningsvis även slå av den.

    Citat

    Om du vill hantera de konton på enheten som kan användas för enkel inloggning med appar går du till Windows-inställningar > Konton > Email & konton

     

  6. 1 timme sedan, kiwi01 sade:

    Kanske beror det på att ingen vet vad jag pratar om? Har ingen erfarenhet av det jag skriver om? Har perfekt ordning i mobilen? Inga dubbletter – upp till 8 st - av vissa appar? Ingen annan har en simpel Samsung?

    Jag har en Samsung-platta men den är några år gammal så den får inte något nyare än One UI 4.1. Det finns ju så många tillverkare och modeller av telefoner så chansen att någon mer ska ha en rätt ny Samsung-mobil är ju inte så stor i ett litet forum som Eforum.

    1 timme sedan, kiwi01 sade:

    Webbsidan  postad  av Cecilia i min tidigare tråd 23 februari är en besvikelse (inte Cecilias fel). Jag ser inte att jag har någon nytta av att bläddra sida upp och sida ner visande lyckligt leende mobilägare som kan få det ”precis som du vill”. Jag hade velat ha mera handfasta råd. (Kanske tröttnade jag för tidigt.)

    Det var nog tänkt som en första introduktion till de förändringar som har skett i din mobil så att det skulle vara lättare att förstå sig på den.

    • Like 1
  7. Nu har jag flyttat tråden till Firefox.

    Då har jag ingen gissning när det gäller varför borttagna mejl återuppstår tyvärr. Det är inte heller något som har hänt mig.

    När det nästa gång det händer något i webbmejlen som du misstänker beror på Firefox så pröva med att göra om samma sak i ett privat fönster för då kommer automatiskt många tillägg att vara inaktiverade (beror på dina inställningar per tillägg) och Firefox använder inga cachade sidor eller gamla cookies, vilket också kan strula till det.

  8. 53 minuter sedan, mbgtmari sade:

    Cecilia kommer nog att flytta tråden till Microsoft Office / Microsoft 365 Apps (Word, Excel och Outlook med flera)

    Räknas webbsidan Outlook.com till Office/365 numera?
    Det bör ju vara webbmejl det gäller eftersom webbläsaren är inblandad så jag funderade mer på att flytta tråden till ett webbläsarforum.

    3 timmar sedan, Peruna sade:

    När jag tagit bort mejl och slängt dem i papperskorgen och sedan tömt denna dyker dem likväl upp i inkorgen igen nästa gång jag loggar in. Idag gick det heller inte att skicka mejl för det blev bara error samt meddelande att det inte skickats och låg kvar i utkast. Webbläsaren är Firefox. Idag provade jag att använda Microsoft Edge och då kunde jag skicka mej.

    Ledsen för off-topic ovan.

    Hanterar du dina mejl på någon annan enhet också, typ mobilen?
    Jag ser att du tidigare har haft en tråd om Thunderbird. Har du slutat att använda det eller andra liknande program?

    När det gäller dagens problem så förekommer det ju då och då att Microsofts servrar har problem en liten stund.

  9. 2 timmar sedan, Håkan Fall sade:

    Förklaring: Jag är inne på Edge > "Sök på webben"  Försöker logga in på t.ex. Min bank. Nu kommer rutan upp.

    Tack :)
    Kan du ge ett annat exempel där detta inträffar?
    Banker är ju lite speciella med alla säkerhetsfunktion så det vore bra med något annat ställe också.

    3 timmar sedan, Håkan Fall sade:

    Är ny på forumet så jag kan inte tekniskt hantera hur jag ska svara här

    Det löser sig med tiden så ta det bara lugnt så ordnar det sig. För att svara på ett visst inlägg så att du slipper skriva ett namn först så trycker du på texten Citera i underkanten av det inlägg du vill svara på.

  10. På Google TV:s app-sida som du hade en bild på finns det två sökfunktioner dels fältet nedtill och dels förstoringsglaset upptill och du skulle kunna pröva att söka efter Chrome där. Om du inte får något napp där så leta reda på butiken (vet inte vad den kallas för i Google TV men den heter Play Butik i Android-mobiler) se vad det finns för webbläsare att ladda ner där.

    Men skärmsläckare i själva teven är en helt annan sak så du får kolla i manualen och på Philips supportsidor för teven efter information om skärmsläckare.

    Däremot kan det finnas en skärmsläckare i Google TV, gå igenom dess inställningar.

  11. 4 minuter sedan, Mikael63 sade:

    Du menar som genvägar på hemskärmen? Det vet jag inte, har inte hittat något om det. Du får testa att "högerklicka" dvs. trycka länge på knappen.

    Teven klarar av DVB-T2, DVB-T, DVB-S2, DVB-S, DVB-C och DVB-T2-HD enligt Webhallens specifikation så siffrorna på fjärrkontrollen är väl tänkta för att hoppa till rätt kanal som kommer in via något sånt.

    image.png.676556a90d1b55a46ddada7acda818e6.png

     

×
×
  • Skapa nytt...