Gå till innehåll

vapea

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av vapea

  1. Okej.. den har hållit på i 2 timmar nu så jag undrar..
  2. Nån som vet hur lång tid det tar för datorn att tugga sig igenom en total uppgradering från Win 7 Home till Ultimate ? Datorn var också just Recovery körd så det fattas säker massa uppdateringar som ska igenom där med.. Nån som kan tippa på nån tid ? 2-3 timmar ?
  3. Tack för svar. Datorn är ju en äldre stationär som någon bemödat sig sno, förmodar att de inte är ute efter vad som finns på den utan att kanske kunna använda den själva/sälja. Då tror jag de kommer blåsa den och lägga in OP själva. Det var XP på den nu.
  4. Oj då.. men hur kan man nollställa det ?! Hade en dator för länge sedan som jag glömt lösenordet på och fick lov att formatera om hela skiten.. Går man in via felsäket läge då ? Det är ju Adminkontot han har..
  5. Min sambos jobbdator har blivit stulen och han hade ju inga direkt livsfarliga uppgifter på den som kontonummer och annat men ändå privata dokument. Finns det någon chans att nån kan komma in på den utan hans lösenord ? Han hade ju användarkonto som man måste logga in på (redan i startläget) Lösenordet har han aldrig visat eller sagt till någon. Är det inte så att om man inte kan lösenordet så måste man formatera om burken och lägga in OP på nytt ? Dvs då är den ju tom.. Det är svårt att komma in i en dator utan lösenord om man vill behålla all information ? Tacksam för svar...
  6. Då tömmer jag den och kör en "ren install..." i stället, kanske dumt att chansa ?
  7. Okej.. Så om jag inte väljer att formatera disken så kommer allt finnas kvar Tackar och bockar..
  8. Jag som inte kan mycket om datorer har en liten fråga, vi hittade en gammal hårddisk på loppis som innehöll Windows Xp fast i engelsk version. Nu vill vi ha in antingen windows xp svensk eller vista ( har skivorna hemma ) men... Kan jag bara köra "på" ? In med skivan och installera över det gamla xp:t ? Och försvinner det som finns på disken nu då, som foton och program eller de finns kvar ? Många frågor från en med tummen mitt i handen
  9. Klickar jag på bildskärmsuppdateringen så släcks min skärm ner och säger nått om fel läge ? Hmm.. upplösningen är det ju inget fel på utan det är ju att hela bilden ligger för långt till höger på skärmen och en bit av skärmen är ju då svart ( ca 6-7 cm) Knasigt detta.. DET LÖSTE SIG ! Allt handlade ju om själva skärmen (har en extern liten lcd skärm) så det var IN I den jag behöver gå och autojustera ! Nu ser allt ut som det ska ! Tack tack..
  10. Står helt still i skallen idag !? Mitt skrivbord på skärmen har hamnat 7 centimeter för långt till höger på skärmen.. hur rättar jag till det ? Hittar min själ inte inställningarna.. ? Help, please ?
  11. Aha ! Då ska jag läsa på ;D // Tackar..
  12. Hej ! Vet inte riktigt var jag ska börja men.. I förrgår morse ville inte laptopen öppna sig (Hp med vista home basic), fast den stängt ner sig som vanligt kvällen innan. Den självreparerade sig och vart rätt seg efter det. Men jag tänkte att det kanske skulle vara bra att ha en backup/återställningsskiva om det skulle gå käpp rakt åt.. Men när jag kör Recovery Manager/skapa skiva så slutar den skapa filer efter 50% och säger: "håller på att avbryta" och avbryter sedan. Jag har via en extern hårddisk nu flyttat över det jag verkligen vill spara och undrar om jag på nått sätt kan ominstallera vista så allt på hårddisken förvinner och den blir som från början när man köpte den ? Men kan jag göra det från HP Recovery partionen på datan ? Jag har ju ingen skiva att sätta i eller det kanske inte behövs ? Jag är ingen jättehejjare på detta, finns det nån beskrivning hur man går tillväga att ominstallera vista från datan ? Eller jag måste ha en skiva innan ? ??? // Tacksam för svar..
×
×
  • Skapa nytt...