aasaboe

Medlem
 • Innehållsantal

  41
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Om aasaboe

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://www.linnekulla.se
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Tollarp
 1. Jag har haft enorma problem med Flash i Firefox, sedan även i Internet Explorer. Det gick inte att installera uppdatering heller på slutet, det påstods att jag saknade behörighet trots Adminkonto. Men så hittade jag i dag detta: http://helpx.adobe.com/se/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html EDfter avinstallationen körde jag uppdatering i Firefox och IE, nu funkar allt perfekt igen.
 2. Jag väntar också. Inte minst pga att Frontpage inte funkar med Win8, får lösa det på annat sätt. Sköta det via Win7-laptopen eller bytas program... Får se! ;-)
 3. För mig fungerade det utmärkt med Swedbanks e-kort (tillfälligt Visa-kort som bara används en enda gång), det kanske är annorlunda med "normala" kort men jag undrar om det är det som ställer till det, eller kanske..? Skönt att det löste sig för dig. Lycka till med nya Windows!
 4. Ja, du kan lägga på USB eller DVD, första sidan av denna tråd vi är i ger goda råd http://www.alltomwindows.se/forum/topic/26598-windows-8-uppgradering-faq/ Man kan också beställa en DVD från MS, kostar 171:- med frakt och moms. Kan beställas samtidigt med uppgraderingen eller efteråt om man inte gjort det och ångrar sig. Jag gjorde så själv efter att jag fick problem, för säkerhets skull. Det går att ha flera operativsystem, men man måste göra litet ändringar i datorstarten. Jag kan för litet om det, förhoppningsvis får du svar av någon kunnig.
 5. Nu har det löst sig. Länken för att lasdda ned Win8 på nytt fungerade inte. Googlade på avbruten installation av Win8, och hittade lösningen. Man letar upp C: \ Users \ <användare> \ AppData \ Local \ Microsoft \ WebSetup och raderar den sista, Web Setup. Sedan går det åter att ladda ned Win8. Svaret kommer från Microsoft: http://answers.microsoft.com/message/215aa616-2dcf-4dc2-b79a-8163bfb02a2d?threadId=bf83f4d5-252d-4b69-b474-bc1668ef425d
 6. Tack Hanne! Jo, det stämmer om mejlet. Jag ska titta vidare på det i morgon i lugn och ro. Hjärnan funkar förhoppningsvis bättre då ;-)
 7. Jag köpte och hämtade uppgraderingen, tyvärr i ett stressat läge. När assistenten kom till "Filerna förbereds" avbröt jag för att starta om senare. Nu hittar jag inte något att starta... MS tillät inte att jag själv valde nedladdningsmapp, men jag uppfattade att de hamnade på C och användare, application data, roaming? (osäker), Microsoft, men än har jag inte hittat rätt. Någon som vet var de hamnar och kan vägleda mig?
 8. Ja, som jag nämnt tidigare kör jag MSE och Windowsbrandväggen. De och en sandlåda för vissa tillfällen får bli framtidsmelodin.
 9. Om man inte vill ha antivirus- och brandväggsdelen kan det vara bra. Och det vill inte jag nu längre, efter att ha provat 3st som stjälper mer än dom hjälper. Nu blir det sandlådetest den närmaste tiden ;-)
 10. Ja, de åker ut här också, trots nostalgin. Vi har haft F-Secure sedan Atremo var generalagent och Per Hellquist fanns där, innan han gick till Symantec. Men nu verkar alla traditionella säkerhetsprogram orsaka mer trassel än de hjälper... Och det blir man väldigt fort less på ;-)
 11. Jag är beredd att hålla med, JoWa. Användarna här hemma är väl inskolade, det klickas inte ens i närheten av någonting misstänkt ;-) Vi kör med Firefox och tillägg som Noscript och Adblock, det verkar funka bra. Skall fundera litet till, sedan åker kanske gammelskyddet ut...
 12. Tack igen, båda! Jo, enkelhet är att föredra. Jag funderar över om Microsoft Security Essentials och Windowsbrandväggen räcker? Min datorhandlare anser det. Jag har kört F-Secure sedan förra årtusendet, men nu ställer det till problem i stället för att hjälpa. Det käkar dll-filer så att Lightroom och Photoshop inte går igång förrän på andra försöket. Jag bytte för en vecka sedan till AVG, men det blev än värre. Det lämnade dll:erna i fred, men vissa program tog en evighet att starta trots SSD. När jag inte fick tillgång till min F:disk avinstallerade jag AVG, och när sedan MSE körde fick jag
 13. Tack för svar! Så automatiskt som möjligt ;-) Även makan måste kunna använda det när hon ger sig ut på "farliga sidor". Orkidé- och hästsidor har visat sig vara populära att lusa ned med diverse lurendrejeri. Comodo IS, rekommenderar du den om man vill ha antivirus och brandvägg? Vi har både Win7 och Vista i huset.
 14. Jag har tittat lite på sandbox-program, BufferZone Pro, Time Freeze och Sandboxie. Jag gissar att de gör i stort sett samma sak, men "vilken är bäst?" som Gösta Ekman undrade om Aftonbladet och Expressen. Jag gjorde lite sökningar, hittade inte så mycket av nyare slag, men alla hade betyg från högsta till "fick blåskärm har inte använt sedan dess". Ni som använt sandlåda en tid, vilka erfarenheter har ni?
 15. Det var mycket kunder hos datorhandlaren, så det blev ingen diskussion. Men ett par råd till intresserade: Skaffa en mus med svans, dvs inte trådlös. Den behövs för att kommunicera med datorn när man kör från CD/DVD och inte alla drivrutiner är inlästa. Jag har just lagt ned en sådan i nödutrustningslådan, 79:- är ju överkomligt. Särskilt när den behövs ;-) Länken http://support.micro...m/kb/2622803/sv kan vara bra att ha tillgänglig, t.o.m. utskriven kanske. Det står förklarat på svenska även om det inte ser så ut på sina ställen.