aasaboe

Medlem
 • Innehållsantal

  41
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Om aasaboe

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://www.linnekulla.se
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Tollarp
 1. Ja, kan ju inte påstå att det känns "rätt", som jag sa i ett tidigare skede -hade jag en viss MS-gubbe här skulle han inte känna sig så Ball mer. Det är ett jäkla sätt att ändra premisserna utan bakåtkompatibilitet. Nu är som sagt laptopen rätt seg, har några år på nacken om än inte överdrivet många, så ett byte ligger väl inte långt borta i vilket fall som helst. Men liasom ändå, som vi skåningar säger.
 2. Nu har jag nått vägs ände. För att XP skall klara krypteringen behövs alltså patchen på http://www.microsoft.com/downloads/details...ee-1459234f4483 Då funkar det så långt att internetdelningen är OK. För att sedan i Vistadatorn hitta XP-datorn behöver man patchen från http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en Det är bara det att när jag installerar den blåskärmar XP-datorn. I morgon blir det en Vista-laptop till makan. Den gamla är ändå seg...
 3. Fick en länk av plun till http://www.microsoft.com/downloads/details...ee-1459234f4483 Med den installerad funkar internetdelning med WEP-kryptering. Resten tar jag en regnig dag...
 4. Ny programvara hjälpte inte. Besök i Teliabutiken och byte av mottagaren hjälpte inte. Nollning av kryptering via Nätverks- och delningscenter i Vista hjälpte inte. Däremot funkar internetdelning nu sedan jag gått in i routern och där nollat krypteringen. Jag fick nummer till Zyxelsupport i Teliabutiken, får anlita dem på måndag. Till dess får internet på laptopen vila. Märkligt att det inte funkar med kryptering! Men jag är för less för att prova mer lösningar nu, inväntar kontakt med supporten.
 5. Problemet just nu är att den uppgraderade programvaran från Zyxel vägrar starta. Den är igång i processer, men inget interface visar sig. Ingenstans att göra ändringar alltså. Har mejlat Zyxelsupporten, får se i morgon om de bekvämar sig med att svara.
 6. Firmware till ADSL-modemet/routern är av senaste modell. Men till USB-enheten finns nya drivare. Det är bara det, att efter installation av den programvaran vägrar den gå igång. Håller på med tredje avinstallationen för att installera om igen. Felet ligger med all säkerhet där, och inte i Windows som jag trodde och HP påstod. Får be ärbare herr MS-gubben om ursäkt, han är tydligen oskyldig
 7. Ja, det måste ju funka för de flesta tycker man. Annars skulle ju alla fora vara nedlusade med frågor om detta. Jag skall kolla hur det är med uppdateringar hos Zyxel, men börjar bli ordentligt trött på eländet. Nåja, hoppet är ju det sista som dör sägs det.
 8. Ja, allra först gjorde jag det, mest av misstag, då funkade det.
 9. Jag har redan ställt ned till WEP, det hjälpte inte det heller.
 10. Jag ringde HP-supporten som säger att det inte går med trådlöst nätverk mellan Vista och XP, eftersom Vista har ett annorlunda upplägg. Jag blev uppmanad att mejla deras support, utifall någon tekniker där kanske har en lösning. Och det är gjort, få se vad som händer. Förhoppningsvis dyker det upp någon fix eller omvägskonstruktion som löser detta, men efter att ha hållit på nästan en vecka med eländet kan jag garantera en sak: Hade jag en viss MS-gubbe här skulle han definitivt inte känna sig särskilt Ball mer.
 11. Nä, det hjälpte inte det heller... Jag provade att stänga av brandväggarna i båda datorerna, men icke. Latopen får begränsad eller ingen anslutning, den kan inte erhålla nätverksadress från nätverket. Jag har skrivit ut HP-supportens anvisning, skall prova den. Sedan blir det ett försök att ringa HP.
 12. Tack Ängegärd! Jag har skrivit ut sidan, blir till att dra igång i morgon. Och jag hyser visst hopp, jag får ibland meddelande om att de trådlösa "korten" inte är anslutna. Det kan ju definitivt bero på brandväggen. Skall bli mycket intressant att prova!
 13. Efter tips om krypteringsproblem i sammanhanget har jag nu gjort om nätverket från grunden med lägre krypteringsgrad, wep, och nu kan laptopen ansluta till nätverket och hålla kvar anslutningen. MEN med "Begränsad eller ingen anslutning" > Om jag kör Guiden Nätverk slutar det med att den inte kan slutföra konfigurationen och enheten kan inte läggas till. Någon som varit i den sitsen och vet hur man gör?
 14. Jag behöver hjälp med trådlöst nätverk, jag har provat allt så långt mitt förstånd räcker -vilket inte är så långt i nätverkssammanhang, men ändå. Jag har läst vad jag kunnat hitta under några dagar, men har kört fast helt. Jag har en ny HP-dator med Vista (AMD-processor), kopplad till Telia ADSL via ett Zyxel P 660-HW ADSL-modem med trådlös funktion. Här fungerar Internet, och jag når den gamla datorn både med Internet och nätverk via kabel, så långt är allt frid och fröjd. Men när jag försöker koppla upp makans laptop, en HP med XP Professional SP2, med hjälp av en Zyxel G 202 trådlös USB-
 15. Nej, ingen av de båda är bekant. Eject finns inte som alternativ när man kollar enheten i Utforskaren - det förvånar mig storligen att ett sådant alternativ inte finns där från början, obegripligt. Tack för kommandot! Skall sparas på säkert ställe. Att avaktivering inte skett i Aktivitetshanteraren har jag kollat åtskilliga gånger... Får luska vidare när tiden medger och andan faller på (när jag ids alltså )