Gå till innehåll

MickeP

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av MickeP

  1. Uppriktigt sagt så kommer jag inte ihåg exakt vad det stod som gjorde att jag kom fram till att det var problem med nätverks-hårddisken, men Windows kraschade med blåskärm varenda gång jag försökte installera Visual Studio.
  2. har inte uppdaterat sin status ännu

  3. I C:\WINDOWS\Installer så ligger, som du nämner, en del installationsmappar. Deras namn ser mest ut som de lösenord man anger för en del program, satta mellan {}. Direkt i C:\WINDOWS så finns det ett antal filmappar vars namn börjar och slutar med $. I övrigt så innehåller mappnamnet nästan alltid NtUninstallKB och sedan ett nummer, vilket väl anger att det är en fix (från KnowledgeBase). Utöver dessa, så finns det på min dator en filmapp direkt på C:\ som heter 52c74d080b3eca23f15f29; den innehåller en fil med namnet %temp%dd_msxml_retMSI.txt På en nätverksenhet som jag använde för att ha filer gemensamma för alla datorerna här hemma fanns det några filmappar med liknande namn som det föregående. Eftersom den strulade ganska ofta så var jag trött på den, och när jag av felmeddelandena jag fick när jag försökte installera Visual Studio fick klart för mig att den var bov även i det så tog jag bort den. Efter det så har jag fått så mycket fel på datorn att jag troligen måste installera om Windows. Men det har också blivit så att filmapparna med liknande namn (113e886463139920cd22 (SQL Server 2005 SP2), a2977efb8a2e7bd3394153 (i .inf-filen så står det bl.a. "CatalogFile = wudf_update.cat") och e32b929afab44e31b840cbb3 (där finns bara en tom mapp vid namn "update")) har hamnat på en extern USB-hårddisk. Inför risken att det händer samma sak igen om jag någon gång framöver tar bort även den så vill jag gärna veta hur jag ska förhindra att den typen av filmappar hamnar på externa enheter. Jag vet att jag inte har valt att installera vare sig på nätverks-hårddisken eller på USB-hårddisken. Hälsningar, Mikaël
  4. Var kan jag ställa in vilken disk som de temporära installationsfilerna (de ligger i en mapp som har ett namn som t.ex. 113e886463139920cd22) ska sparas på (gäller främst de där även avinstallationsfilerna sparas)? Som det är nu så verkar systemet välja den disk som har mest utrymme ledigt. Detta är inte helt lyckat i de fall som den disken är en nätverksdisk eller en USB-disk. T.ex. så vill inte Visual Studio installeras. Men det främsta problemet är nog när den enheten inte längre är tillgänglig. Jag måste nu intallera om Windows, och jag vill inte ha samma problem igen. Hälsningar, Mikael
  5. Både enligt butik och enligt kundtjänsten (08-4451030) så är lampan till för att visa att enheten är igång, vilket alltså innebär att min enhet inte fungerar. Åter till butiken, verkar det som! (Fast jag ska nog testa med att ansluta den i den stationära först.)
  6. Ja, det är lite underligt att den börjar skanna redan innan man hunnit gå in och ställa in VAD man vill ha skannat ... Är det någon som VET om det är en lampa för inspelning, eller vad det är? Är det någon som har fått något slags bevis på att enheten verkligen kommer igång, förutom att man kan se en TV-utsändning (om nu någon lyckats med det ...)? Jag får sedan 'WEAK SIGNAL'. Jag kan mycket väl tänka mig att programmet är utformat så att det kan gå igång utan att USB-enheten fungerar, dvs. att det enda som skulle behövas för det är att enheten är ANSLUTEN. Men sedan så hittar den inga kanaler om enheten inte fungerar, och naturligtvis så är det en 'svag signal' eftersom den är obefintlig. Någon antydning om att det INTE skulle vara så?
  7. Jag kör XP och jag har också problem med den här enheten. Jag har vid något tillfälle lyckats installera den (tror jag) och programmet drar automatiskt igång och skannar efter kanaler. (Varför den letar efter United Kingdom, vet jag inte.) En sak jag funderar över: På USB-enheten så finns det en röd plastbit som närmast verkar vara en sån plast som brukar sitta över en indikerings-lampa. Är det det? Det lyser ingenting på min, iallafall. Jag finner inte den minsta indikering på att enheten är igång, ens. (Det händer inget om jag trycker på av/på-knappen på fjärrkontrollen.) Det enda är att programmet dör om jag drar ut enheten.
×
×
  • Skapa nytt...