Gå till innehåll

Algeroad

Medlem
  • Innehållsantal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Algeroad

  1. Tack för generöst erbjudande, jag vill definitivt vara med i utlottningen!
  2. Hur tar jag bort katalogen och dess skadade filer rent konkret?
  3. Korrekt-varken jag eller disken mår bra. Ha-ha, titeln på min "fil" kanske blev en grut för überseriös och arbetsrelaterad, Du genomskådade mig:-) Stämmer-det är en katalog. Det vore intressant att veta VARFÖR den inte går att radera, men primärt-hur får jag bort katalogen? På egenskaper är storleken 0 byte. Håller med - det är för mycket strul med denna disk, blir den inte symptomfri inom kort så får jag försöka returnera den. Räcker det att jag skriver ettor och nollor för att innehållet på disken efter en formatering inte ska gå att återskapa? Nu är det inte speciellt mycket hemligt material på disken, men det känns ändå som att principen är viktig.
  4. -30 år inom data? Då förstår jag att det finns ett visst intresse hur allt fungerar:-) Återigen, tack för Din ovärderliga assistans med min - som jag nu börjar bygga upp ett agg mot - papperskorg. Jag har testat att slänga filer, tömma papperskorgar och allt har varit stabilt fram till nu. Jag trycker delete på en fil på min externa och instabila 500 GB disk och får felsvaret: "Det går inte att ta bort projektanalys36.doc. Katalogen är inte tom". (Jag önskade att det bifogades en text till felsvaret, typ "Ja men skärp Dig, gör si gör så, sen så - problem solved"...........men jag får drömma vidare eller hoppas Du kanske har någon idé vad min papperskorg har för ofog för sig och om jag har glömt någon åtgärd som gör att patienten tillfrisknar. Hade en bil uppfört sig lika nyckfullt som en dator och dess konfiguration - den bilen hade förblivit osäljbar, men direkt vi snackar datorer, ja då är det som bara att köpa läget - det SKA vara instabilt mellan varven, suck....
  5. YES II: Högerklickar jag på skrivbordets papperskorg så syns nu - för första gången - min 500 GB disks papperskorg, vilket tyder på att allt bör vara i sin ordning, men som sagt, jag ska testa senare ikväll hur allt fungerar. Som jag nämnde tidigare, detta är ett I-landsproblem i relation till att barn svälter ihjäl i världen, men jag är ändå väldigt tacksam för ditt tålamod, för så dj**la kul kan det inte vara att assistera "hemmapul-klåpare" som kunskapsmässigt pendlar mellan pinsamt och eländigt och - skulle jag tro - i många fall inte ens visar tacksamhet. Nu gissar jag, men jag kan ana mig till att datorer ingår i ditt yrke - har jag rätt?
  6. YES! Nu ligger det en ny "RECYCLER" på min skadade disk F! Tack för Din massiva kunskap, jag hade varit chanslös utan Din assistans! Jag ska slänga filer hit och dit och testa ifall det finns funktionalitet samt ifall jag slipper felsvar-återkommer med utvärdering.
  7. RECYCLER heter nu BadFile. Vilken/vilka åtgärder ska jag göra för att se om Windows kan skapa ny papperskorg på F:?
  8. recycled gick fint att ta bort, däremot så verkar inte RECYCLER gå att ta bort, får svaret "Det går inte att ta bort fil. Det går inte att läsa från källfilen eller källdisken." (Var det ett misstag att även radera recycled?) Det ligger en kastad fil av mig i RECYCLER som inte går att ta bort med delete, jag får svaret "Filen eller katalogen är skadad och kan inte läsas".
  9. Genvägar borttagna. Dina råd lät kloka. Jag vet inte hur jag i Skrivbordets Papperskorgs Egenskaper ska kunna välja att INTE använda papperskorg på F:, det enda som är förändringsbart där är: 1) Konfigurera enheter oberoende av varandra. 2) Använda en inställning för alla enheter. 3) Möjlighet att bocka i/ur rutan "Flytta inte filerna till papperskorgen. Ta bort dem genast". 4) Dra rullisten och förändra i % hur stor del av diskens utrymme papperskorgen ska uppta. 5) Möjlighet att bocka i/ur rutan "Bekräfta vid borttagning". Noterbart: Flikarna man ser längst upp då man högerklickar på papperskorgen och väljer egenskaper är från vänster till höger: * Alla enheter * Lokal disk © * 400 GB (E) * 320 GB (H) ........jag har alltså INTE valmöjlighet att se eller klicka på min 500 GB externa disk på F med korrupt papperskorg på den listen, "RECYCLER" på samtliga diskar ser jag enbart i Utforskaren, så hur ska jag gå tillväga för att datorn ska begripa att jag INTE vill använda papperskorgen på F:?
  10. Tack för lärorik information om uppbyggnad av papperskorgars beteende-har lärt mig massor hur allt fungerar! Då jag valde att se "visa dolda mappar och filer" under verktyg-mappalternativ - så dök "RECYCLER" inte upp på någon av mina diskar, däremot blev de synliga då jag bockade ur "Dölj skyddade operativsystemfiler(rekommenderas) rutan. Nu ser jag EN "RECYCLER" mapp och en "recycled" ikon i min externa 500 GB WD disk - trots att jag får felmeddelanden att diskens papperskorg är trasig. Jag har testat att slänga filer från alla diskar till min korrupta disks recycler - detta fungerar, försöker jag slänga filer från den korrupta disken till "RECYCLER" på samma korrupta disk - då försvinner filen i tomma intet. Går det att styra så raderade filer från min instabila disk slängs i en annan disks papperskorg för att därmed komma förbi problemet? Jag har gjort genvägar till min korrupta disks papperskorg till skrivbordet och då jag försöker öppna "recycled" så kommer samma irriterade felsvar åter igen: "Papperskorgen på F: är skadad. Vill Du tömma pappersrgen?" Det är bara en tidsfråga innan disken havererar igen (byter från RAW till NTFS, mkt irriterande!) och med största sannolikhet är den korrupta papperskorgen inblandad i det labila beteendet och kan jag inte laga den med någon workaround eller bygga en ny som implementeras på min instabila disk, ja då får jag försöka lämna tillbaka disken till affären. Några slutråd?
  11. Trycker jag delete på en fil från min andra externa WD My Book 320 GB USB 2.0 disk så landar dessa filer i skrivbordets papperskorg, men vid samma procedur gällande min WD My Book 500 GB USB 2.0 disk så hamnar dessa filer någon annanstans, så jag drog slutsatsen att det bör finnas en papperskorg på 500 GB disken, i synnerhet då jag hela tiden får varningar att denna disks papperskorg är trasig, dessutom så syns övriga interna och externa diskar vid högerklick på skrivbordets papperskorgs-ikon, men tyvärr då inte 500 GB disken. Barn svälter i världen, detta är ett I-landsproblem, men det irriterar mig att det förmodligen är ett skitproblem, men det övergår ändå mitt förstånd hur jag ska felsöka hur man antingen lagar eller gör en ny recycle bin, så återigen är jag glad för den assistans jag får av Dig, jag är chanslös utan expertishjälp, utan fungerande disk så duger den enbart som stoppkloss i bokhyllan:-) Är det möjligt att göra ändringar eller bygga en recycle bin och tvinga diskens borttagna filer till en specifik adress och därmed förhoppningsvis få disken stabil?
  12. Tack Si3rra & Waxinator för Ert engagemang - uppskattas mycket! Disken är ca 1 månad gammal och hittills har den varit mycket instabil, den har vid två tillfällen - av någon mystisk oförklarlig anledning som jag inte har listat ut - gjort om NTFS till RAW format, första gången räddade jag filerna med "File Scavenger 3.2", formaterade disken, den andra gången räckte det med "chkdsk" för att den skulle återgå till NTFS. Jag tror roten till det onda är den korrupta papperskorgen som vägrar visa sig, men tydligen så accepterar den slängda filer eftersom de försvinner och inte syns i den gemensamma papperskorgen på skrivbordet. Fakta: Nej, högerklickar jag på papperskorgen egenskaper på skrivbordet så syns tyvärr inte min 2.0 USB 500 GB disk, men övriga 3 diskar ( 2 interna och 1 st 320 GB WD My Book 2.0 USB) syns, men det är väl för att papperskorgen är korrupt, vilket jag hoppas med Er hjälp kunna åtgärda så disken blir stabil igen. Jag gjorde en " chkdsk F: /F /R /X ", (Jag var tvungen att framtvinga demontering av volymen, lägga till /X för att chkdsk skulle starta upp) men ingenting förändrades förutom att funktionen "Säker borttagning av maskinvara" fungerade igen. Jag har följt Era instruktioner och skulle nu leta upp (Yep, har förbockat så jag ser dolda filer) via Kontrollpanelen foldern RECYCLER under F, men menar Du från registret, mao regedit och sen leta upp den eller vad? Sorry för en novis klåpare som jag, men jag hittar inte igen någon recycler eller recycler bin hur jag än letar, men det kanske är handhavandefel från min sida?! Återigen, jag är glad att Ni förbarmar Er och försöker hjälpa mig att lösa detta, som läget är nu törs jag inte lägga en enda fil av värde på disken - TACK!
  13. Jag har ont i mina fingertoppar-har försökt i princip ALLT för att hitta en lösning, men icke....jag hoppas någon begåvad och vänlig själ kan hjälpa mig att hitta ljuset! Fakta: Kör Win XP Professional, servicepack 2 installerat. Har 2 interna IDE och 2 externa USB 2.0 IDE hårddiskar av WD My Book Essential Edition, 320 GB & 500 GB. Problem: Papperskorgen i min externa WD 500 GB disken syns inte, mao då jag slänger filer dit så ser jag dem inte i papperskorgen, mao jag tömmer papperskorgen i blindo med hjälp av CCleaner, vilket inte känns tryggt, dessutom kan jag inte koppla ifrån den externa disken med hjälp av "säker borttagning av maskinvara" ikonen på listen, jag får felsvaret att papperskorgen är skadad. Då jag kör CHKDSK så varnas det för att "Parametern /F har inte angetts. (F= min 500 GB WD externa disk). Jag har använt WD diagnosprogram för att säkerställa att disken är felfri, vilket programmet bekräftar, diagnosverktyget nämner ingenting om att papperskorgen är korrupt. Fråga: Hur kan jag återskapa en fungerande och synlig papperskorg i min 500GB WD externa disk? Jag vore väldigt tacksam för tips och kreativa svar! /Algeroad
×
×
  • Skapa nytt...