Gå till innehåll

Bfozz

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Bfozz's Achievements

(1/8)

  1. Hej. Gjorde en säkerhetskopia av C och D (fysiskt samma disk , men olika partitioner)som tillsammans tog 165GB. På E (separat disk som enbart används för back-up) som säkerhetskopian las på tog de upp 110GB plats. Rekommenderar total säkerhetskopia om du har möjlighet. Fick användning av min för nån vecka sen då jag hade problem med utskriftsbufferten. Jämfört med ominstallation tog en återställning för mig mindre än 20 minuter. Du kan också välja om du vill återställa hela datoren eller bara separata diskar. Att huvuddisken (som för övrigt är två som körs i RAID mirror) är delad i två partitioner är gammal vana från W95 & W98 då krascher med ominstallationer hörde till vardagen. Jag lärde mig att spara alla nerladningar & liknande på D partitionen så den inte försvann vid formatering av C som ofta behövdes för en ren ominstallation Lycka till!
  2. En ominstallation av Vista behövdes inte. Jag hade en inte allt för gammal Windows Complete PC-säkerhetskopia och med den fungerar print spooler igen. Problemet med print spooler kan inte vara okänt för Microsoft. För Win XP finns en lösning på liknande problem i artikel kbtshoot KB919750, http://support.microsoft.com/kb/919750 Något liknande har dock inte kommit för Vista än. Enligt några inlägg på olika forum så rekommenderas ominstallation av Vista från MS support som åtgärd. En återställning med Windows Complete PC-säkerhetskopia kan dock räcka som i mitt fall. Jag tar gärna del av andras erfarenhet, då jag misstänker att detta inte var sista gången med detta fel. Tills dess LEV VÄL & glöm inte att säkerthetskopiera!
  3. Hej. Jag har för andra gången fått fel med utskriftsbufferten/print spooler. Första gången, långt efter ren installation, för några månader sedan, före SP1 kom felet efter en Windows update och kunde rättas till med användning av en tidigare återställningspunkt. Skrivarna försvann helt, HP deskjet 990cxi (MS Drivrutin), HP Laserjet 1020 (HP driv) + FAX & MS XPS Nu återkom felet skrivarna försvann och det hjälpte inte med en ny återställning, har inte installerat något den senaste tiden. Sökte runt på nätet och har provat med avinstallation/installation av UMBus Enumerator, funkade inte men skillnaden är att jag ser skrivarna nu men kommer inte åt dem då inte print spooler är igång. Startar den men den verkar krascha direkt jag försöker komma åt skrivarna. Är det fler som har samma problem och som kaske hittat nån lösning. PS: Tjänsterna Server, Remote Procedure Call (RPC) är igång Har varit ute letat mer på nätet och förmodligen har det blivit fel på programmet spoolsv.exe (händer oftast om man försöker ladda in en printdriver som inte är för Vista, vilket jag inte gjort) och enda möjligheten är en ominstallation. I XP gick det tydligen att byta ut kraschad spoolsv.exe med en ny från installationsskivan enligt MS men den möjligheten finns tydligen inte i Vista. Skulle nån ha andra idéer lyssnar jag gärna.
×
×
  • Skapa nytt...