Gå till innehåll

Turbo

Medlem
  • Innehållsantal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Turbo

  1. När jag installerar Flash Player 10 active X så vill inte Flash jobba i Firefox 7.0.1 Däremot så funkar Flash i Internet Explorer. Nyaste Flash 11.0.1.152 vill inte installera sig alls. Tycker att Flash blir allt knepigare att använda. Vad säger ni om "systemkravet: 2.33GHz or faster x86-compatible processor" för senaste Flash? Min dator ligger på 2.2Gb CPU....... Sjukt systemkrav. MVH Gunnar
  2. Jag stoppar i kortet och det startar upp men startar om igen. Sedan kommer blåskärm och game over. Blåser på USB-minnet men inget damm. Starta upp igen .. samma sak. Lagras det i minnet när jag gör så? Kan det va virus? Snart sparkar jag datorn. Tacksam för hjälp
  3. Min första dator var en ABC80. Den laddades med ett kasettband. Man fick programmera det mesta själv. Det fanns spel till den också och man kunde ändra förutsättningarna i spelen..... eftersom man var programmeringskunnig.
  4. Deeeteaa äärr jiu kåuell ocehå emmycekåete aveaenceeerrate ! :-)
  5. Jag hoppas på Irans president ! Han verkar varken krusa Israel eller USA. (och kulor verkar han ha "atomkulor") ( IRONI ! ) Jag är hjärtligt trött på all amerikanisering här i Svedala. (ändå är jag inte kommunist !!!!!!!) Jag tycker att vi här i europa gott kan dyrka oss själva. På TV-n talas det mest engelska (amerikansk) Kan inte resten av världen göra filmer? :=) Först kom kristnandet (Påven) hit och tog över religionen! Sedan tog USA över vår kultur ! Blää!
  6. Hmmm........ Jo........ Jag kom på en sak. Hon har ställt datorn mot TV:n så den får inte kylning på höger sida. Undra om det har betydelse? Nu har hon ställt den rätt så vi får se om den fortsätter att apa sig.
  7. Glömde nämna att då man nödstänger av datorn eller resert så blir det error vid omstart. Går in i Bios och då har startordningen ändrats. Efter att ha ställt ordningen rätt med dvd först och h-disk sedan så brukar det gå att starta om. Ibland inte. Jag har tagit bort alla partitioner + nya partitioner och formatering och lagt in ny XP + Linux igen men datorn fryser fortfarande. ??? Har inte spec på datorn i huvudet med det är inte Nvidia-kort så det är väl ATI antar jag. 1gb ram- CPU= ska kolla nästa gång. (ligger sjuk) geek!
  8. Hjälpte tjejen att köpa ny stationär dator. Billig. Emellanåt så fryser datorn och mus och tangentbord lägger av. Visst är det att någon hårdvara krockar med annan? Ramminnet? Grafikkortet? Händer oftast vid: Youtube men också med midiprogram typ Finale. Med Finale så spelar det som vanligt med noter ...... tills markören bara stannar ! Jag har inte öppnat den ännu. Vi kör både XP oxh Linux på den och båda OS:en fryser ibland så det måste väl vara hårdvaran då? Visst, jag ska gå tillbaka med den men det vore kul att förstå vad felet är.
  9. Om man har otur så kan övriga konton drabbas. Varför inte ge de två sönerna begränsade rättigheter istället? MVH/Malou Ah, så om de inte har alla rättigheter så är risken mindre? Killarna har kört Linux länge och vet inget om virus men nu vill de ha tillgång till Windows Mediacenter också och en av dem har står som admin. Bör alltså ändras!
  10. ********************************************* 2009-01-08: Tråden är nu låst. Tycker du att den är felaktigt låst, var god kontakta Malou ********************************************* Om man har flera konton på XP och drar på sig ett virus eller liknande på ett konto,... smittas då även de andra kontona? Läget är följande. Min tjej använder XP till sitt jobb och är beroende av att det funkar. Hennes 2 söner har 2 andra konton på samma XP. Om de drar ner ett virus, kommer min tjejs konto att smitta också? Jag funderar på att installera ett till XP bredvid där ungarna kan hålla till! Blir det bäst så?
  11. Har kört den 1 dag nu. Har problem med textstorleks-ändring. Jag ändrar i menyn men inget händer på vissa platser typ forum och liknande. Nu kan man ändra textstorlek med ctrl-+(-) men det blir jobbigt i längden. Chrome suger minne då flera flikar är öppna. (hdisken jobbar en del). Men snabb är den
  12. Turbo

    FRA-lagen?

    Vill bara tillägga att då det gäller Mona och FRA så gäller för henne att samla politiska poänger. Är inte alls säker på att Sossarna egentligen är emot FRA-lagen. Man kan ju hoppas! För de sitter snart i regeringsställning igen! Sorry OT. (Jag är förnärvarande politiskt obeslutsam). :-
  13. Turbo

    FRA-lagen?

    Jag är inte så säker på att FRA bara ägnar sig åt terrorister! http://www.gnuheter.org/creeper/name/F%C3%...ioanstalt%20FRA
  14. Jag har en fundering om du har fel på det sista minnet du sätter dit? Kan du testa genom att sätta dit sista minnet igen och istället ta bort ett av de andra. Apar det sig då när du startar om så är det just det minnet som är trasigt.
  15. Jag ÄLSKAR regnigt väder! "Bara" 22 grader här! Solen har fått vika ner sig en stund. Luften är frisk och sval. Datorn klarar sig utan bordsfläkten. ;D
  16. Datorn har bara stängt av sig 2 ggr idag då jag belastade grafikkortet. OBS ingen fläktkylning på kortet bara flänsar. Ska dammsuga den i morgon.
  17. Avira Antivir personal SuperAntispyware (förut) AVG
  18. Adamo bredband (stadsnät) 10/10. Testade idag med Firefox3 och Bredbandskollen. Visade 95/14. Får man väl inte klaga på. Bara att bocka och buga ! Händer ibland att jag inte har internet.
  19. Inte för att jag är expert på nätverk.... men man undrar ju om du har en eller flera datorer att mäta med. För mej som kör på Windows XP och Ubuntu (Linux) så får jag väldigt olika värden. När jag kör http://www.bredbandskollen.se/ och med Firefox i Ubuntu så får jag 92mb(s ner och 14 mb/s upp. I Windows med Firefox får jag 38mb/s ner och 10 mb/s upp. Intressant är att jag betalar för 10mb/s ner och 10 upp ! Du sa att allt funkade bra tills de strypte till 100/10. Det kan du ju åberopa (fint ord) när du snackar med dem. BBB har egna grejer i din bostad för nätverket förstår jag. Har bytt port men det hjälper inte. Det måste ju vara något som BBB har gjort då de bytte till 100/10. Ställ krav, de ska fixa det eller så begär att få bryta kontraktet. De kan väl koppla in 100/100 tillfälligt så ser du om allt blir bra igen. Då vet du (nästan) vad som är fel. Hoppas någon Guru kan tipsa dej. Jag är bara datatekniker men kan inte så mycket nätverk, och de "BBB" verkar ju inte kunna själva !!!
  20. Turbo

    FRA-lagen?

    Och nu vill FRA ha en massa stålar så att de kan knäcka krypterad post + mer personal. Såg att någon lagt ut många FRA-anställda med adress och allt på en hemsida. Mer hemliga är de alltså inte. ;D
  21. Eftersom jag behöver Linux och WIndows samtidigt så blir det så här Ubuntu uppe och 2000 där nere.
×
×
  • Skapa nytt...