jarru

Medlem
 • Innehållsantal

  1 341
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Om jarru

 • Rank

 1. Firefox 57.0.1

  Host host,, in mint condition ? Edit : joo, nu finns den också
 2. Chrome Beta & Chromium

  OT, men varför skulle x vara bättre än y (eftersom z finns) ?
 3. Wiktionary öppnas i https men inte wikipedia, däremot fungerar det med http. (fungerar ibland med https dock). Har haft lite huvudbry, misstänker någon server.
 4. Är inte så väldigt insatt i det här, men det är nog så att vissa servrar inte accepterar https anslutning, däremot går det bra med http för samma sida. Exempel på det kan vara wikipedia tex.. Har alltså bollat med olika inställningar och testade på skoj med IE. Klickar jag på en https länk fungerar det alltså inte,, men samma sida fungerar utmärkt med http. Därför verkar det vara som om webbläsarna-servern försöker att forcera https anslutning utan att http "går in". Däremot fungerar det att koppla upp sig mot en bank utan problem, och håller på och testar HTTP Nowhere just nu.
 5. Varken FF eller IE10 tycks kunna omförhandla en https ansluning till en http om det skulle behövas. Om http fungerar utan problem varför då försöka att forcera fram en https anlutning som inte fungerar ? Edit : Hittade nog en förklaring på frågan här om jag har fattat det rätt ? : http://www.alltomwindows.se/forum/topic/26696-http-strict-transport-security-aer-standardiserat/ Webbläsaren tappar funktionalitet. Snacka om rörigt.
 6. Tycker att det är lite rörigt ämne, har ställt in security.tls.version.min/max på 0 resp. 3, men varför har mozilla tagit bort de tidigare inställningarna i "preferences" är frågan,, det är lättare att att kryssa i och ur än att ändra i "About:config". Har dessutom provat med pluggen "Https everywhere" som ställer till med problem och slöar ned surfandet, det är lättare med en plugg för TLS/SSL typ QuickJava där man enkelt kryssar i och ur vad man kan använda sig av. Tack för god info.
 7. Joo, hade missat något, har inte läst meddelanden om uppdateringar, bara klickat bort dem, irritationsmoment. Tar om det här,,, vill bli av med meddelandet om uppdateringar på något sätt helt enkelt. "Automatically download program updates and notify me" ( uppdateringar hämtas men INTE installeras,,meddelande ) "Do not automatically download updates but notify me about them" ( meddelande om uppdateringar ) I normala fall brukar det finnas funktion som gör att ett program fungerar diskret, den möjligheten finns inte. Funktionen för automatiska uppdateringar brukar vara just till för att det ska ske automatiskt, jag fattar inte vitsen med att man själv ska installera uppdateringarna. Det borde finnas ytterligare inställningsmöjligheter. Den är anpasssad för mobila enheter med touchskärm, det är bara att ta en titt på övriga inställningar. https://help.comodo.com/topic-72-1-451-4752-Configure-Program-and-Virus-Database-Updates.html Edit : Gör inte Comodo någonting för PC användare längre ?
 8. Håller på och testar CIS 6.0.260739.2674. Ett problem med uppdateringar,, en meddelanderuta som täcker halva skärmen dyker upp när CIS är uppdaterat. Samma ruta dyker upp med meddelande om att det finns uppdateringar att hämta, om man andrar ifrån Automatisk hämtning av uppdateringar till EJ Automatisk. Meddelanderutan ploppar upp om man spelar tex. spel, tittar på video, mm. ( Game Mode finns ) Vitsen med att ställa uppdateringarna till "Do not automatically download updates but notify me about them" är väl att man vill "slippa bli störd" ? Då kan man lika gärna ha updateringarna på läge Automatisk och bli påmind iaf.. Eller har jag missat något ? Edit: texteditering
 9. Firefox 57.0.1

  Ändra rubrik ? ,, FF 13
 10. Detta är OT,, : Opera funkar vid nyår. Bollinger har sitt pris
 11. Thunderbird 52.5.0

  Hehee,, http://www.youtube.com/watch?v=9RzCB3VRruE
 12. OT som vanligt : Ohyran på @essob's avatar skulle till och med kameleont gilla.
 13. Visa din telefon!

  Hehe,, har dumpat denna. JPG, 218x220px, 19 KB (0.02 MB)
 14. Tack ! Det var den manuella funktionen jag var ute efter, har letat --!!
 15. En fråga ?. Vid installation får man upp "installationsläge", efter en tid dyker det upp en "Reminder" som påminner om man ska fortsätta i "installationsläge", eller ej, är det möjligt att bara ha "Reminder'n" utan behöva trycka "Ja eller Nej", och återställa "Normalläge" manuellt ? Bra om man installerar "stora" program. question?