jarru

Medlem
 • Innehållsantal

  1 341
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Om jarru

 • Rank

 1. jarru

  Firefox 73.0.1

  Host host,, in mint condition ? Edit : joo, nu finns den också
 2. OT, men varför skulle x vara bättre än y (eftersom z finns) ?
 3. Wiktionary öppnas i https men inte wikipedia, däremot fungerar det med http. (fungerar ibland med https dock). Har haft lite huvudbry, misstänker någon server.
 4. Är inte så väldigt insatt i det här, men det är nog så att vissa servrar inte accepterar https anslutning, däremot går det bra med http för samma sida. Exempel på det kan vara wikipedia tex.. Har alltså bollat med olika inställningar och testade på skoj med IE. Klickar jag på en https länk fungerar det alltså inte,, men samma sida fungerar utmärkt med http. Därför verkar det vara som om webbläsarna-servern försöker att forcera https anslutning utan att http "går in". Däremot fungerar det att koppla upp sig mot en bank utan problem, och håller på och testar HTTP Nowhere just nu.
 5. Varken FF eller IE10 tycks kunna omförhandla en https ansluning till en http om det skulle behövas. Om http fungerar utan problem varför då försöka att forcera fram en https anlutning som inte fungerar ? Edit : Hittade nog en förklaring på frågan här om jag har fattat det rätt ? : http://www.alltomwindows.se/forum/topic/26696-http-strict-transport-security-aer-standardiserat/ Webbläsaren tappar funktionalitet. Snacka om rörigt.
 6. Tycker att det är lite rörigt ämne, har ställt in security.tls.version.min/max på 0 resp. 3, men varför har mozilla tagit bort de tidigare inställningarna i "preferences" är frågan,, det är lättare att att kryssa i och ur än att ändra i "About:config". Har dessutom provat med pluggen "Https everywhere" som ställer till med problem och slöar ned surfandet, det är lättare med en plugg för TLS/SSL typ QuickJava där man enkelt kryssar i och ur vad man kan använda sig av. Tack för god info.
 7. Detta är OT,, : Opera funkar vid nyår. Bollinger har sitt pris
 8. jarru

  Thunderbird 68.5.0

  Hehee,, http://www.youtube.com/watch?v=9RzCB3VRruE