Gå till innehåll

FixarFrasse

Medlem
  • Innehållsantal

    52
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av FixarFrasse

  1. Jag har nu inaktiverat Adobe Gamma. När det gäller damm och skit i datorn så är det ju inte så enkelt att kolla, lite svårt att öppna en bärbar dator. När det handlar om värme så tror jag inte att det är just det som är problemet här för jag har en laptop kylare - och datorn står Alltid på den. Rengjordes häromdagen. Jag har ännu inte hunnit prova om datorn fryser fast efter att ha inaktiverat Adobe Gamma - ska göra detta mer ikväll när kidsen sover och jag har tid Tack på förhand!
  2. Jag söker dagligen efter nya uppdateringar via Windows Update, och installerar även allt som dyker upp. I autostart har jag enbart Adobe Gamma (vet inte vad det är, men kan ju inte ta så mkt kraft). Jag har redan ett Anti-Virus program installerat och uppdateras flera gånger om dagen (Avast! Anti-Virus). Jag har även Ccleaner installerat och använder även detta dagligen, ibland Defraggler. Gjorde nyss en sökning med Avast men hittade inga hot. Vad kan det vara nu? Tack!
  3. Hej, Det har nu gått ungefär ett år sedan jag köpte min Sony Vaio laptop. Datorn är enbart till för musikproduktion och finns då inte massor med "skitprogram" installerat på den, utan enbart de musikprogram jag gör musik i. Problemet som har uppstått nu under en längre tid är att datorn kan "frysa fast" mitt i musikskapandet eller vid livespelningar. Detta är väldigt jobbigt eftersom jag måste hålla koll på alla olika parametrar konstant. I vissa fall kan det även uppstå när jag gör andra saker. Har inte en aning om vad problemet kan vara - därför hoppas jag på er hjälp! Tack EDIT; Glömde nämna att när det gäller musikskapandet eller när det handlar om att bara lyssna på musik så fortsätter musiken oavbrutet i bakgrunden fast hela skärmen står stilla.
  4. Hej, Jag har för tillfället Sunbird installerat på båda datorerna här i hemmet. En som är personlig för mig och en som rör hela familjen. Det jag skulle vilja veta är om det är möjligt att på något sätt "synka" de båda programmen med varandra? T.ex: Det jag skriver i dator 1, kopieras automatiskt till dator 2 vid start. Jag känner till att det finns program som synkar Google kalender tillsammans med Sunbird - men nu vill jag använda denna tjänst mellan två Sunbird-installationer. Är detta möjligt?
  5. Hej, Vill kunna installera Bank-ID men enligt programmet måste jag då använda mig utav en 32-bitars webbläsare. Tydligen skall det finnas något sådant i ett 64-bitars OS (Windows 7 Home Premium)? Hjälp tack!
  6. Jag förstår. Har ni erfarenhet av detta program? kanske kan berätta lite mer om hur proceduren ser ut vid "nollning" av hårddisken samt hur enkelt det är för köparen sen att installera sitt Windows på maskinen. Tänkte om man måste göra på något speciellt sätt för att installera Windows igen efter att man genomfört borttagningen med hjälp av detta program? tack..
  7. Hmm .. tycker det låter lite komplicerat faktiskt! Finns det fler tips och idéer så kom gärna med dom. Tack.
  8. Hej, ska sälja min stationära dator och vill att innan den säljs iväg rensas på allt, inklusive operativsystem. Datorn skall alltså vara helt tom och den person som köper den måste installera sitt operativsystem innan han/hon kan använda den. Finns det gratis program ute på nätet som möjliggör detta? Tack!
  9. Ska testa. Nu är det ju så att jag har inaktiverat en hel drös med grejer i Windows - något ni direkt kan bli att tänka på som skapar problemet i samband med inaktiveringen? Saker jag kommer på nu är: All onödig grafik (theme etc.) stängt av indexeringstjänsten för hdd'n stängt av fjärrhjälp .. hmm .. måste vara mer, men kommer dock inte på mer nu!
  10. Ingen som kan tänka sig vad problemet kan vara?
  11. Tydligen hade jag redan den senaste drivrutinen för grafik installerad. Minnesdiagnostiken visade inga problem, helt felfritt. Nu vet jag inte riktigt vad som återstår att prova - finns ju inga nya drivrutiner att installera heller. vad tror ni?
  12. Japp jag ska kolla. Det är ett 64-bitars OS jag har. EDIT; Det visade sig vara Intel. Jag laddar hem uppdateringen och testar att köra runt lite med datorn och ser om samma problem uppstår återkommer..
  13. Jag Googlade en del och hittade tillslut lite drivrutiner, men dock inga uppdateringar som är nya. Utan enbart de som installerades från grund (de jag har nu det vill säga). Hur skulle man nu kunna göra? EDIT; Sökte öven på den länk ovanstående skrivare postade, men hittade inget annat än drivrutiner för grafik (ATI/Intel) .. vet inte vilken det är! jag har ju Intel som processor...
  14. Ska givetvis testa att installera nya drivrutiner samt nytt BIOS (om det finns). Men BIOS är alltid någonting jag har varit rädd att installera - är det svårt? Sen vet jag inte vart jag kan hitta drivrutiner, fick inga på cd eller någonting. Det är en Sony Vaio (ID: VPCEB1J1E) Hoppas ni kan hjälpa mig att hitta! tack..
  15. Hej, Som topic beskriver så har ett problem uppstått med min nya laptop. Vid vissa tillfällen (vilket har blivit allt mer frekvent) så kan hela datorn/OS frysa fast och stå still i ungefär 2-4 sekunder och kan alltså inte se vad som händer i realtid. Windows 7 Home Premium medföljde datorn - och det är det jag kör. Eftersom jag använder laptopen till musikproduktion så har jag modifierat OS'et och skalat ner All tänkbar grafik och onödig processor/ram kraft. Men jag tvivlar på att felet ligger där. Har ni någon idé på vad felet kan vara så får ni mer än gärna hjälpa mig! Tack!
  16. Problemet med muspekaren är löst. Det visade sig att vid "default" så klonade sig allt till tv'n också, och det var dit muspekaren kom när jag drog åt höger. Problemet med ikonerna på skrivbordet kvarstår dock..
  17. Hej, Har precis installerat Windows 7 på min dator (körde på WinXP förut). Jag har installerat Alla drivrutiner etc. så allt fungerar som det ska, förutom en sak. Jag kan i princip dra muspekaren långt som tusan åt höger (och pekaren försvinner såklart) .. och det tar lika lång tid att dra tillbaka den så man ser den .. har högsta möjliga upplösning (vilket jag vill ha!) någon som vet vad problemet kan vara? Sen tycker jag ikonerna på skrivbordet är på tok för stora - hur kan jag minska ner dom? Tack!
  18. Hej, har beställt en ny bärbar dator (Sony Vaio). Det medföljande operativsystemet var Windows 7 - men jag vill formatera om datorn och istället installera Windows XP Professional (som jag har original). Är detta möjligt? Finns det möjligtvis drivrutiner på Sony's hemsida för Windows XP Pro (32-bitars)?
  19. Hej, Jag har nyss betalt mitt webbhotell och kan sätta igång och designa. Med i priset fick man någon sorts "WebCreator" som man enkelt kunde skapa sin egna hemsida. Men problemet är att utbudet Inte var stort med deras egna programvara. Jag kan ingenting om html-programmering etc. så jag behöver alltså ett program som är (väldigt) enkelt att arbeta med och att skapa hemsidor. Det ska i princip fungera som Microsofts FrontPage - fast kanske lite mer modernt. Programmet skall vara OpenSource, eller iallafall gratis! väldigt viktig! Sen ser jag gärna också att det är ett såkallat "WYSIWYG" program. Enkelt. Jag hoppas att någon kan hjälpa mig att hitta det jag söker. Tack!
  20. Tack för ditt tips - men det fungerade inte. Rutorna var t.o.m redan iklickade! .. undra vad som kan vara felet egentligen!
  21. Hejsan.. för ett tag sedan började mitt internet explorer att crasha utan någon direkt förvarning. Det kommer upp en liten ruta där det står en viss text om "visual studio just-in-time debugger" .. har inte en blekaste om vad det är.... Se bifogad bild nedan! men hur kan jag fixa till detta?
  22. FixarFrasse

    ICQ 6.5

    Hej, Som titeln lyder så skulle jag vilja ha lite hjälp med att ta bort dessa j*vla reklam-banners som finns i ICQ's programvara. Känner ni till någon "Tweak" som gör att detta försvinner? Vill inte använda något annat program än ICQ's egna. Går det inte att ta bort så går det inte, that's it! Kika gärna på bilden nedan, de som är rött inringade, är reklamen jag skriver om. Tack!
  23. Har du testat att vända på minnena? Du kanske har satt dom åt fel håll?
×
×
  • Skapa nytt...