Gå till innehåll

SeventySeven

Medlem
  • Innehållsantal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av SeventySeven

  1. Får se om jag vågar ge mig in i BIOS:en och ändra. Kan det spela någon roll vilket minne som sitter i vilken kortplats? Jag har en Acer TravelMate 5510 och kör 32-bitars Vista...
  2. Jag har fram till idag haft 2st 1Gb RAM-minne i min Acer-laptop med Vista. Idag bytte jag ut ett minne till ett 2Gb. Jag har alltså en 1Gb och en 2Gb nu och om man kollar i systeminformation står det 3Gb internminne, så inget konstigt där. Men om jag kollar i t ex Auslogics BoostSpeed eller något annat program där man ser exakt hur mycket minne man har står det bara 2813Mb. Är det 'normalt' att inte få ut 3048Mb eller är det nå´t konstigt här? Minnena är samma i allt utom storleken.
  3. Jag har en Acer Travelmate 5510 laptop med 3 usb-portar. Jag har också två externa WD Passport hårddiskar (250 + 320 Gb). När jag pluggar in hårddiskarna i varsin 'egen' port så funkar de fint men om jag försöker köra en eller båda via en usb-hub (champion, 4-ports lågprishubb från OnOff utan egen strömförsörjning) händer ingenting. I usb-hubben har jag en mus och ett 4Gb usb-minne för Readyboost inkopplade med även om jag bara kör en hårddisk via hubben händer ingenting. Kan det vara att det är för lite ström för att köra hårddiskarna via hubben? Eftersom de funkar fint i 'egna' portar eller kan det vara något annat? Tänkte höra här innan jag spenderar pengar på en Logitech usb-hub med extern strömförsörjning... Tacksam för alla svar!
  4. Efter att ha studerat aktivitetshanteraren en längre stund verkar det som om det är 'NT Kernel & System' som utnyttjar ca 60-85% av CPU:ns kraft hela tiden. Inga andra processer ligger över 10%. Några förslag?
  5. Nej, det är Vistas. Kan det kanske komma ifrån att man klickar OK på UAC-rutan efter att ha klickat på 'visa processer för alla användare'? Datorn blir otroligt seg så den processen kanske ligger kvar en stund av den anledningen. Ska kolla lite längre tid nästa gång och se om den försvinner. Men det låg ingen annan process och tuggade så då är vi tillbaka på ruta 1 igen...
  6. Verkar som om det är 'consent.exe' som ligger och tuggar. Vad kan det vara? Har googlat utan att bli klokare.
  7. Kan man få datorn (Vista 32-bit) att spela upp ett kort ljud innan den försätts i vila resp. viloläge? Hittar bara ljud för avstängning i Windows ljudschema. Helt trivialt, jag vet. Men det skulle vara kul!
  8. Nej, 'fönsterhanteraren för skrivbordet' tar visst en del kraft men inte så att hela datorn slöar ner sig på det viset. Annars syns det inget på program eller processer. Ska be henne kolla det mer noggrant nästa gång!
  9. Ämnet säger det mesta om problemet. Är på sambons dator. Hade det varit min hade den fått leka frisbee nu! Är en LG laptop med Vista Business, uppdaterat. Norton och Adaware - uppdaterade och använda. I snitt ett par gånger om dagen blir datorn fruktansvärt slö, aktivitetshanteraren visar att CPU:n jobbar med 100% men det finns ingen aktivitet eller program som skulle kunna sluka processorkraften. Hårddisken jobbar järnet och internet (via inbyggt trådlöst nätverkskort) kopplar ner. Datorn startas om och fungerar fin-fint. Ett tag. Tills det är samma visa igen! Några förslag alls? Jag kammar noll här!
  10. Hej alla! Jag fick med Norton Anti Virus 2007 med min LG notebook. Jag har nyss förlängt prenumerationen med ett år men har råkat radera programmet! :-[ Kan man (legalt) ladda ner programmet i en 15-dagars version så jag kan installera det igen och aktivera min prenumeration? Man kan säkert ladda ner det via LG Intelligent Update men det är nog lättare att landa på månen...
  11. Visade sig att det inte var svårare än att 'compability renderer' ska vara ikryssat i inställningar i Xvid-dekodern.
  12. Ah, skönt att höra. Jag upplever att datorn startar mycket snabbare nu när jag inte har CCC. Men för att förtydliga: ingenting blir med andra ord SÄMRE med upplösning etc etc för att man tar bort CCC?
  13. Har en Acer TravelMate 5510 laptop med där CCC lagt av fullständigt. Får bara meddelande om att programmet inte funkar när jag startar datorn. Går inte igång alls. Har provat att instellera om med versioner från Acer (gammal) och ATI (ny) utan att det funkat ett dugg bättre. Har nu avinstallerat allt som har med CCC att göra men har inte rört drivrutinerna till grafikkortet (mobility radeon X1300) som verkar funka som det ska ändå. Ser ingen direkt försämring. Kör fortfarande på 1280*800 px, 32-bitars färg, 60Hz etc. Nu min fråga: Påverkas upplösning, bildkvalitet, färgdjup etc etc av att inte ha CCC installerat? Är väldigt tacksam för svar!
  14. Hittade svaret här: http://www.vistax64.com/tutorials/159034-s...uts.html?filter[11]=Taskbar%20Start%20Menu
  15. Allt fungerade fint i 3.0.1 men så fort jag laddat ner 3.0.2 ändrades temat till 'default' men FF visar att jag fortfarande använder mitt gamla. Oavsett vilket tema man väljer + startar om så visas bara 'default'. Samma sak med tilläggen. Under 'tillägg' står att de används men - inget! > Vad kan jag gör för att få igång det igen?! ???
  16. Vista Premium Sp1, uppdaterat. Efter en hängning har jag märkt att vissa mappar försvunnit från Startmenyn > Alla program. Det rör sig om 'spel' och 'tillbehör'. Om man högerklickar på start-flaggan, väljer 'Utforska delade startmenyn' så ser man att mapparna finns kvar. De ligger där de ska ibland de andra program mapparna. Varför syns de inte på startmenyn och hur kan jag få dem att komma tillbaka dit?!
  17. Hej alla! När jag skulle bränna en film med Windows DVD-bränning såg allting ut precis som det skulle på förhandsgranskningen. Men när jag körde skivan i min DVD-spelare var bara övre halvan av bilden med. Både när man tittade på själva filmen och i smårutorna under 'Scener' var övre halvan som den skulle medan undre halvan var helt grön. Jag har tidigare bränt skivor med detta program och då fått bara halva bilden i smårutorna under 'Scener' men när man tittade på filmen var allt som det skulle = acceptabelt. Något förslag på vad som kan vara fel?! Filmen i fråga är en .avi, 608*464 i bredd/höjd som spelar upp på en Philips DVD-spelare och en vanlig 4:3 tjock-TV... (Windows DVD-bränning är inställt på 4:3).
  18. Någon som vet om det finns en gadget som räknar ner minuterna till solnedgången, borde kanske finnas i någon väder gadget? För att tydligare visa vad jag menar:' http://iamlegend.warnerbros.com/_main_site/ Och gå till 'enhanced daylight meter'. Om man kan göra gadgets själv borde det (väl?) inte vara så svår att koppla en nedräkningtimer till smhi eller liknande för att få tiden till solnedgång?
  19. Har problemet att Musik ikonen numera heter Music och är gul. Jag behöver veta vilken text det ska vara i desktop filen till Musik. Som exemplet ovan men till Musik istället för dokument. Någon med ett fungerande Vista kan kanske kolla i den desktop filen? // JC
×
×
  • Skapa nytt...