Gå till innehåll

Dadel

Medlem
  • Innehållsantal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Dadel

  1. Okej, tackar. Funkade fint. (Fast jag hittade inte "tecken" i format-menyn, utan fick högerklicka för att få fram det. Har word 2007, så där är formatsektionen lite annorlunda, och innehåller bara en massa förvalda fonter och tjafs. Tycker att det är sjukt irriterande. Vill ha tillbaka det gamla words meny-layout med arkiv, verktyg, etc. Nån som vet om det går att ställa in så att man får det så?) PS! Behöver även fortfarande hjälp med hur man behåller källformatering på inklistrad text.
  2. Jag blir inte klok på Words inbyggda hjälp, så jag får fråga här istället. Hur ändrar jag standardformatet för nya dokument? Har redan försökt med att använda 'Ändra Format' (ikonen med två stora A, längst till höger under Start-fliken) och välja 'ange som standard' men det funkar inte. Blir ingen skillnad alls, så fort man öppnar ett nytt dokument väljer den samma gamla font som vanligt. Så hur gör jag? Har även problem med att ställa in inställningar för formatering vid inklistring. Jag vill behålla källformateringen, vilket jag redan valt i Words inställningar, men likt förbannat så lyder inte Word, utan lyckas ändå ändra formateringen på inklistrad text. Är detta nån bugg eller? Hur ska jag lösa't?
  3. Hehe, hur visste du det? Det är en di-604 Är det nån slags, eh...legend i dessa sammanhang eller? ;D
  4. Tack så mycket för hjälpen allihop! Grymt bra respons man får på detta forum. Problemet är löst! Iaf för tillfället... Till hälften gick det av sig självt. Helt plötsligt bytte Nätverksanslutnings-ikonen status från rött kryss till gul varningsskylt. (Hehe, vad för skillnad detta innebär vet jag inte riktigt. Uppkopplingen funkade fortfarande inte. Men gula skylten verkar indikera att problemet är mindre allvarligt. Det är den jag vanligtvis får. Röda krysset var något jag inte minns att jag sett tidigare förrän igår) Därefter satte jag helt enkelt kabeln i en annan routerport. Och nu funkar uppkopplingen. Yeewaaah! Får se om det håller i sig, annars blir det till att testa kabelbyte. Aha! Det är just D-link jag har.Men det konstiga är att de 2 andra datorerna kopplade till samma router och de har inga problem. (Fast lustigt nog har de avsevärt mycket slöare internet än min dator rent generellt. hur är det möjligt egentligen? Fördelar inte routern jämt?) Tack för tipset!Jag visste inte ens att det gick att updatera drivrutiner för delar som nätverkskort ;D Det enda jag gjort med drivrutiner överhuvudtaget i datorsammanhang har gällt grafikkort.
  5. Har felsökt nätverkskortet tidigare idag, inget fel på det enligt datorn. Har tagit för givet att kabeln fungerade, eftersom ikonen för nätverksanslutning är blå när den är ikopplad, men så fort jag rycker den så blir ikonen grå, dvs inaktiv. Att signalen förloras när man rycker kabeln borde ju tyda på att kabeln ändå funkar, tänkte jag. Lysdioderna lyser. Dock rött istället för grönt. Och långsamt blinkande istället för konstant ljus, som på hushållets 2 andra datorer. Det känns ju inte bra. Kablarna är förvisso av olika sort, men jag antar att grönt ljus är standard för hur det ska se ut när det funkar. Röd blink känns ju som nån slags felsignal. Tyvärr kan jag inte test-byta kablar så lätt, de är dragna genom taket, så det skulle bli ett himla bökande.
  6. Goddagens, Jag har problem med att komma ut på internet ibland, då datorn får för sig att ”en nätverkskabel inte är ansluten”. Detta hände tidigare bara nån enstaka gång ibland, men på sistone har det blivit allt oftare, och senaste veckan skedde det flera gånger om dan, samt vid varenda uppstart. Sån tur är löser man det snabbt genom att gå in i kontrollpanelens nätverksanslutningar och’inaktivera’ alla anslutningar, därefter aktivera dem igen, och så är uppkopplingen tillbaka på nolltid. Men sedan igår, så fungerar inte denna lösningen längre. Den Lokala Nätverksanslutningen visar ett rött X och omaktivering gör ingen skillnad. Igårkväll var jag ute och surfade då datorn plötsligt fick ’blåskärm’ och kraschade (den hade varit på hela dan så jag tyckte först inte att det var så himla märkvärdigt, men tydligen verkar det ha skapat ytterligare problem med nätverket) sedan dess har jag inte lyckats få igång internet alls. Har testat att starta om modem och router, och sett till att alla kablar sitter i, men inget hjälper. Problemet sker lokalt på min dator. De två 2 andra burkarna i huset, som är kopplade till samma router, brukar aldrig ha samma problem. (Förvisso krånglade internet även på dem igårkväll. Men efter en omstart av modemet så fungerar de igen.) Nån som har nån ANING om vad problemet kan vara? Uppskattar all hjälp.
  7. Tjena. Har väldiga problem med att ladda upp bilder på uploadsidor såsom imageshack, pici, tinypic och dylikt. Går väldans kinkigt. Försöker jag uploada exempelvis en stor jpeg-bild (över 1mb. vilket uploadsidan ska klara) blir resultatet att sidan laddar runt 5 minuter (bokstavligt talat) för att sedan braka ihop och visa ett errormeddelande i stil med "sidan kunde inte visas"... Ibland kan det lyckas en gång om jag gör ett par försök. Men oftast bryter det alltid ihop. Att ladda upp små bilder funkar oftare, men även där tar det onaturligt lång tid att ladda. Detta har endast varit ett problem sen jag skaffade min nya burk och upgraderade internethastigheten från 4 till 8 mb/s. Felet måste dock sitta i min dator och inte i själva uppkopplingen. För husets andra dator, som använder samma internet, fungerar det utmärkt att uploada vad som helst. Nån som har nån aning om vad felet kan vara?
  8. Nåväl, nu har jag löst mitt problem. Jag fattar dock inte hur tusan det gick till. ^^ När jag startade datorn i morse tänkte jag använda felsäkert läge. Så tryckte på f8 under uppstarten. Men inget hände, inga menyer kom upp, utan datorn startades precis som vanligt. "Jaha, det funkade visst inte.." tänkte jag. men jag gick ändå in i msconfig för att kolla om det, mot förmodan, blivit nån skillnad. Och tamigtusan! Det hade det. Gick att ändra precis som jag ville i autostartlistan. De gamla vanliga felmeddelandena om "åtkomst nekades, du måste logga in som administratör" som alltid kom upp tidigare var som bortblåsta. Så problemet är alltså fixat, och jag är skitglad. Jag är ganska säker på att det inte var felsäkert läge jag kom åt. Då ska det ju komma upp massa särskilda menyer där man måste välja om man vill komma åt windows eller göra systemåterställning med mera. Och något sådant såg jag inte röken av. Datorn startades precis som den alltid gör. Så vad *** hände egentligen? :-
  9. "Jo om du går tillbaka till ditt första inlägg så borde ju msconfig funka." Vad menar du med 'gå tillbaka till mitt första inlägg' ??? Inget har förändrats sen jag skrev det. kan fortfarande inte att ändra i msconfig. blir som sagt bara "Åtkomst nekades när du skulle ändra en tjänst. Du kanske måste logga in som Administratör för att kunna utföra ändringen" "Ändrade rättigheter på program inkl registerfunktioner är svårdetekterade Det räcker med en felaktig borttagning av något malware så har man problemet." Kan registry booster eller nåt dylikt program hjälpa mån tro? DimensionX: Läst lite kommentarer om SafeXp nu och det var mycket negativt. Programmet verkar lite bångstyrigt och ändrar en del saker utan att berätta för en. Sånt vill jag inte installera på min dator.
  10. "Som man ser på bilden så finns nu två rader med Windows Messenger och avmarkerar jag den nedre av dem så får jag en varningsruta. Markeringen för nedre rutan går inte få bort med annat än att jag rör på skrollisten..." märkte nu att min funkar på samma sätt - scrollar man så försvinner markeringen. Men jag får inget varningsmedddelande. alls. För övrigt så verkar avmarkeringen ha haft noll effekt. msn blev inte alls inaktiverat/avinstallerat utan det går att köra precis som vanligt. "Starta regedit från Start > Kör HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun Kolla om du kan ta bort någon start här" Tackar. Fanns ett par onödiga prylar på den listan (men inget msn.) "Jo jag tror det är rester av ett malware för det blir ofta registerknas med felrättigheter nuförtiden." mjaha, enbart rester alltså? -kanske därför det inte kan upptäckas av antispywareprogram. "SafeXP klarar att stänga av Messenger enkelt" tack för tipset. blir väl en download då.
  11. updatering: Nähe, SuperAntiSpyware hittade ingenting utom några harmlösa trackingcookies. har dock upptäckt en skum grej på egen hand. Verkar va nåt fuffens med just msn messenger. När jag går in i lägg/ta bort windows-komponenter och försöker bocka av den (man bockar av programmen som man vill avinstallera) så vägrar fanskapet. Den bockar helt sonika i sig själv igen. Jag bockar av och bockar av, men den kontrar bara och rutan förblir ibockad. Edit: Nähe. Vad fasen. Nu blir det ännu mer mysko. När jag testade att bocka av ett annat program (media player) ...ja DÅ minsann, då bockas plötsligt även messenger av. Skitskumt! Fast frågan är om detta beteende kanske är helt normalt? behöver ju inte vara tecken på malware eller dylikt, för msn är ju ett program som redan från början har en del fuffens inbyggt. (För att exemepelvis överhuvudtaget kunna avinstallera det, eller ens se det i lägg till/ta bort menyn måste man tydligen gå in och pilla i koden i filen windows>inf>sysoc.inf och ta radera texten "hide".) Det är helt enkelt inte tänkt att man ska kunna avinstallera det! Så det skulle inte förvåna mig om det även är meningen att det ska bråka när man försöker bocka av det. Men vad tror ni?
  12. "Det enda som krävs är att ditt konto har administratörs privilegier." Brrr...då är det verkligen bekräftat att det är nåt lurt på gång. Mitt konto har nämligen administratörsprivligier. ..."När du är klar så väljer du normal omstart." Tack så mkt för förklaringen!
  13. "Ett av de vanligaste tricksen som the bad guys kör med är att blockera msconfig.... " "om jag i mitt testsystem avmarkerar samtliga rader under både Tjänster och Autostart så klagas det inte på något utan enda frågan som kommer är: "Vill du starta om nu eller sesnare"." Så msconfig ska egentligen inte kräva att man loggar in med adminkontot överhuvudtaget? Holy crap! Nu blir jag nervös... "Det kanske ligger något i vad plun skriver om att något externt program förhindrar att du ändrar i msconfig." Jo det måste ju nästan vara det. :'( Vad skulle det annars kunna handla om? "Så du kanske skulle ta och starta om i Felsäkert Läge som Landsfiskalen föreslår. I och med Felsäkert Läge så dras inte alla program/trojaner igång sä där borde du kunna avmarkera rader." Något man behöver veta innan man loggar in i felsäkert läge? Har aldrig behövt göra det förut så jag har ingen aning om hur det går till. (hur gör man för att logga ut igen exempelvis? ^^) "Förutom sitt fungerande antivirus så är Superantispyware och/eller Malwarebytes att rekommendera." Men fungerande antivirus har jag ju...trodde jag. :- har kört både Norton och Kaspersky. Och så har jag scannat med adaware flera gånger (iofs är väl det främst tänkt mot tracking cookies men det borde väl upptäcka malware också?) Nåväl, har tankar gratisversionen av SuperAntiSpyware nu och håller på med en fullständig scan nu. Får se om den finner något.
  14. Ah, okej då förstår jag. "Program som "messenger, ad aware, punkbuster och dylikt" startas aldrig här som Tjänster." "Startas aldrig här som tjänster"??? Förstår inte riktigt vad du menar "Messenger v 4.7 som följer med Windows brukar vara Inaktiverad här." Hmm såg nu att nu att posten som heter 'Messenger' i hanteraren inte alls verkar vara msn messenger utan nåt helt annat. I beskrivningen står det att den "skickar och tar emot meddelanden som skickats av administratörer eller tjänsten Alerter. Denna tjänst är inte kopplad till Windows Messenger" "Du installerar ju Messanger Live 8.5 och den startar du via Registret (msconfig)." Men det är ju just detta som är problemet! -jag kan inte ändra i msconfig.
  15. Tackar för tipset. Hade ingen aning om denna Hantera-funktion. Men varför rekommenderas det inte? Vadå ångra sig senare? Jag vet ju vad jag håller på med (någorlunda iaf ^^) kommer inte ta bort nåt som behövs för att windows öht ska fungera... Ska bara stänga av lite onödiga program såsom messenger, ad aware, punkbuster och dylikt. Så det borde inte vara några som helst problem Vad menas förresten med Inaktiverad egentligen? Min Messenger, som startar automatiskt varje gång man kör igång dator, är listad som inaktiverad här.
  16. har länge stört mig på alla program som satt sig själva på autorunoch segar ned datorns uppstart. Så jag drog igång msconfig.exe för att ta bort några poster på autostartlistan. När jag ändrat klart och stänger ned rutan påstår datorn att jag måste logga in som administratör för att kunna utföra ändringarna. Sagt och gjort, jag loggar ut, och loggar in igen på Administratörskontot. Men, här kommer det roliga, -datorn fortsätter svara samma sak. "Åtkomst nekades när du skulle ändra en tjänst. Du kanske måste logga in som Administratör för att kunna utföra ändringen" GAH! Jag blir galen. Datorjäveln fattar inte att jag redan är inloggad som admin... Vad kan problemet vara?
×
×
  • Skapa nytt...