Gå till innehåll

newbeach

Medlem
  • Innehållsantal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av newbeach

  1. Är en Brother HL-1230, och har tankat ned drivisar till Vista från Brothers egen webbsida. Har även en Canon Pixma iP 6220D som också är utdelad i nätverket, och som det går utmärkt att köra emot från XP-maskinerna. Från Vista-maskinen är det precis samma problem: Åtkomst nekas. Känns som om det är något speciellt med Vista-maskinen och dess säkerhet typ... Skumt problem.
  2. Har tankat ned/installerat senaste verison av drivisar till den aktuella skrivaren. Men det är samma problem när jag vill ansluta/installera skrivaren: Åtkomst nekas. :- Fler ideer någon?
  3. Oki, har dock iofs redan testat typ detta, inga problem att hitta datorn som skrivaren är ansluten till i nätverket, heller inga problem att gå i dess skrivar mapp, där jag har 2 utdelade skrivare. Väl där så ansluter jag till skrivaren och får återigen: Åtkomst nekad. :- Att få upp skrivarkön och egenskaper för skrivaren går bra, men inte ansluta/installera den. Det är alltså i din punkt 4 det blir stopp av någon anledning, och det är där jag kört fast. Och det är just bara Vista-maskinen som blir nekad, den andra XP-maskinen går det bra att skriva ut från. Måste vara någon skum rättighet som felar, fast på Vista-maskinen ??? eller... Men som sagt att läsa/flytta/ändra filer mellan datorerna går utmärkt. Fler ideer någon ???
  4. Har inte sett mitt specefika problem, skapar därför nytt ämne. Körde tidigare ett rent XP-nätverk (2 XP-Pro & 1 XP-home med skrivaren) som funkat/funkar klockrent. Har nu ersatt en XP-pro med en Vista Business. Och kan inte få den till XP-home kopplade skrivaren att anslutas/instaleras till Vista maskinen. Får bara felmedelandet: Åtkomst nekas när jag försöker ansluta skrivaren som är kopplad till XP-home maskinen. Och det är bara just skrivaren jag inte får tillgång till, filer och mappar får jag fullständig access till både till och från Vista-maskinen och XP-maskinerna, så där är det OK. Jag kan alltså se skrivaren i nätverket, jag kan gå in på dess egenskaper och skrivarkö osv. Men när jag skall ansluta/installera den på Vista-maskinen blir det bara Åtkomst nekas. Har nu suttit åtskilda timmar och felsökt, letat info på nätet osv, utan att hitta "mitt problem". Rätt surt när man tidigare jobbat med data/nätverk mm, fast då innan Vista kom och det är tydligen en del skillnader... Kan tillägga att det är ett trådbundet nätverk med fasta IP-adresser, och att jag även testat att stänga av brandväggar osv. Har någon en bra fundering/lösning??? Mina ideer är slut. Man kan ju alltid hämta filen via nätverket från Vista-maskinen och plocka utpp den på XP-home och skriva ut den... Det är nödlösningen just nu :-
×
×
  • Skapa nytt...