Hans42

Medlem
 • Posts

  573
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

1 Follower

About Hans42

 • Birthday 06/21/1942

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Stockholm

Recent Profile Visitors

8,571 profile views

Hans42's Achievements

(6/8)

 1. Jag får upp detta lilla "hjälpprogram" när jag klickar på t ex en fil som jag normalt öppnar med crimson editor. Hur blir jag kvitt detta eländiga "hjälpprogram"?
 2. Efter en ominstallation/återställning så har tyvärr alla födelsedagar försvunnit från kalendern. Jag kan få fram dessa i min telefon (Samsung A71) men inte i PC:n. Litet trist. Tips? I min äldre Huawei P smart 2019 har jag fungerande kalender med alla födelsedagar intakt. Kan jag på något sätt använda detta för överföring till min PC? Borde väl gå? Systemåterställning? Vilka filer i så fall? Sökväg? ----------- Förmodligen sammanblandning av Google- och Samsungkonton....
 3. Fast man ger sig ju inte! Har gjort en ny installation och har Kalkylatorn på plats! Men det drog med sig en massa jobb som jag borde ha förutsett, men inte gjorde..... Men är väl ändå rätt nöjd! (Är litet envis i överkant...)
 4. https://getxtra-pc.io/offer-01/?lpid=757&utm_source=8852&utm_medium=FzkUpCS3RrTreJcnb5pJMR&utm_term=465&utm_content=&utm_campaign=0&aff_id=8852&camp_id=0&sub_id=FzkUpCS3RrTreJcnb5pJMR&req_id=1c8b074558314c06897baa469907c9a2&contract_id=0&oid=465&device_type=PC&country_name=Sweden Jag gissar att detta är ett försök att plocka hem litet pengar på ett tveksamt sätt.
 5. Jag gjorde en ominstallation idag. Gick bra förutom att jag valde så att jag har samma status på appar och inställningar som innan. Dvs allt ser ut som innan inkl saknad Kalkylator. Får väl göra om det en annan dag och till dess gilla läget... ------ Gjorde en ren omställning och fick såklart Kalkylatorn. Men det löste inte problemen med Sat-boxar som jag inte når i interna nätet. Gissar att något hänt i min ASUS-router. Så nu har jag återgått till min Kalkylator-saknade version. Får väl vara rätt nöjd med detta.
 6. Jadå, det var från den sidan du hänvisade till. Allt viktigt finns sparade på extern HDD som kommer att vara bortkopplad. Fixar det här under morgondagen (hoppas jag).
 7. Hittade en färsk version. Något speciellt jag skall tänka på innan jag kör den nya versionen?
 8. Hittade en färsk version. Något speciellt jag skall tänka på innan jag kör den nya versionen?
 9. Börjar få funderingar om det inte är lika bra att göra en ominstallation.... Jag har sedan en tid problem med att hitta enheter i mitt hemmanätverk. Jag har en MediaCreationTool1803 på ett usb-minne. Men kanske skall jag hämta hem en färskare variant? Var hittar jag en sådan i så fall?
 10. Lyckades inget vidare med dessa. Kommer väl att sluta med en ominstallation av Win10. Med allt vad det det för med sig. Men visst är det väl litet märkligt att en så pass vardagligt program som en kalkylator skall trassla till det i en dator år 2021? Tack för att du alltid kommer med goda råd. Att jag inte fixar det sedan, är ju en helt annan sak.
 11. Igen! Nu när jag klickar på Kalkylatorn, så kommer den upp på skärmen en millisekund och är sedan borta. Men kan bli trött för mindre...
 12. Ja, säg det. Jag har ett litet (stort) problem att nå en del av mina 5 satellit-mottagare som jag har nätanslutna. Detta har fungerat alldeles utmärkt under många år, men under senaste året har jag inte kunnat se alla uppradade/klickbara på "Den här datorn". Enkelt och praktiskt. På en halvgammal laptop funkar detta perfekt, men inte på min desktop. Litet irriterande, men dock ej "livsviktigt". Men tillräckligt för att jag då och då ger mig på att försöka åtgärda detta bl a genom att återställa datorn till tidigare tidpunkt. Jag förstår inte hur det kan komma sig att vissa nätverksenheter inte blir nåbara, när dom varit så under många år.
 13. Nu gjorde jag en återställning till tidigare tidpunkt, tog en promenad, och kollade datorn som fortfarande arbetade med återställning. Omstart och så funkar kalkylatorn igen!
 14. Testat med olika webb men går ej. Funderar på att göra en ominstallation av Win10, men det drar ju med sig en massa.