Hans42

Medlem
 • Innehållsantal

  499
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

1 följare

Om Hans42

 • Rank

 • Födelsedag 1942-06-21

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

8 155 profilvisningar
 1. Hans42

  ERROR: can´t find any COM ports - aborting!

  Fick tips på Comhit att CP210x löser detta problem. Funkar alldeles utmärkt om man vill använda COM-port.
 2. När jag försöker köra ett litet program som heter DreamUp (till DreamBox satmottagare) får jag rubricerat meddelande: ERROR: can´t find any COM ports - aborting! Både i min laptop samt desktop. Vad kan jag göra för att få igång DreamUp. Har fungerar problemfritt för 1-2 år sedan. Hämtade en äldre laptop med Win10 från garderoben, och där funkar DreamUP. Hittar COM-port. Men varför inte med de två andra datorerna? Någon uppdatering som ställt till det kanske?
 3. Hans42

  Inloggning med siffror

  Gick bra att byta inloggningsuppgift. Kör med samma på mina datorer så man inte blandar ihop, glömmer.....
 4. Hans42

  Inloggning med siffror

  Nu har jag problem igen! Dvs Pinkod fungerar på min desktop samt laptop. Men inte lösenord. På två andra laptops som jag normalt kan logga in på , funkar varken lösenord eller pinkod. Vilket är bästa sätt att kontrollera/uppdatera lösenord? Jag har försökt men fastnar i "evighetsslinga" utan att komma någonstans vettigt. Jag är litet rädd för att "ställa till det", så att jag inte komma in på min ordinarie desktop.
 5. Hans42

  Konto hackat

  Tack, känns betryggande. Misstänkte att det var något i den stilen. Men man är ju litet lättskrämd ibland...
 6. Hans42

  Konto hackat

  Jag fick ett mail idag kl 14:52 där jag själv stod som avsändare. Där står att mitt konto är hackat. En massa hot om att sprida info om mina påstådda porrsitebesök under tiden 29 juli tom 18 september. Spridningen sker om jag inte betalar in $700 till ett Bitcoinkonto inom 48 timmar. Jag är säker på att jag inte besökt någon porrsite under den aktuella perioden. Hotet om att lägga ut inspelningar från min webbcam är helt grundlöst eftersom jag köpte en sådan först i förra veckan..... Dock är det oroväckande att mitt emailkonto är hackat. Får ringa Telia i morgon. Man blir ju litet skärrad. Vad skall jag göra i sådant läge? Jag har TryggSurf via ComHem.
 7. Tack för ditt tålamod! Funkar perfekt! Trist att ASUS kundtjänst inte kunde lämna relevant information...
 8. Win 10 Pro. Och nu har jag hittat den inställning som du anvisar. "Aktivera snabb start" var redan ikryssat.
 9. Nu är jag nog rätt vilse. Förstår inte var du menar. Jag får sova på saken.
 10. W10, men hitar inget som heter "Relaterade inställningar". Endast "Energialternativ" och där finns inte mycket att hämta.
 11. Kontrollpanelen - Energialternativ och sedan?
 12. Hmm, kan vara så. Hur kommer jag ur dettta läge i så fall?
 13. Jaha, det blir förmodligen att använda en extra strömbrytare för att göra datorn strömlös. Fast det verkar ju litet stenålder....
 14. Tack för info! Men jag är litet skraj för att gå in och ändra i BIOS. Ifall man skulle "ställa till det". Men skall gå in och titta. - - - - - Hittade följande: Legacy USB support - Enable (vald) - Disable - AUTO Kan det vara där som jag skall ändra? till AUTO kanske? - - - Det var inte AUTO som gällde. Disable kanske Men där står följande: "USB divice are aviable only for EFI applications". Vad betyder det?
 15. Inte någon som vet varför det skall ligga spänning på USB-anslutningar och nätverksanslutning? Fick ingen förklaring fråna ASUS. Bara att "det är så". Finns någon möjlighet att konfigurera om så att usb avaktiveras när datorn stängs av?