Hans42

Medlem
 • Innehållsantal

  503
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

1 följare

Om Hans42

 • Rank

 • Födelsedag 1942-06-21

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

8 191 profilvisningar
 1. Jag köpte en docking station som kopierar HDD. Enkelt och bra. Finns på Webbhallen. Funkar perfekt med en SSD. Rekommenderas! https://www.webhallen.com/se/product/182550-Deltaco-Dockningsstation-med-diskkloning-USB-3-0?gclid=CjwKCAjwwZrmBRA7EiwA4iMzBLWHuX4VAg5RJ7PGgiIQEU8hLce1s0P1qsOgJ6OYtvTZh1ggRA11HxoCAdEQAvD_BwE
 2. Det blev denna: Lenovo IdeaPad 330-15IKBR / 15.6" / FHD / i5-8250U / 8GB / 256GB Beställde från Webbhallen 5.990:- vilket var betydligt billigare än Elgiganten. ------ Hustun och jag är jättenöjda med den nya datorn. Startar blixtsnabbt och är flink i största allmänhet!
 3. Tack för din info! Men hade ingen aning om 500 inlägg.
 4. Var litet för snål när vi köpte laptop till hustrun för några år sedan. Nu tänkte vi skaffa en snabbare maskin. Vad får man för 5-6000 idag? Elgiganten? Där kan man åtmnstone fingra på prylarna. Tacksam för nåra tips! Några data att tänka på etc?
 5. Fick tips på Comhit att CP210x löser detta problem. Funkar alldeles utmärkt om man vill använda COM-port.
 6. När jag försöker köra ett litet program som heter DreamUp (till DreamBox satmottagare) får jag rubricerat meddelande: ERROR: can´t find any COM ports - aborting! Både i min laptop samt desktop. Vad kan jag göra för att få igång DreamUp. Har fungerar problemfritt för 1-2 år sedan. Hämtade en äldre laptop med Win10 från garderoben, och där funkar DreamUP. Hittar COM-port. Men varför inte med de två andra datorerna? Någon uppdatering som ställt till det kanske?
 7. Gick bra att byta inloggningsuppgift. Kör med samma på mina datorer så man inte blandar ihop, glömmer.....
 8. Nu har jag problem igen! Dvs Pinkod fungerar på min desktop samt laptop. Men inte lösenord. På två andra laptops som jag normalt kan logga in på , funkar varken lösenord eller pinkod. Vilket är bästa sätt att kontrollera/uppdatera lösenord? Jag har försökt men fastnar i "evighetsslinga" utan att komma någonstans vettigt. Jag är litet rädd för att "ställa till det", så att jag inte komma in på min ordinarie desktop.
 9. Hans42

  Konto hackat

  Tack, känns betryggande. Misstänkte att det var något i den stilen. Men man är ju litet lättskrämd ibland...
 10. Hans42

  Konto hackat

  Jag fick ett mail idag kl 14:52 där jag själv stod som avsändare. Där står att mitt konto är hackat. En massa hot om att sprida info om mina påstådda porrsitebesök under tiden 29 juli tom 18 september. Spridningen sker om jag inte betalar in $700 till ett Bitcoinkonto inom 48 timmar. Jag är säker på att jag inte besökt någon porrsite under den aktuella perioden. Hotet om att lägga ut inspelningar från min webbcam är helt grundlöst eftersom jag köpte en sådan först i förra veckan..... Dock är det oroväckande att mitt emailkonto är hackat. Får ringa Telia i morgon. Man blir ju litet skärrad. Vad skall jag göra i sådant läge? Jag har TryggSurf via ComHem.
 11. Tack för ditt tålamod! Funkar perfekt! Trist att ASUS kundtjänst inte kunde lämna relevant information...
 12. Win 10 Pro. Och nu har jag hittat den inställning som du anvisar. "Aktivera snabb start" var redan ikryssat.
 13. Nu är jag nog rätt vilse. Förstår inte var du menar. Jag får sova på saken.
 14. W10, men hitar inget som heter "Relaterade inställningar". Endast "Energialternativ" och där finns inte mycket att hämta.
 15. Kontrollpanelen - Energialternativ och sedan?