Gå till innehåll

nalle-gbg

Medlem
  • Innehållsantal

    39
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av nalle-gbg

  1. Köpte en begagnad bärbar dator av en programmerare. Den fungerar bra och är välvårdad på alla sätt. Ominstallerad och helt ren vid köpet med Service Pack 1. Windows 7 Pro 64-bit. När jag kommer hem vill jag ändra visningsspråket i Windows från engelska till svenska. Men det går inte, det finns ingen sådan möjlighet. Börjar man googla på ämnet så finns det en del möjligheter påstås det att ladda hem språkfiler på svenska, t.ex. här: https://www.froggie.sk/ Allt kanske inte är godkänt av Microsoft men det påstås fungera i alla fall och hjälpa andra som haft samma problem. Men inget verkar hjälpa och fungera. Har laddat hem språkfil från ovanstående länk men händer inget mer, blir liksom ingen installation av det. Sett andra steg-för-steg guider på nätet om hur man går tillväga men de alternativ som skall dyka upp som man skall välja på dom dyker aldrig upp hos mig så jag kommer liksom aldrig vidare. Någon annan med liknande problem?
  2. Dags för en liten återkoppling. Först körde jag en drivrutinsuppdatering på allt som fanns i datorn. Var en hel del som inte var up to date. Men det var inget sådant som orsakade detta fenomen, men bra att få gjort det i alla fall. Lämnade in datorn på en felsökning och det var bildskärmen själv som orsakade detta. Inget mjukvarufel alltså utan byte av bildskärm så var allt ok och som vanligt igen.
  3. Inget jag har testat eller har erfarenhet av sedan tidigare. Men om du berättar mer så kanske det går att göra ett test...
  4. Ok, tackar så långt för svar. Garantin är säkert ute, är nog inköpt vid 2011-2012 ungefär. Nu var det ingen jättebillig maskin då som går att ersätta med vad som helst idag, hade lite speciella önskemål vid inköpet och det fanns inte så många olika att välja på så den landade nog på runt 12000 vid inköpet så det kanske kan löna sig med en reparation trots allt idag. (Är en HP)
  5. Fått ett konstigt problem senaste tiden med Windows 7. När datorn (bärbar) är påslagen och fälls ihop för att förflyttas eller om den står en längre stund utan att användas så går skärmsläckaren in o.s.v. men efter detta när datorn skall väckas till liv igen så är den normalt blå bakgrundsbilden gulaktig. Hela skärmen är spegelvänd i två halvor med ett streck i mitten. Det går inte att föra muspekaren förbi detta streck. Utan jag får föra ut muspekaren ut i t.ex. högerkanten så dyker den sen upp i vänsterkanten. Allt är spegelvänt. Har kommit oftare och oftare. För det mesta så räcker det inte med att bara starta om datorn, det kan behövas flera omstarter. Ibland stänger jag av, tar ur batteriet och strömkabeln för att se om det hjälper men har inte hittat något patentmedel till att få den att starta upp riktigt. Framför allt...vad är det som gör att det blir så här?
  6. Så synd. Min glädje blev inte långvarig...nu går det inte att bifoga filer i nya Outlook igen. Har passat mig för att uppdatera något nu eller installera nåt nytt och har ställt om Windows till alltid fråga mig först innan uppdatering sker. Men nåt mysko är det uppenbarligen.
  7. Lösa problem med att Internet Explorer hänger sig eller slutar svara http://support.microsoft.com/mats/ie_freezes_or_crashes Om ovanstående inte hjälper kan du prova med att återställa Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/923737 _________________________________________________________________________________________________________________________________________ Då skall vi se, så här gick det: Körde den första av ovanstående. Den hade inga fel att fixa med sa den. Körde den andra. Där stod den bara och stampade och skulle skapa en återställningspunkt i en pop-upruta som den aldrig blev färdig med. Klickade därför ok till att rensa lite inställningar i den andra pop-uprutan som öppnades samtidigt. Efter det sa den första rutan att den här "fixen" inte gick att tillämpa. Stängde ner. Och trots att det inte kändes som om så mycket blev gjort genom det här så fungerar det med att bifoga filer i nya Outlook även i IE10 nu. Fantastiskt! Tackar för hjälpen och engagemanget!!
  8. Jo, fast just registerstädningen/fixen är en "option" där i t.ex. Ccleaner och den kör jag inte särskilt ofta. Utan bara den vanliga "städningen" av historik och cookies o.dyl. Sen att man tar bort cookies och sånt så går ju surfandet långsammare nästa gång man skall in på samma sida igen ja. Fast det gör det ju om datorn fylls med massa skräp också som inte används och det blir ju snart ganska mycket som ligger där och tar plats? Har dock aldrig upplevt det som ett problem att surfningen går långsamt (eller långsammare), inte tänkt på det helt enkelt. Sen om det beror på att jag inte har så stora krav på snabbheten eller något annat vet jag inte. De gånger jag tyckt att det gått långsamt har det varit det mobila bredbandet som strulat, då tar det 5-10 min att öppna en web-sida. Kanske ännu mer och då är inte ens jag nöjd längre...
  9. Ok, tackar för det! Då är jag med. Tänkte inte på att kolla vilken adress man egentligen kom till när man klickade på din länk... Var väl det där "optimera" jag blev lite vilsen av, vad det egentligen menades med det. Men det där tror jag att jag gör så gott som en gång om dagen, ibland ett par gånger om dagen. Fast via andra program då. Kör www.ccleaner.com och det skall väl vara samma sak, det rensar och städar upp. Har även en funktion för registerfix. Nån gång då och då kör jag även www.isyscleaner.com och det händer även att jag rensar med Windows inbyggda funktion som du länkade till. Det som det ena programmet inte lyckas med kanske det andra lyckas med istället. Så därav några olika. Men får väl ta och prova det där med att återställa Explorer också och se om det kan hjälpa.
  10. Får nog erkänna att jag inte riktigt vet vad jag skall göra på den där sidan som du länkade till ovan "Optimera IE:" Där finns ett par förslag på olika webbläsare och när jag klickar på "Internet Explorer" så kommer det upp en sida där det står "Tack! Vi är glada att du provar Internet Explorer 10" Finns inga alternativ till att göra något. Jag antar att om jag hade haft IE9 och gått in där på den sidan så hade den förslagit mig att uppgradera till IE10? Eller kanske är nåt helt annat som jag har missat någonstans?
  11. Idag när jag startade datorn hade jag IE10 igen. Tydligen automatisk uppdatering av det där. Får ta bort det. Men det här du skrev: Webbläsarläget: Ha igång IE10 och tryck ned knappen F12 och klicka sedan i menyn på det nya fönstret på Webbläsarläge. Välj till exempel IE9. Har testat det där men blir ingen skillnad. Webläsaren hoppar till, det står i F12-rutan att den läser in något och sen efter en stund står det IE9 inne i F12-rutan men är ingen skillnad i webläsaren. Fortfarande IE10 och nya Outlook fungerar inte. Vet inte om jag gör nåt fel där i F12 kanske...lite överkurs för mig.
  12. Nu har jag IE9 igen. Undrar om du inte har en poäng där och är nåt på spåren. IE10 installerades enl. uppdateringshistoriken den 16 mars och återställningspunkten är vald att vara det som var precis före den uppdateringen 16 mars. Väljer jag en återställningspunkt senare än 16 mars så fungerar det inte. Är ju fantatstiskt i så fall att det som skall vara optimerat för varandra är precis tvärtom och slutar fungera..
  13. Kör på en tre veckor gammal systemåterställningspunkt nu men med uppdaterat Norton antivirusskydd efter det. Och det fungerar i nya Outlook ännu så länge med att kunna bifoga filer.
  14. Blev tvångsförflyttad nyligen från gamla Hotmail till nya Outlook. Samma adress som tidigare. Är ju inga konstigheter egentligen. Har skickat något mail i nya Outlook där jag har bifogat filer (bilder) och det var inget konstigt med det då. Lika lite som i gamla Hotmail. Men nu fungerar det inte att bifoga filer längre i nya Outlook av någon anledning. Går inte att använda smileys, fetstil, kursiv stil, understrykning heller...d.v.s. allt i verktygsfältet längst upp ovanför textfältet. Någon som kan ha en aning om varför? Texten "Bifoga filer" finns, likaså det lilla gemet. Jag kan klicka på "Bifoga filer" men därefter händer ingenting. Rutan där jag skall välja fil att bifoga kommer aldrig upp. När jag ställer markören på det "lilla gemet" händer inget. Ställer jag den på texten sidan om gemet ändrar sig markören till en hand men det händer alltså inget då man klickar där. Jag kan logga in på samma konto från en annan dator och då går det att bifoga filer som vanligt. Så felet bör ju ligga lokalt i datorn där det inte fungerar. Trodde det kunde bero på en inställning av blockering av pop-upfönster. Men inte det heller. Kör Win 7 och IE 10. Sen testade jag en systemåterställning som låg ca tre veckor tillbaka i tiden. Då fungerade det igen. Men sen skriker ju datorn om viktiga uppdateringar man måste göra så fort man är ansluten till internet. Uppdaterade det viktiga, Windows, Norton och det som HP vill att min HP dator skall uppdatera. Så nu fungerar det inte att bifoga filer i nya Outlook igen. Kan jag verkligen vara ensam om detta problem?
  15. Har en router för mobilt bredband. Den går att ansluta sig till via trådlöst eller kabel RJ45. Man kan ansluta sig flera stycken om så önskas. Jag har två st bärbara datorer. Dator 1 (XP): Fungerar bra på det trådlösa. Men fungerar ej med kabelanslutning. Kommer pop-up om att en nätverkskabel är ansluten resp. inte ansluten när jag tar ur den. Men inget internet. Dator 2 (Win7): Fungerar bra med samma kabelanslutning. Men fungerar ej på det trådlösa. Det står att jag är ansluten och att signalen är bra. Men inget internet. Att felen bör ligga i datorerna gissar jag på. Men var letar jag tro?
  16. I vilken ordning gör man sakerna? 1. Tar bort filer 2. Skriver över 3. Formaterar hårddisken 4. Installerar XP på nytt eller 1. Formaterar hårddisken 2. Installerar XP på nytt 3. Skriver över Kanske inte spelar någon roll överhuvudtaget vilken ordning man använder sig av?
  17. Är en bärbar dator så jag vet inte hur lätt det är att komma åt hårddisken. Brukar väl sitta rätt så kompakt och besvärligt monterade jämfört med i en vanlig stationär dator. Kruxet är ju bara att hitta en ny passande hårddisk. En bärbar dator äldre än två år anses väl som ytterst svår att hitta delar till.
  18. Killdisk bäst...ja, jag vet inte. Jag är här för att få lite råd och tips... Licensen ja. Bärbara datorn är köpt med operativsystem installerat och klart från en datorleverantör så originalskivan med XP finns kvar. ( Frågan är ju bara var nånstans. )
  19. Tack tack. Det låter ju som lösningarna finns nära till hands.
  20. Roligt att du är lättroad... Men det är faktiskt bra också. För oss som inte pysslar nånting med sånt här i vanliga fall underlättar det med program på svenska. Det är nog svårt tillräckligt ändå tror jag.
  21. Tackar för alla informativa och bra svar. Just vad gäller ovanstående så är vi två delägare i ett företag där jag möjligen blir utlöst av den andra. Och då tillhör ju datorn honom så klart. Men tom...
  22. Jag har en arbetsdator, en bärbar sådan. Vid återlämnande till arbetsgivaren vill jag så klart lämna en tom dator då det funnits filer på datorn som är av privat karaktär så dom vill jag ju inte skall komma på avvägar. Men att bara ta bort filerna brukar ju sällan hjälpa. De mer kunniga kan ju se till att återskapa sådan information som funnits på datorn. Hur är det om jag formaterar hårddisken? Hjälper det mig till att verkligen tömma datorn för gott och för framtiden? Eller är det säkraste ett hårddiskbyte helt enkelt?
  23. Har Outlook Express som mailprogram och har två frågor. 1. Hur gör man lättast en back-up på de mail man har i "inkorg" samt i "skickat"? 2. Outlook Express har vid ett tidigare tillfälle själv tömt hela inkorgen på mail, antagligen beroende på utrymmesbrist. Så där blev tomt. Jag tror att dessa mail hamnade nånstans långt ner i Windows som dbx-filer. Går det att återskapa mailen som ligger där som dbx-filer och hur i så fall?
  24. Ja, jag kan bara hålla med dig i sak och tycka likadant. I allt för många sammanhang så är det ju så att skumrasket vinner på sina felaktiga metoder och beteenden. I praktiken fungerar det ju tyvärr så att den som är utsatt för det är den svagare och befinner sig i kaos mentalt och då blir det så att anmäla någon för ett dataintrång inte känns som det viktigaste i livet eftersom det bara blir ytterligare en börda att bära då det inte leder till något och skumrasket får ytterligare en sak att trakassera om. Hemskt är det men tyvärr går inte alltid teori och praktik hand i hand. Ja, det är ju det som har pågått en tid att relationen är på väg att brytas. Precis som du säger så är det svartsjuka, makt och kontroll som figurerat under lång tid. Men det är som sagt var inte så lätt för den svage att ta sig ur det. Och att då försöka förmå den utsatte att polisanmäla ett dataintrång...jag har försökt men förstår att det inte kommer att lyckas. Jag kan ju bara försöka stötta så gott det går men det är ju inte lätt när personen inte vågar använda varken sin mail eller telefon längre p.g.a. sin rädsla för att bli påkommen igen med att ha kontakt med utomstående om detta.
  25. Bärbar dator. Gammal. Tror den är väldigt inkapslad och knappt gjord för att enkelt ta isär. Men för min del spelar det ingen roll egentligen om jag gör sönder datorn för att komma åt hårddisken. Det är ju det som ligger på disken som är viktigt. Men du menar att det inte skall vara några problem med detta om jag bara får ur disken hel? Nåt man gör själv eller lämnar in för? (Är ingen "hacker" och vill inte riskera att sabba det som ligger på disken)
×
×
  • Skapa nytt...