Gå till innehåll

Pippi

Medlem
  • Innehållsantal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Pippi

  1. Hej! Även jag har via supporthjälp fått en del tips på hur uppdateringarna skulle uppdateras. Men turligt nog så behövde jag inte gå in och mickla med detta, för i samma veva som jag höll på att göra en clean boot, så startade min dator om och vips så uppdaterades mitt F-secure som finns i Telia Säker Surf och alla uppdateringar installerades. Dessutom så återkom alla mina "borttappade" program och verktyg av sig själv!! Jag har nu alltså både fungerande uppdateringar och även åtkomst till kommandotolken, diskdefragmenteraren, säkerhetskopiering på plats av sig självt. Hur det nu gick till....... på något sätt måste F-secure och uppdateringsproblematiken ha ett finger med i spelet, eller...??
  2. OK! Jag redigerade lite i mitt inlägg och läste ditt inlägg först efteråt. Då kan jag bara gå och ta bort både den lyckade installationen och de som misslyckats?
  3. Jag fick den här igår! Uppdatering för Windows Vista (KB972036) och den kan jag inte installera! Får felkod 80073712 och efter lite letande så får jag fram att det är en gammal uppdatering (april tror jag...) som ska åtgärda framtida problem med säkerhetsuppdateringar (???) och får även fram att det inte är för Windows Vista Home Premium utan för Vista Ultimate och det har inte jag.... jag förstår inte!! Någon som kan vägleda mig? Nu vid närmare koll så ser jag att denna uppdatering installerades 09-08-27! Det är en uppdatering om man vill åtgärda problem med program som inte är kompatibla med Windows Vista! Så nu förstår jag ännu mindre varför den ligger i min lista över uppdateringar som väntar på att installeras. Kan jag ta bort både den lyckade installationen och de som misslyckats och ligger och väntar? Eller vad behövs den här uppdateringen till? Sorry att jag tog din tråd, men jag hakade på här av bara farten. Någon kanske kan flytta mitt inlägg om det ligger fel.
  4. Jag har på inga sätt någon lösning.... men jag vill bara berätta att jag har exakt samma problem och samma Vista och det började efter SP2 uppdateringen. Är också intresserad av en lösning på detta. Jag har förvisso också en seg internetanslutning som också har kommit efter SP2, har IE8 och det segar otroligt.
  5. Hmm.... svårt fall Nu har jag provat med alla alternativen och inget händer... förutom när jag provade att skriva CMD i "kör". Då fick jag upp kommandotolken men sen händer det ändå inget när jag skriver defrag...
  6. Japp, den tjänsten är satt på Automatisk, men det händer ändå inget när jag försöker starta....
  7. Nej! Den finns inte med i aktivetshanteraren alls.... inte ens i "början" för att sedan försvinna... Jag får inget felmeddelande när jag klickar på diskdefragementeraren i Startfältet, den öppnas helt enkelt inte alls, inget händer överhuvudtaget.
  8. Är inte säker på att jag förstår frågan riktigt.... men problemet är i alla fall att jag inte kan öppna diskdefragmenteraren från någon mapp eller sökväg överhuvudtaget. Har ju en del andra problem också som jag skrivit om i denna tråd: http://www.alltomxp.se/forum/index.php?showtopic=18873 Mvh Pippi
  9. Jo men visst! Jag var lite snabb och obetänksam här och glömde ju hälften... Jag har en relativt ny dator (inköpt i jan -09) Fujitsu Siemens Amilo Desktop Pi 3630, med Vista och SP 2 och det började att krångla i och med uppdateringen av SP 2 kom.... efter det är inget sig likt. Internetuppkopplingen slår av och jag har nätverksproblem förutom ovan nämnda problem. När jag söker på sidor så står det bara och mal med den där runda gröna ringen och inget händer.... segt alltså. Har en gång gjort en städning med CCleaner och ev försvann onödigt många registernycklar i stressen när allt hängde sig för ett tag sedan.
  10. Jag har lite lustiga saker som har hänt senaste tiden då automatiska uppdateringar gjort att min dator protesterat med att inte fungera. Fått göra flera systemåterställningar och en del program har slutat fungera eller så kommer jag inte åt dom. Varje gång jag startar datorn så kommer meddelandet "Media Center har slutat fungera" och under det står "ett problem gjorde att programmet slutade fungera korrekt, programmet stängs ner och du kommer att meddelas om det finns någon lösning på problemet" Men jag får inget sådant meddelande så jag tolkar som att det inte finns någon lösning på problemet Jag vet inte riktigt vilka funktioner Media Center har.... men styr det hur man kan titta på Youtube-klipp ex vis? För när jag gör det så tar det oändlig tid innan det laddas. Så var det inte tidigare.
  11. Av någon anledning så "försvinner" diskdefragmenteraren på så sätt att jag inte kan öppna den när jag klickar på den i startfältet. Det här har hänt några gånger nu under en period när jag haft mycket problem med diverse uppdateringar som gjort att jag måste systemåterställa datorn efter "krascher". Hur gör jag för att aktivera diskdegragmenteraren?
  12. Jag hade samma problem här! Jag är rätt less på Vista och allt strul som har kommit efter att SP2 installerades.... Är det meningen att det ska behöva vara så här mycket krångel? Jag kunde inte få uppdateringarna att installeras på något sätt, försökte att installera manuellt men då kraschade datorn helt efter att först bara stått och startat om hela tiden. Fick göra en systemåterställning till en tidigare tidpunkt och mina säkerhetskopieringar försvann.. Sedan fick jag i alla fall igång datorn och fick upp alla uppdateringar igen, men gick in och installerade manuellt och då gick det... Det kan ju inte vara meningen att man ska behöva stänga av sina virusskydd som det stod i någon tråd. Jag kommer att få stora skälvan när nästa omgång med uppdateringar kommer att visa sig på datorn...
  13. Jag lyckades att få till det! Men lyckan var kortvarig för av någon anledning så fungerade energisparläget ibland.... men nu fungerar det aldrig igen! Vet inte om det är någon Vistauppdatering som ställer till det....
  14. Jag kan inte ställa in det alternativet att tillåta att datorn stänger av den här enheten för att spara ström! Det är gråmarkerat och går inte att bocka i den rutan. Jag har nu avmarkerat alternativet att enheten kan ta datorn ur viloläge, så får jag se vad som händer..... Jag har ett Logitech Cordless Desktop EX 110 (mus och tangentbord) Har installerat nya drivrutiner, men det gör ingen skillnad.
  15. Har en rätt ny dator med Vista och hade en fungerande energibesparingsfunktion fram tills att jag kopplade in mitt trådlösa tangentbord/mus. Efter detta så går datorn aldrig ner i viloläge som jag vill. Är det tangentbordet som stör på något sätt?
  16. He he he... jo.....efter mycket om och men så upptäckte jag ju att det satt ett lapph-----e INUTI förpackningen! Jag som suttit och stirrat mig blind på den lapp som är fastklistrad ovanpå förpackningen (där äkthetsbeviset finns) och där det finns mikroskopiskt små siffror och bokstäver. Men nu verkar det som att jag inte kommer åt någon funktion där jag kan skriva i programnyckeln överhuvudtaget..... för när jag klickar på länken för aktivering så får jag bara upp ett tomt Worddokument!! Alltså ingen aktiveringslänk alls. VAD HAR JAG GJORT!!! Jag ger snart upp! Eller....... kan jag göra så att jag tar bort utvärderingsmodulen och installerar den köpta programvaran direkt? Eller är det så att dom har någon koppling till varandra på så sätt att båda måste synkas på nåt vis...? Windows Vistanovisen....!!
  17. Hej o hå! Jag vet inte om någon kan hjälpa mig med att hitta rätt i djungeln av Microsoft office galna sidor.... eller kanske har råkat ut för det här själva. Jag har köpt en ny dator och då fanns ett utvärderingsprogram av Office hem- och studentutgåva 2007 förinstallerat och som gäller i 60 dagar. Har ju aktiverat denna med produktnyckel m m. När jag köpte datorn fanns inte det fullvärdiga programmet i butiken men köpte och betalade för ett sådant då, och fick åka och hämta det en vecka senare. Nu när jag ska installera den fullvärdiga versionen så kan jag inte förstå vilken produktnyckel som ska fungera. Enligt instruktionerna när jag startar upp så ska det vara 25 siffror. MEN på min programkartong och etikett så finns det endast en så lång kod som innehåller 26 tecken!!!! Och när jag skriver in denna så vill den inte godkänna vissa siffror i denna kod! Varför är allting så svårt....... någon?
×
×
  • Skapa nytt...