Gå till innehåll

n1mda

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av n1mda

  1. Frågan är om det är något man vill installera när det inte är en jättepålitlig källa. Speciellt inte om det går att scripta i Windows som det är. Men tack så mycket för tipset, jag ska titta på det i alla fall!
  2. Ok. Inte jag som driftar servrarna så jag får prata med de som har hand om det. Men att gå ner i viloläge låter som en bra ide. Vill ha detta för att spara ström då många helt enkelt skiter i att slå av datorn av ren lathet. Men från viloläge går det ju snabbare att starta upp än från helt avstängd. Tack för hjälpen.
  3. Funderar på om det finns någon funktion som automatiskt stänger av samt slår på klienter anslutna till domänen en viss tid. Är det någon som vet om det finns samt hur man skulle kunna lösa det? Det jag önskar är att slå av alla klienter t.ex. kl 18:00 och slå på vissa klienter kl 06:00.
  4. Det har jag inte testat, men jag lyckades lösa det på ett väldigt märkligt sätt. Jag tänkte installera HijackThis och kolla den loggen, men datorn ville inte läsa mitt USB minne. Så jag bootade i felsäkert läge och kunde då komma åt minnet och installera programmet. Körde det men hittade inget skumt i loggen. Startade om datorn i normalt läge och voila, allt fungerar. ??? Jag fattar ingenting, men det funkar. Bootade om ca 10 - 15 gånger och lekte runt med alla program men ingenting hände. Men vi får väl se hur det går. Återkommer om det fortsätter strula. Min gissning är väl att starten i felsäkert läge korrigerade någonting som inte var som det skulle, eller att HijackThis gjorde något i installationen, för jag valde inte att ändra något när jag fått ut loggen, kollade bara igenom den.
  5. Har ett märkligt problem på ett flertal klienter som har Service Pack 3 installerat. Har inte fått detta problem på någon annan maskin som inte har SP3 och inte heller på alla maskiner som har SP3 (tack och lov). Problemen är följande: 1. IE7 hänger sig i uppstart och måste stängas av via processlistan. Går inte att göra någonting. 2. Vissa funktioner, t ex "egenskaper" på "den här datorn" fungerar inte. 3. När jag stänger av maskinen hänger den sig på "Windows avslutas" och vägrar stänga av sig. Är det någon som har något tips på vad jag kan leta efter? Har verkligen försökt allt. Men min gissning är att det är något med explorer som krånglar, för IE7 och explorer är väl integrerat, om man säger så? Förut var väl IE en mer fristående programvara men numera hör det väl mer eller mindre ihop? Ska tilläggas att i felsäkert läge så fungerar allt utan problem.
×
×
  • Skapa nytt...