Gå till innehåll

rizzla

Medlem
  • Innehållsantal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av rizzla

  1. rizzla

    Felmedelande

    Fick helt utan förklaring upp en varnings eller felmedelanderuta på min bärbara HP idag som jag inte förstår vad det är. I rutan stod det så här: Ett undag för fel i aktivering har gjorts! Det fanns även en en varningstriangel med ett utropstecken i Någon som vet vad detta är? Datorn är ganska nyinköpt, den har windows 7 64 bitars förinstallerat som var aktiverat när jag startade datorn första gången, kan det vara det möjligen som spökar? Det stod inget om vad för aktivering det gällde eller för vilket program det gäller iheller. Så jag vet ju inte om det är något som jag ska bry mig om men det vore ju kul att veta om någon har en aning om vad det är för ett meddelande.
  2. Hej! Egentligen kör jag mest windows 7 men,men jag har kvar W. Vistan på en partion och ibland så använder jag den av diverse anledningar men har problem med windows media player 11 där....Vid varje uppstart så påstår den att playern anvvänder föråldrade drivrutiner....hur ska man kunna åtgärda detta när a) alla uppdateringar redan är de senaste man kan inte avinstallera eländet och c) man kan inte ladda ned och nyinstallera programmet eftersom det enda som händer är att man får beskedet att man redan har den senaste programvaran! Man ska ju kunna aktivera eller avaktivera windowsfuntioner i panelen under program och programfunktioner men jag hittar ingen mediamapp där, sökte igenom alla mapparna men hittade ingen windows mediaplayer mapp där iheller...tanken var att jag skulle byta mediaspelaren om jag kunde avaktivera den eftersom den inte går att avinstallera. Någon som har en ide om hur man fixar detta här?
  3. Jättetrevlig tävling! Det finns så många underbara vackra naturvyer i vårt avlånga land att njuta av. Förstår att bilderna måste hållas dolda tills sista inlämningsdag är klar men hade varit bra med en respons på om man gjort en lyckad överförig av bilderna och en grej som talar om ifall man redan lämnat sina tre bidrag. lite svårt att kontrollera om man gjort någon miss. I efterhand kom jag tex på att jag troligen inte skrivit någon rubrik på ett av bidragen så det var ett ex. på en miss som inte går att rätta till. Hade varit bra att få en respons på om bidraget är godkänt eller om man gjort något fel vid inlämningen av bidraget också. Något att tänka på till nästa tävling kanske?
  4. Hej . Jag är väl som de flesta ,lite smånördig sådär. Mitt problem är att min man har problem med minnet. Han glömmer från gång till gång hur man gör! Så min tanke var att han skulle få det lite enklare.(Jag med för den delen som alltid är den som får städa upp i efterhand när han vimsat till det) Han har två externa hårddiskar där han som sagt var moddlar med bilderna,mappar och en lååång lista konstigheter. För de flesta andra inklusive mig är det en självklarhet att hålla isår var man har den interna hårddisken med sitt OS och eventuella externa diskar och/ eller partioner där man har sina dokument, bilder, musikfiler osv Tanken som dök upp hos mig var att eftersom man kan tex lägga booten på en USBsticka och har för mig mig att jag för länge sedan såg en artikel om det även skulle gå att ha OS på en extern disk(detta var långt före Vistas tid...) så tänkte jag att ni smarta ungdomar har allt nytt tekniskt kunnande kanske hade någon smart ide.
  5. Kanontack för svaret, då vart jag inte helt ute och reste!
  6. Har bytt mina 512mb x2 DDR2 -PC2 4200 mot 2GB DDR2-PC2 6400 , såg att de är bakåtkompatibla med PC2 4200 och undrar vad det innebär i praktiken. Någon som har kläm på detta?
  7. Datorn är egentligen gammal men har nytt moderkort och nya grejor i övr också eftersom den är vidgjord det är bara det att den interna hårddisken är liten, för liten! Att gubben min flyttar foton fram och tillbaka beror på att han jobbar med dem på datorn , foton är hans stora intresse, han gör stora collage, fondtapeter, fototricks och allt möjligt. Sedan kontrollerar han kvalite , resultat m.m i en mediaspelare eftersom han då kan se dem i storbildsskärm innan han fortsätter med arbetet därav behovet flytta fam och tillbaka. Men men tydligen så går det inte att få svar på den ursprungliga frågan , antar att det helt enkelt inte går att göra så som tanken var.
  8. Jag råkade ut för något som tog mig evig tid att fixa. Vid en installation av Quick Tme och Itune så gick något väldig galet så det var totalt omöjligt att att vare sig reparera avinstallera eller ominstallera. Jag provade med allt , hade unlocker programmet till hjälp för att låsa upp mapparna och så var de försvunna en tid men återvände ibland när man minst väntade dt. Programmet som löste problemet heter Reevo uninstaller. Där kan man verkligen sopa rent hus med omöjliga mappar. Desstom är det gratis.Bästa programmet jag någonsin använt som dessutom har en massa andra finesser. Prova!
  9. Hej! Ja den är bara på 30 GB vilket inte ger mycket utrymme för arbete om man har väldigt mycket foton...han redigerar mycket och använder ganska avancerade program, så det tar plats, tro mig. Visst kan jag sätta in en intern disk till honom men poängen med att ha allt på en extern, vore att han då inte behöver växla mellan diskarna som ha gör nu Det är omständigt att först ladda upp fotona på datorns interna disk och jobba med dem där ör att sedan flytta i mappar till den externa och sedan hämta dem där igen ,när han skall fortsätta redigera eller omredigera. En sak att lägga färdiga foton på en extern disk som sedan kopplas till en mediaspelare för att titta på fotona i tex en tv, en helt annan att kunna ta och redigera dem på hårdisken direkt som man vid behov kan flytta på mellan datorer eller ta med sig snabbt och lätt istället för att släpa på en stationär vid en brand tex. Den extern hårddisken som finns har egen ström med adapter och on offknapp samt är high sped usb så det är ju märkligt att man inte skulle kunna använda den som man använder typ partioner på den interna hårddisken, jag har flera operativsystem på min dator på det sättet och har för mig att det finns guider för hur det fungerar att lägga xp som os på externa usbdiskar och då borde det också gå med vista tycker jag men det är bara en fundering.
  10. Hej! Min Man har en pytteliten hårddisk på sin dator och jag funderar på om man skulle kunna lägga operativsystemet "Windows vista home basic "på en extern hårddisk istället på något sätt, eftersom min man är fotointresserad och arbetar mest med foton på datorn samtidigt som han är nybörjare så skulle det uderlätta för honom om han slapp skifta mellan extern och intern hårddisk pga utrymmesbrist.. Har hört att det finns de som säger att det låter sig göras men även de som säger nej, att det inte går. Såvitt jag själv sett så kan man inte installera os på en usb disk men så tänkte jag att det kanske finns lite saker man måste göra först, ungefär som när man gör ett usbminne bootbart typ... Den externa disken vi har att tillgå är en Iomega desktop harddrive hi speed usb 2.0 som är NTFS formaterad på 500GB så om någon har kunnskapen och en bra guidebeskrivning skulle det var roligt att göra ett försök.
  11. I tipsomvista finns en utmärkt guide om hur man gör en egen installationsskiva av vista. Jag tillhör skaran som har av OEM installerat vista och har snart slitit ut mina startskivor som man kunde göra vid första installationen pga av alla kända och ökända problem man kan råka ut för. Skulle kunna tänka mig en egen installationsskiva men det är en sak som inte framgår utav guiden eller på windows nedladdningssida av waik. Hur ska man öppna den nedladdade imagefilen och hur ska den installeras? Jämför man med waik för windows 7 så ligger den ju på en iso redan från början som man då bränner och sedan installerar, lite enklare att förstå den hanteringen.
  12. På www.intowindows.com fins instruktion för howtoupgrade windows7 tc to windows 7rtm men som varning: observera att den produktnyckeln som gäller för rc måste ändras , du lär behöva en ny produktnyckel och den kostar pengar på microsoft antar jag, står en del i forum där om detta så läs noga innan du gör något.
  13. Jajamen, den är bra och likaså den här http://www.techerator.com/2009/08/fix-wind...indows-updates/ Det är ju så att jag är allt annat än ensam om de här problemen.och jag har läst massor av sidor, hittat många tips och lärt mig mycket. Jag vill också berätta att jag vid senaste ominstallationen inte startade upp mitt norton antivirus och brandväggspaketet förän efter att insatallerat hela det digra paketet med uppdateringar från windows update,dryga 100 olika, inklusive servicepaketen 1 och 2. Slump kanske men inte ett enda missöde, inte en enda mini crashdump och ingen blåskärm...
  14. Jag hittade en länk som lämpligt nog i deras "reklam" heter microsft fix it: http://answers.microsoft.com/sv-se/windows...ult(en-us).aspx Sida upp, sida ned med liknande problem oavsett datortillverkare och problemen finns tydligen i liknande varianter inte bara med vista servicepack 1 utan nu också med servicepack 2. Den lösning som jag tycker verkar fungera bäst när det inträffar (oftast vid stora installationer som är uppdelade i tre steg) är att 1) Skapa en återställningspunkt när du hämtat paketet men innan du återstartar. 2) När bluescreen och omstarter skett ett par gånger och inget verkar fungera, gå till felsäker läge och fortsätt packa upp installationen där. Antingen fungerar det och uppdateringen blir klar eller så återställs datorn utan att installationen blir klar men man kan iallafall använda datorn och rädda det man eventuellt inte har tidigare backup på, tex bankid som man kan exportera till usbminne och sedan får man ta sig en funderare på om man ska byta operativsystem eller inte. Roligare saker finns ju än att stup i kvarten återställa systemet pga säkerhetsuppdateringar. P.s För den som vill så finns här matnyttiga länkar http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Reco...er+with+EasyBCD http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Reco...er+from+the+DVD D.s
  15. Blåskärm, minidump crach är något som håller på att göra mig vansinnig. För två år sedan köpte jag min hpdator och det medföljande vista...Jag har alltid varit noga med att ha de senaste drivrutinerna, de senaste säkerhetsuppdateringarna, de senaste programuppdateringarna och att ha bra antivirus, rootkitsskydd, spionskydd och brandväggar men det är ingen lätt sak med vista, eller kan det vara hpdatorn....? Varje gång ett nytt program, varje gång en ny uppdatering ska in på datorn, vare sig der är windows eget update eller hp:s eget update eller programvarans update så händer det, mini crash dump, blåskärm med vit text, omstart efter omstart...så har det varit i dessa två år blandat med ett antal ominstallationer och systemåterställningar. Tröstlöst öde! Läst rad efter rad på olika forum, läst guider, provat olika experters råd , rön och tips.Nu har jag testat windows 7 både som beta och som rc på en annan partion utan ett enda missöde i dryga året. Så naturligtvis har jag förbokat den riktiga sjuan också, för efter två års gråa hårtussar överallt i datorns omgivning kan förhoppningsvis snart vara ett minne blott! Jag har kört det mesta i programvara på datorer men aldrig varit med om något så eländigt som dessa två årens huvudbry, undrar faktiskt om inte problemet ligger i man liksom försökt "limma fast" operativsystemet i datorn, om ni förstår vad jag menar, tanken var väl att man bara skulle kunna köra just den här vistan på den här datorn , varken mer eller mindre, och absolut inget annat, men eftersom det visade sig vara en bristfällig vara, så krävdes en massa uppdateringar av både dumpar och säkerhetsbrister samt andra programuppdateringar och tillbehör, och då blev det som att försöka laga ett sönderfruset betonggolv, det går bara inte! Eller är det någon som haft samma problem och lyckats få det att verkligen fungera i praktiken?
  16. rizzla

    Förbokning

    Ja det ska bli spännande att se var de kommer att hamna men en vågad gissning från min sida blir omkring 1200 kronor för premium, knappast mindre än 1000 kr. Ser ju vad vista fortfarande kostar, trots alla mothugg och att många valde sitta kvar med xp. Pengars värde är en friktionsglidande historia i dessa kristidens dagar. Att förhandsboka på amazon ger ju iallafall en garanti för att det inte blir dyrare än det pris man bokat till den valutaväxling som gäller just den dagen/tidpunkten inklusive tull och porto. Så då vet man ju exakt vad man betalat iallafall och det är ganska skönt för den som sparat och gnor för att ha råd med lite extra glädje.
  17. rizzla

    Förbokning

    Själv förhandsbokade jag mitt exemplar av windows 7 på amazon uk till ett bra pris. Varför vänta till det släpps i sverige? Använder ju ändå den engelska versionen.Oavsett webbläsaren explorer vara eller inte, jag laddar alltid ner olika webbläsare ändå plus lite andra programpaket också på en cdskiva alternativt usbminne färdiga att installeras, alltid bra att ha vid eventuella ominstallationer. Ända grumligheten är den långa väntetiden eftersom inte ens amazon kan leverera före det satta datumet så det gäller beväpna sig med tålamod, man får vara nöjd med rcversionen så länge, lyckliga ni som fick ett rtm. Trots att jag testat både beta och rc samt lämnat feedback och ett microsoft connectkonto så är jag inte i den kretsen så jag får hoppa upp och ned ett par månader till. Men ett par kronor billigare blir det iallafall att beställa ifrån england så jag känner mig ganska nöjd.
  18. Jag körde avast på betan och kör det på rc:n fungerar kklockrent och stör inte alls. Dessutom är det ju gratis.
  19. Jag gissar på att det kommer att släppas s.k RC versioner redan till den 1 April men att de kommer börja sälja datorer med förinstallerade versioner OEM den 1 Juli och att den totala slutversionen av windows 7 på cdskiva kommer lagom till julhandeln och skyltsöndag så vi kör på Den 1 December 2009
×
×
  • Skapa nytt...