-64

Medlem
 • Posts

  204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by -64

 1. -64

  Senaste uppdatering

  Bra! Tack. Det var enkelt.
 2. I den senaste uppdateringen häromdagen kom det med en liten funktion nere till höger i aktivitetsfönstret som berättar om vädret i Växsjö. Det är bara det att jag bor 6 mil ifrån Växsjö så det är helt ointressant för mig. Vill jag veta vädret här så är det ju bara att titta ut genom fönstret och vill jag ha exakt utetemperatur så får jag den direkt i datorn som är kopplad till värmepumpen i huset. Försöker jag peka på raden så kommer det upp ett fönster på halva sidan som är som en kvällstidning. Det vill jag absolut inte ha. Kan man ta bort den här kvällstidningen och väderinformationen? Vad heter i så fall programmet där allt finns? Win 10 och Google Chrome. Jag använder inte Edge.
 3. Jag har Google Chrome som webbläsare. i Favoriter finns det ju en ikon för alla sparade länkar. Men på vissa länkar är det en konstig ikon, ser ut så här: Vad föreställer ikonen? Ett "S" skapat i konstnärlig frihet eller en stiliserad fiskmås, också den i konstnärlig frihet? Den finns på flera länkar, bl.a den för ny flik.
 4. Tack för hjälpen! Nu är bilderna på rätt plats.
 5. Ja, Cecilia! Det är Outlook som ingår i Officepaketet. Tack gsb, jag prövar detta.
 6. Jag har Win 10, men inte Edge. Jag har Google Chrome i stället. Jag har fått ett antal bilder via E-mail. Jag använder Outlook till E-mailen. Jag kan öppna bilderna i Outlook, men dom sparas ju automatiskt i datorn samtidigt. Nu vill jag se var dom ligger men det får jag inte reda på. Jag använder sökfunktionen på startsidan och där kommer dom upp, men det framgår ingenstans var dom finns, vilken mapp eller bildprogram eller något annat. Dom ligger inte i det bildprogram som jag använder mest till bilder, Picture Manager, som väl är ett Office-program (?) Jag inbillar mig att jag har markerat det som bildprogram i första hand i Inställningar.
 7. OK! Tack. Bara att vänta och se vad det blir i slutändan av detta.
 8. I tidningen Ny Teknik läser jag detta: https://www.nyteknik.se/digitalisering/microsofts-motdrag-android-appar-till-windows-10-7005963 Då får jag en fundering. Jag har en bil med en DEFA elmotorvärmaranläggning och några andra tillägg. Den går naturligtvis att koppla in direkt och den börjar jobba som det är tänkt. Men det finns en finess, den går att fjärrstyra med en mobiltelefon, starttider, batteriladdning, kupéfläkt m.m. Men endast med antingen en I-Phone eller en Andriodtelefon av senare årgångars teknik. Nu skall det sägas att jag använder inte bilen regelbundet och jag använder inte någon mobiltelefon. (Jag känner mig inte bekväm med dom) Jag glömmer att ladda dom och jag glömmer dom i fickorna i ytterkläder m.m. Och jag trycker ofta på fel knapp när det ringer o.s.v. Så jag är ingen lönsam mobiltelefonkund. Men jag tänker så här: Om det nu blir som det skrivs här i Ny Teknik. Kommer jag då att kunna köra bilvärmeanläggningen från min PC? Nu kan vi säga direkt till dom som undrar, min sambo har en I-Phone av passande årgång, så vi skulle lätt kunna ladda ner den appen som krävs för den här motorvärmaranläggningen. Men som sagt, vi använder inte bilen regelbundet, så vi har inte provat detta ännu. Och det är ju inte alltid så att vi befinner oss på samma plats, sambon och jag. Och Google med bl.a Chrome och YouTube har jag redan i datorn med Win 10.
 9. Tack Cecilia. Du håller igång min dator!
 10. En lägesrapport. Jag lyckades importera mina Favoriter/Bokmärken. Men jag har inte fått med alla funktioner som jag hade i IE 11. Många forum har ju inloggning. Där var mina användarnamn och lösenord lagrade i datorn. Jag behövde bara klicka på en rad så var jag inloggad. Den funktionen följde inte med till Chrome. Några forum har ju tilldelat mig ett slumpgenrerat lösenord. Det är omöjligt att komma ihåg sådana. Användarnamnen finns ju i Autentiseringshanteraren, så det är inga problem, men det är ju bara halvvägs. Troligen måste jag markera "Jag har glömt mitt lösenord" på ett antal forum och sidor. Jag har inte prövat det ännu, men snart är den månadsskifte. Då skall ett antal räkningar betalas. Jag "bävar" inför hur det kommer att fungera den dagen med inloggning på den typen av sidor. Jag har redan snubblat på en sådan här inloggning. Vi har en bergvärmepump. Den är kopplad till internet och fabrikens kontrollcenter. Dom kan alltså se driftstatus på våran värmepump och agera om något är fel. Det är bara så att eftersom min sambo äger huset så är det hennes e-postadress som är kontaktlänk mellan fabriken och våran pump. Men pumpen är ansluten till modemet som som står här bredvid mig och driftstatus syns i min dator. Men nu kan jag inte logga in mig utan det får sambon göra. Fabriken skulle nog aldrig gå med på att lämna ut ett nytt lösenord till min dator! Jag antar att det syns direkt på IP-adressen att det inte är hon som vill ha nytt lösenord? Jag saknar historiken också. Antag att jag sitter och surfar efter någon uppgift, vadsomhelst. Sedan stänger jag av datorn för kvällen. Några dagar, veckor eller månader vill jag av någon anledning ta upp det här surfandet igen och kanske läsa vidare om det då aktuella ämnet. Då kunde man kolla i Historiken var man hade varit och öppna en länk dit. Det finns ingen sådan funktion i Chrome. I IE 11 fanns den där hela tiden. Jag kan inte tänka mig att Googles programmerare läser den här sidan. Men det borde dom göra för att se vad dom skulle lägga till i nästa uppdatering av Chrome.
 11. Tack för detta! Jag skall se om jag får till det.
 12. En fråga till mitt inlägg om Google Chrome (som ingen har svarat på). Är Favoriter i IE 11 det samma som Bokmärken i IE 11? Jag läser en instruktion där det står att man kan importera Bokmärken till Google Chrome. Jag har vad jag vet, inga Bokmärken sparade någonstans. Men jag har 25 - 30 Favoriter i IE11. Dom vill jag flytta över till Chrome, men har inte riktigt grepp om hur det går till. Men om det nu är samma sak, har jag ju kommit halvvägs? Jag läste också på nätet att en stor uppdatering av Google Chrome är på gång inom kort. Hoppas det hjälper mig att få tillbaka funktionerna i IE 11 och Favoriter.
 13. Jag har försökt uthärda och vägra installera Edge. Men "onda makter" tvingade mig att gå halvvägs. Jag installerade Chrome i stället. Så nu har jag Internet Explorer och Chrome att välja och växla med som webbläsare. Jag upplever inte någon större skillnad på dom två, men en detalj saknar jag i Chrome: Fliken Favoriter. I Internet Explorer finns den ju till höger i rutan och är lätt åtkomlig när man vill läsa dagens tidning, kolla några intressanta forum som man följer med på eller för all del, forum som man är sällan på men vill hålla sig uppdaterad och så vidare. Hur gör man i Chrome för att få lätt och snabb tillgång till favoritlänkar? Jag kan tillägga att när jag installerade Chrome men öppnade det här forumet med IE 11 (Alltomwindows) så fanns det ingen ruta att skriva i. Rubriken Titel finns och rubriken Add Tags finns men ingen ruta att skriva inlägget i. Så detta har jag skrivit i Chrome i stället. Här finns den. Anledningen till att jag använde Internet Explorer är att inloggningen på t.ex alla forum i favoriter är enkel då jag redan finns i datorns minne och behöver bara klicka på en rad så är jag inne. Behöver inte komma ihåg några lösenord eller användarnamn. Jag finns där redan. Kommer Chrome att "ta över" någon sådan funktion eller måste jag leta upp (nästan omöjliga) gamla uppgifter på lösenord om jag går över helt till Chrome för att öppna och registrera mig på nytt i mina gamla forum? Och Historiken i Favoriter, finns den kvar i Chrome? Om jag t.ex satt och surfade i förra veckan och sökte runt efter något ämne men vill fortsätta i dag med samma sak, då kan jag ju hitta (eventuellt) den sidan på förra veckans surfande eller t.o.m. ett par månader tillbaka genom Favoriter i Internet Explorer. Jag har uppfattat som att det sparas i tre månader??? Installationen av Chrome var inte så enkel. Det var mycket "rundgång" och motsägande besked. Jag var nära att ge upp, men på något sätt som jag inte förstog fanns det helt plötsligt där. Eftersom det har fungerat hittills tror jag att jag gjorde rätt i alla fall.
 14. Tack för det rådet! Datorn är en HP och dom och Microsoft har samarbetat förut i min dator så jag litar på dom (och Cecilia)
 15. Jag får ofta popupreklam, speciellt på YouTube, om att uppdatera drivrutiner i Win 10. Det är kanske 3 - 4 olika avsändare. Jag har inte öppnat någon hittills. Kan program som inte är från Microsoft känna av om jag har några ofullständiga eller trasiga drivrutiner? Om det är så, varför känner inte Win 10 av det själv när dom skickar uppdateringar och reparerar installationen den vägen? Jag upplever inte själv att något skulle vara trasigt eller dåligt. Är det här bara spam och annat elände som vill sprida sig på det här viset?
 16. Jag skall göra en ominstallation av Win 10 i en HP Laptop. Jag har fått skriftliga instruktioner av HP och där säger dom att jag skall ha ett USB flashminne. Hur stort måste detta minne vara? Det framgår inte i anvisningarna.
 17. En mobiltelefon har blivit vattenskadad och glaset är dessutom spräckt. Telefonen, en Samsungmodell är "ihoplimmad" eller "ihopplastsvetsad" och går inte att öppna. Endast en verkstad kan det, men det kostar mer än en ny telefon. Det finns dessvärre ett antal foton i telefonen som hade varit roligt att spara. Men i nuläget kommer man inte åt dom. Det har sagts att Google skulle ha någon app eller motsvarande som man kunde använda. Vet någon vad appen heter, eller vet någon en annan metod för att rädda bilderna? Jag hittar en beskrivning ur tidningen PC för alla, (på webben) men den beskriver bara om glaset är spräckt och pekfunktionen är förstörd. Det fungerade det på den aktuella telefonen innan den blev blöt men glaset var redan sprucket i det läget.
 18. Märkliga saker händer ibland. Jag hade nästa givit upp och försökte godta att YouTube hade ändrat karaktär radikalt och blivit värsta användarovänliga smörjan. Det gick inte att manövrera som man önskade enligt gamla rutiner och det gick inte att radera det man ville bli av med. Men så helt plötsligt när jag öppnade YouTube nu för någon halvtimma sedan (6 maj) så var allt som förr! Alltså som för några veckor sedan. Jag kunde rensa ur massor av oönskat, en hel del skräp bl.a. Jag har varit inloggad hela tiden så det är inget sådant som har orsakat att allt var som nytt för mig. Och mina gamla lagrade "musikskatter" finns kvar. Jag pustar ut!
 19. Det har kommit en stor uppdatering på YouTube. Det är ganska stor skillnad mot tidigare. Och det är mycket användarovänligt. Jag lyssnar mycket på äldre jazz och swingmusik. Det finns en hel del på YouTube. Det som jag tycker mycket om låter jag ligga kvar i historiken, ungefär som att spara det automatiskt. Men så finns det sådant som jag inte bryr mig om att spara. Förr var det jätteenkelt att markera dom som man inte ville spara så var dom borta ur historiken. (Jag är alltså inloggad på YouTube och Google) Nu är det för det första väldigt svårt att hitta historiken och att hitta markeringen och för det andra att RADERA är ännu svårare. Den ligger på något konstigt ologiskt ställe. När man väl är där markerar man ett kryss och den titeln på videon man inte vill spara ersätts av en text att videon är raderad ur historiken bla bla bla. Så f*n heller! Öppnar jag historiken närsomhelst så ligger dom raderade titlarna där i alla fall. Och det läggs bara till varenda skräpvideo man vill ha bort. Det måste ju bli fullt i någon server någonstans till slut? Nu vet jag att YouTube har en KONTAKTA OSS, men det gäller i första han frågor om Copyright och liknande. Dom har också en frågelåda om lite mer allmänna frågor. Den är på engelska. Och man kommer bara dit genom att skriva något. Det går tydligen inte att kolla om någon har frågat om något liknande. Jag är inte 100% på engelska och dataspråk. Därför känner jag stort missnöje med "nya" YouTube. Är det någon här som möjligen känner till någon hållbar och bestående metod att radera enstaka videor ur historiken på "nya" YouTube? Det finns tydligen kommandon för att radera en hel dag eller en hel vecka o.s.v. Men det är inte det jag är ute efter. Jag vill kunna radera enstaka videor.
 20. Problemet är borta. Det fungerade inte i första försöket. Jag fick göra om uppdateringen. Då "tog det". Nu har jag Win 1909 och hoppas att det kommer att fungera fullt ut. Tack Hanseg för ditt engagemang.
 21. Komplettering: Jag körde Bredbandskollen just nu och den sa: 51,03 MB/sek nerladdning och11,59 MB/sek uppladdning. Skylten i Uppdateringsassistenten visar fortfarande 99 %. (kl 22:01)
 22. Jag har gjort en uppdatering på Win 10 i dag. Det finns ju hela tiden ett rullande meddelande som säger hur många procent det är kvar att ladda ner. Att det tar lång tid visste jag men nu dom senaste 99 procenten har hållit på in närmare en timma. Och det är inte färdigt ännu. Sedan skall det installeras och startas om också. När det var runt 70 - 80 procent tog varje steg ungefär en kvart men det ökade med den stigande skalan. Just nu kommer jag inte ihåg hur snabb anslutning jag har, men jag har bredband på optofiber så det är inget långsamt internet direkt. Datorn är en HP Laptop, 5 - 6 år gammal. Jag lämnade datorn några gånger så att en skärmsläckare trädde in. Men det skall väl jobba på ändå även om skärmen inte visar något?
 23. -64

  "Vargen kommer!"

  Om jag öppnar Win Defender är det gröna markeringar på dom 5 övre programpunkterna med texten att inga åtgärder behövs. Sedan kommer två på slutet som inte har någon markering. Dom är "vita" skulle man kunna säga. Den ena är Prestanda. Den vill jag inte ändra på. Det kommer ibland upp en gul remsa nere på skärmen: "Öppna här och ta bort onödiga program" säger den ungefär. Då visar det sig att den vill ta bort Classic Shell, som jag själv har valt för att jag vill ha det. Då skall ingen annan bestämma att jag skall ta bort det. Jag vet inte om dom här två jobbar ihop, men fick jag bestämma (över min dator) så hade jag gärna varit utan den gula remsan. Den andra och sista programpunkten som är omarkerad är Familjesäkerhet. Det är vanligtvis bara jag som använder den här datorn. Skulle något barn göra det så finns jag i närheten. Och jag har aldrig rört det programmet.
 24. -64

  "Vargen kommer!"

  Jag måste ha HP's program, för varje gång det kommer uppdateringar i Win 10 ramlar skannerfunktionen i HP-printern ur. Då måste jag låta den felsöka och återinstallera skannern. Det har hänt att även utskriftfunktionen har påverkats negativt, men inte varje gång. Hade det varit två olika fabrikat på datorn respektive printern, så kanske man med lite god vilja och friskt humör kunnat godta att vad som helst inte jobbar ihop i vissa lägen. Men två HP-produkter???