Gå till innehåll

Sir J David

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Sir J David's Achievements

(1/8)

  1. Det fungerar inte, varje gång jag ansluter till fjärrskrivbordet (om jag väntar någon timme) så loggas jag in i en ny session. Mina tidigare startade program är inte igång längre.
  2. Nu har jag provat båda varianterna "mstsc /admin" och"mstsc /console" men om jag väntar en längre tid så loggas jag i allafall bara in på nytt och kommer inte tillbaka till den session jag var vid. Ska man använda någon av ovanstående bara vid första inloggningen? Spelar det någon roll vilken av dom man anväder? Måste man välja samma variant varje gång? question?
  3. Tack så mycket! Visserligen kör jag Vista och där fungerade det inte att skriva med växeln "/admin" i startmenyn men det gick att starta från kommandotolken genom att skriva mstsc/admin där.
  4. Tack, men tyvärr ligger svaret snäppet ovanför min kunskapsnivå... :
  5. Har en 2003 Server som jag kör med fjärrskrivbord lite då och då. Ibland öppnar jag program där som jag vill ska fortsätta när jag lämnar fjärrskrivbodet. Enkelt, jag stänger bara fjärrskrivbordet och får meddelandet att sessionen är kvar och startar jag om fjärrskrivbordet så kommer jag åter tillbaka till det jag höll på med. Men! När det gått en tid (vet inte hur länge, timmar?) så loggas jag in på nytt när jag fjärransluter, som om jag blivit utloggad, och måste starta om mina program. Hur gör jag för att vara inloggad hela tiden, även när jag stängt ner fjärranslutningen?
  6. På min Windows 2003 server (workgroup, ej AD) finns en mapp "A-mappen" som är utdelad i nätverket till användare "A". Om nu användare "B" loggar in på en XP-dator i nätverket och klickar på "A-mappen" så kommer en förfrågan om användaruppgifter upp och skriver man då i använare "A:s" uppgifter så kommer man åt mappen (så klart). Men när användare "B" loggat in på en Vista-dator i samma nätverk blir det stopp! Då får jag meddelandet: "serverA-mappen är inte tillgänglig. Kanske har du inte behörighet..." Jag vill att användare "B" sittandes vid en Vista-dator i mitt nätverk också ska få upp en inloggningsruta när denne försöker komma åt "A-mappen", precis som i fallet med XP-datorn. Hur göra? Tacksam för hjälp! /David
×
×
  • Skapa nytt...