Gå till innehåll

kontakten

Medlem
  • Innehållsantal

    72
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av kontakten

  1. Har en stationär dator kopplad till en masterslavekontakt. Men det innebär att datorn aldrig är helt avstängd, vissa lampor lyser. Är detta bra i längden eller är det skonsammare för datorn om jag använder en kontakt där jag kan bryta strömmen helt?
  2. När du klickar på "rapportens omfattning" kommer du till en frågesida som förklara vad rapporten går ut på.
  3. klanske du redan provat, men: öppna felsökning i kontrollpanelen, skriv in hemgrupp i sökrutan, så kan du gå vidare med en sökning där.
  4. Såg i ett annat forum en som hade samma problem. Han kopplade ur USB gamepad, startade om Datorn, sedan gick allt som det skulle. Vet inte om det är relevant för dig.
  5. Kan inte svara säkert, men på min Dator är det det säkerhetsprogram jag installerat som kommer med flest popup-varningar. Du kan också öppna säkerhetspaketet och klicka på historik, så får du vet vad det gjort. Men det kan ju vara så att dom upptäcker olika slag av hot, och på det viset samarbetar. Men det är bara en personlig teori.
  6. Håller med om att windows live mail är bättre. Jag föredrar att skriva mail direkt i respektive mailkonto i webbläsaren. Dom flesta dock i min smartphone. Att dom inte kunnat lägga in kontaktuppgifterna i w10 är dåligt.
  7. Klicka på windowsknappen nere till vänster, skriv in skärmsläckaren i sökrutan, öppna filen och markera skärmsläckarbild och tid. Fungerade för mig.
  8. En annan möjlighet skulle kunna vara den här: Öppna din mailbox i W10 och klicka på konton i vänsterspalten. Då dyker det upp en spalt till höger där du ser dina (ditt) mailkonto, klicka på mailkontot, då får du fram några inställningar. Klicka på rubriken "Ändra synkroniseringsinställningar för postlåda". Scrolla ner till knappen för synka kontakter och se att den är on. Funkade för mig, hoppas det går bra för dig också.
  9. Det finns ett administratörskonto och ett gästkonto med begränsade åtkomstmöjligheter. Den som loggar in med inloggningsuppgifterna står som administratör och är då "standardanvändaren på Datorn. För att ha full åtkomst till Datorn måste du vara inloggad som administratör.
  10. Har dessbättre löst problemet.Jag avinstallerade AV-programmet helt och körde återställningen utan problem sedan. Nu funkar allt som det skall igen. Kanske berodde felet på att jag körde en Beta-version av antivirusprogrammet, det kan uppstå buggar då innan det är stabilt. Tack ialla fall för tipsen, dom har hjälpt mig på vägen.
  11. försökte ikväll med en tidigare datum för återställning, avaktiverade antivirusprogrammet. men det gick inte denna gången heller.
  12. Jag försökte med det, försökte tvåolika återställningspunkter. men den kunde inte utföra åtgärden, skyllde delvis på antivirusprogrammet, trots att jag avaktiverade det under processen. Får kanske rensa Datorn och återställa. Har som väl är ett hyfsat färskt medie i usbpinnen.
  13. proxyservern är avbockad, så det är nog inte den. Alla webbläsare utom IE är avinstallerade. När jag klickadepå konfigurera anslutningar fick jag svaret "Du är redan ansluten till Internet".
  14. provade med att återställa, men det hjälpte inte. Hade även Google chrome och firefox instakllerade, inte heller dom fungerade. Bitdefender AV hittar inget. Hade Nano AV när felet inträffade.
  15. Båda heter IE11. Operativsystem är win8.1. Datorn är ideacentre Q190
  16. Jag har fått ett ovanligt problem. I mi Lenovodator finns som standard 2 versioner? av IE11, den ena med standardutseende, den andra med ett modernare snitt ( vi kan kalla den IE2). Nu har jag fått det problemet att 1:an har ingen internetkontakt, medan jag kan surfa som vanligt i 2:an, dock kan jag inte ladda ner ex. säkerhetsprogram för dom säger att internet anslutningen är off. Men både wifi och fastnät funkar. Har lyckats scanna med ett onlineantispyware, hittade inget. Lenovos internsök säger att alla datorfunktioner är ok. Vad gör jag. Försökte göra en systemåterställning igår, men det funkade inte heller.
  17. Jag har också stött på det problemet i mitt win 8:1, vet inte varför. Har dykt upp ibland när jag laddat hem en installationsfil. Har några gånger hjälpt att byta webbläsare, ibland har det funkat att starta om Datorn och logga in med lösenordet, men inte alltid. Har tyvärr inget bra svar.
  18. Dessvärre kan det nog vara så, trots alla varningar från olika håll. se tkj.se 2013-08 19. Har själv gått över till linux. För närvarande Ubuntu. Kan inte säga att jag saknar XP. Allt går snabbare i linux, och det OP:et räcker för mina behov. Ett alternativ för den som inte har råd att byta Dator eller köpa windows.
  19. jo, jag vet. Men skriver man först och tänker sen blir det så. Men det är väl också så att störst risk att få "infektioner" i Datorn är väl om man är ute och surfar och råkar klicka på fel länk. Eftersom jag huvudsakligen kommer att surfa i linux borde jag inte leva farligt. Klicka fel kan man göra även i Windows 8. Det är som någon uttryckte det " Mot dumhet hjälper inga säkerhetsprogram".
  20. Det är bara jag som använder Datorn, så jag är både värd och gäst. Använder den virtuella kiosken i Comodo. Har Comodo Internet Security pro. så jag är inte livrädd, så att säga. Har fått lite tips om skrivaren på annat forum som jag skall försöka mig på känner mig dock för mycket amatör för att tro att jag klarar det, men försöka skall jag.
  21. Löst. fixade en cd med serienr. från en kompis. Kunde inte ta hem den du tipsade om i linux. Men tack i alla fall.
  22. Kör rätt mycket i linux ubuntu, ligger på andra halvan av disken, fungerar bra. Måste dock ha windows för skrivaren, den fungerar i virtuella kiosken också.
  23. OK, har fått svar på min fråga. 100%säker blir man aldrig på internet, men en fördel med det virtuella är att viruset stannar där och går inte in i Datorn, om jag förstått det rätt. Bra så, tack.
  24. Om man kör i ett virtuellt skrivbord, ( som ex. comodos virtuell kiosk), är man skyddad mot virus och spionprogram då?
  25. Tack, var hittar jag i så fall en annan XP-skiva?
×
×
  • Skapa nytt...