Gå till innehåll

at1981

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

at1981's Achievements

(1/8)

  1. Hej! Nu kommer mitt nästa problem som är hur svårlöst som helst * Jag kan inte komma inte komma åt INTERNET från min dator, det är en sådan där dataskärm med rött kryss nere i aktivitetsfältet till höger på skärmen. Jag har trådlöst nätverk med NETGEAR-router och NETGEAR-grejen har jag startat om för den är inkopplad i en annan dator (dator 2) som är kopplad direkt i telejacket med Zyxxel-modem. När jag startat om NETGEAR på dator 2 så går jag igenom den där guiden som dyker upp och där har jag gjort rätt för Internet fungerar trots allt felfritt på dator 2. Dator 2 är identisk med min dator, HP Pavilion och Windows Vista Home Premium. Min vän som har en laptop testade signalerna och fann ut att det var jättedålig signal i det rummet där jag har min dator. Den dåliga signalen beror på en vägg vi har inne huset där det är mycket elkablar och grejs som drogs mellan väggarna då huset byggdes om. Men trots det fungerade Internet något så där på min dator INNAN jag återställde min dator till fabriksinställningarna. --- På min dator finns en lista med nätverk, ett heter något kryptiskt, sedan finns ett som heter namnlöst och det är 0 gröna staplar av totalt 4-5 st (de är gråfärgade) och jag väljer namnlöst, döper den till "NETGEAR" och skriver in korrekt WEP-kod och så står det att den ej hittar något nätverk. Har ni bra tips på hur jag kan åtgärda det här problemet. Min vän hade köpt en ny router som skulle va jättebra till sina personliga bruk hemma hos sig, men vi testade den här hos mig och signalen blev ju lika dålig ändå p.g.a. väggen. Och min dator kan av utrymmesskäl inte placera sig på rätt sida om den där väggen tyvärr Tack på förhand MVH at1981 !!
  2. Hej! Jag lyckades hitta rätt på HP:S recover-grejs, där man kunde välja återställa till fabriksinställningar. Första gången fanns inte det alternativet ens MVH at1981!
  3. Hejsan! Problemet fixade sig, tack alla ni som tog er tid att försöka hjälpa mig MVH at1981 !!
  4. Hej! Jag kom till recover-programmet då jag startade om datorn med skivan insatt. När datorn startar kan man ju alternativt starta recover-programmet med "F11" men det fungerade tyvärr inte MVH at1981 !!
  5. Hej! Jag har en "HP Pavilion" med "Windows Vista Home Premium" som följde med vid inköp av datorn. Jag har haft ständiga problem med Windows SKIsTa (Vista) och nu har jag sådana recover-skivor, för jag vill återställa datorn till sitt ursprung, som den var vid inköpet. Det har inte lyckats, för jag kommer till en meny vid "Sytemåterställning" där jag kan återställa datorn till tidigare datum, som längst bak i tiden till slutet av oktober i år. Datorn köpte jag i början på juni, och så långt tillbaks i tiden kommer jag inte med systemåterställning. Jag gjorde dock en systemåterställning i september någon gång och då gick det som jag önskade att massa program och grejs försvann så datorn var som "ny". INNAN återställningen i septmeber så gick det oftast inte att stänga av datorn på normalt sätt och inte surfa på nätet i kombination med Avast och Zone Alarm. EFTER återställningen i september så fungerade datorn bra innan samma fel återuppstår på nytt och nu vill jag alltså göra systemåterställning igen men nu går det inte. Min vän som är bra på datorer tror att felen mycket beror på det otorligt usla och vedervärdiga operativsystemet Vista. * Hur skall jag göra med recover-skivorna för att återställa datorn till sitt ursprung? * Kan man formatera om hårddisken (hur?) och installera om allting från grunden så att man börjar med att isntallera om operativsystemet. Tack på förhand för snabba svar. MVH at1981 !!
×
×
  • Skapa nytt...