Gå till innehåll

laover

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av laover

  1. Har gjort en ominstallation av Vista som sista utväg. Microsoft supporten kunde inte heller hjälpa mig att få tillbaka Administratörs kontot, så det var bara att ominstallera. Nu funkar allt som det ska!
  2. Kom nyss hem från jobbet och läste ditt svar. Fråga! Går det inte att stänga av UAC från komandotolken, när man bootat datorn med Vista skivan? För jag antar att det är UAC som är boven i detta drama!
  3. Hej igen! Har inte gjort någon ominstallation än. Väntar tills jag fått tag i supporthjälpen efter all helgledighet för att ev få ett Adminlösenord. Däremot så har jag bootat om datorn med Vista skivan igen och återigen gått in i komandotolken och skrivit in "net user Administratör /active:yes" denna gång med ett mellanslag efter Administratör och /, då svarar komandotolken att "kommandot är utfört". När detta svar kom fram så tänkte jag fan va bra nu har allt fixat sig! Startade om datorn... Men till min besvikelse så hade inget Administratörskonto skapats. Är det något ytterligare som måste göras i komandotolken för att den ska utför kommandot??
  4. Vill bara tacka så väldigt mycket för all hjälp och tid som du lagt ner på mitt problem, Tack så mycket!!!! //Lars
  5. Om jag loggar in som vanligt så kommer datorn att kräva administratörkonto för att göra en systemåterställning, går det inte att göra återställningen från Vista skivan?
  6. Jag har köpt datorn på blocket. När jag öppnar aktivitetshanteraren och väljer fliken användare så står den förra användarens namn som användare. Jag kanske kan göra en systemåterställning? Nu när jag har startat datorn med Vista skivan?
  7. När jag trycker enter efter att jag skrivit in "net user adm..../active:yes" får jag detta svar syntaxen för kommandot är: NET USER [användarnamn [lösenord : *] [alternativ] ] [/DOMAIN] användarnamn {lösenord : *} /ADD [alternativ] [/DOMAIN] användarnamn [DELETE] [/DOMAIN] användarnamn [TIMES:{tider : ALL} ] X:Sources>
  8. Hej igen e-son! har startat om datorn med Vista skivan i, ska jag välja Reparera datorn?
  9. Tack så länge, jag återkommer med resultatet senare.
  10. Jag har windows vista skivan, och när jag sätter den i datorn så vill den återigen ha en bekräftelse från en administratör. Ska jag starta om datorn med windows vista skivan i dvd-spelaren?
  11. När jag testar detta så kommer återigen rutan upp "kontroll av användarkonton" som uppmanar mig att ange ett administratörslösenord, och svaret som jag får är det samma som förut "Inloggningsfel:Användaren har inte beviljats begärd inloggningstyp på den här datorn".
  12. Hej! Min dotter lade till sig som ny användare och fick då ett administratörskonto. Jag ville då ändra detta konto till ett standard konto. För att kunna göra detta var jag tvungen att skapa ett nytt administratör konto i mitt eget namn. När detta var gjort så gick det bra att ändra min dotters konto till ett standarkonto. När jag sedan skulle växla användare så fans inte mitt adminkonto med, så jag fick logga in på min dotters konto. Jag gick in på kontrollpanelen och valde "Lägg till eller ta bort användarkonton", då dyker en ruta upp "kontroll av användarkkonton" som uppmanar mig att ange ett administratörslösenord och klick på OK för att fortsätta. I rutan finns alltså min bild som jag valde till mitt adminkonto samt mitt namn och en ruta för att skriva in mitt lösenord. Jag skriver in mitt lösenord och trycker OK, då står det "Inloggningsfel:Användaren har inte beviljats begärd inloggningstyp på den här datorn". Så nu finns ingen behörig administratör på denna dator..! Vad ska jag göra för att få fram ett administratörkonto????
×
×
  • Skapa nytt...