Gå till innehåll

Bertilw

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Bertilw's Achievements

(1/8)

  1. Jag har testat att installera Win XP med en "vanlig" installationsCD (inte Compaq Recovery..) och då fick jag ingen BSOD vid omstart! Fattar ingenting!
  2. Hej T! Tyvärr hjälpte inte din länk. Jag får konstiga felmeddelanden vid uppstart: "REDREG: Unable to obtain ESCD information from BIOS REGFIX: Updating arbitrators REGFIX: Deleting orginal BIOS REGFIX: Importing new BIOS." Vad betyder det? Alternativt trodde jag möjligen att det var nåt fel på överföringshastigheten mellan dator och hårddisk. Jag har testat att ställa in olika värden på UDMA; Max UDMA, PIO 0, Max PIO etc, men inget hjälpte...
  3. En kompis har en gammal Compaq 8568EA från cirka 2003 (ja, jag vet). Jag försöker nu köra de medföljande Recovery Cd-skivorna för en återställning. Installationen går bra (skrivbordet kommer fram som det ska) men när jag sedan vill starta om datorn kommer blåskärmen med felmeddelandet "Unmounted Boot Volume. Jag har googlat om lösningar. De flesta föreslår att jag bootar från XP-cdn och kör Recovery Consol och Chkdsk med olika parametrar (/f /r) och även Fixmbr och Fixboot. Jag har försökt allt men inget hjälper. Felet återkommer. Hårddisken är utbytt till en större sedan datorn var ny, kan det spela in?
  4. Jag kör Windows 7 och loggar in som administratör. Sedan några månader får jag ett felmeddelande när jag försöker öppna en mapp eller ett dokument på datorn: Mappen/filen xxx är inte åtkomlig. Den kanske ligger på en plats som inte är tillgänglig, den är skyddad med ett lösenord eller så innehåller filnamnet ett / eller \. På ett krångligt sätt kan jag ge mig själv behörighet: Jag högerklickar på mappen/filen och väljer Egenskaper, fliken Säkerhet samt knappen Fortsätt. Ett fönster öppnas som visar Ägare. Aktuell ägare: Aktuell ägare kan inte visas. I en ruta anges Byt ägare till samt min administratörsinloggningsID. Jag kan ge mig behörighet genom att ange mitt administratörsinloggningsID som Aktuell ägare. Men jag måste göra detta för ALLA mappar och ALLA filer! Hur gör jag för att få full behörighet till alla mina mappar och filer utan att behöva byta ägare för varje mapp/fil?
  5. Tack Cecilia! När jag kollade din länk lite bättre hittade jag faktiskt det jag letade efter! Bland annat Dovado 4GR funkar även som en router och har uttag för USB-modem. Tack för hjälpen!
  6. Hej! Det är egentligen jag Bertilw som har denna fundering: Ja, jag har idag ett USB-modem för 3G som jag har anslutit till datorn, men jag undrar om det finns en router/trådlös accesspunkt med USB-ingång. Min idé var isåfall att sätta in USB-modemet i en sådan router så att fler datorer kan nå Internet. Går det överhuvudtaget? Finns en sådan router/trådlös accesspunkt?
×
×
  • Skapa nytt...