Gå till innehåll

Pinglan

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Pinglan

  1. Åter tack för svar..tar hand om det det första jag gör när jag kommer hem. Finns det risk för att utrymmet på disken inte räcker till för att ladda ner Malewarebytes Anti-Malware och därmed ej lyckas? Är det risk att man dra med sig smittan när jag lägger över filer (foton, dokument etc) på externa hårddisk? Förmodar att program filer bör stanna i datorn!? En fråga till...när jag körde virusskyddet Eset så skannades inte vissa filer därav systemfilerna..ingen av dessa kunde skannas..hur kommer sig det?
  2. Tack för svaren! Jag uppskattar även möjligheten att kunna växla mellan visningsbilder under tiden jag sitter i msn. Är det möjligt om jag använder bild från space? Urspunglig msn var ENKELT och smidigt..och som tidigare har diskuterats så finns inte heller foldern share kvar,,mycket är förlorat. Får hoppas på att när live är färdigutvecklad att de bra funktionerna kvarstår!!
  3. Är också lite fundersam kring hur allvarligt detta kan vara om jag verkligen är smittad? Vad kan hända med datorn? Risk för totalkrasch. Läste att just denna forma av smitta kopiera sig vidare, kan det de göra att datorn till slut inte orkrar med, att hårdisken överbelastas..att den blir överföll och krashar eller sprider den "bara" smittan vidare?
  4. Tack för svar! Vad rör varningen så såg det ut som det kom via microsoft protection..kan det dåligt men gissar att det är det som sköter brandväggen el dyl. Det som också hänt i min dator den senaste tiden är att mina vyer hoppar runt. Skriver jag tex ett mail kan jag få upp vyn på en web sida i de jag samtidigt är uppkopplad till och vyerna hoppar alltså runt, och lägger sig framför den jag avsåg vara i för stunden . Det händer alltså saker jag inte känner igen och som jag själv inte påverkar. Vad gäller utrymmet så fanns det 2 gb tillgängligt utrymme..uppdateringen av kartorna skulle kräva några kb. Jag blir alltså inte riktigt klok på vad som händer och jag är på inget sätt särskilt kunnig inom detta området. Men det är klart förvirrande och kan man lita på virusskydden? Jag har 4 datorer i mitt nätverk och ytterligare en av datorerna uppträdde märkligt..såg ut som den gick in i dosen(säger man så nu?) där jag skulle fylla på med uppgifter om hastighet och annat som jag inte har en aning om..har aldrig stött på det tidigare. Om jag har infekterats finns det då risk för att de övriga datorerna har drabbats? Har barn som gärna laddar ner spel och annat ..som jag försått är det en källa till risk för smitta.
  5. Har fått in messenger live och därmed förlorat urspungliga msn. Genom installationen av live fanns inte längre foton tillgängliga på min visningbild. Inte heller kunde jag längre se någon av mina kontakters foto i deras visningsbilder. Loggad kommunikation försvann även det. Så information jag valt ligga kvar i loggen är därmed borta. Jag vill inte enbart se en grön gubbe utan fotot som de har som visningsbild också. Jag kan inte heller sända ett meddelande till min kontakt även om de inte är uppkopplade..var en av fördelarna med urspunglig msn. Att jag kan kommunicera utan att vi är inloggade samtidigt och utan att behöva göra ett mail. Gillade funktionen att ge och lämna meddelande oberoende av när vi är inloggade. (Går inte i live) Hur ska jag kunna få tillbaka att detta? Varför finns inte funktioner kvar i live? Jag har ingen webcam och jag föredrar bilderna. Gillar inte live och vill ha tillbaka min urspungliga med foton som redan låg som visningbilder. Hur gör jag?
  6. Jag är konfunderad är jag smittade eller ej?? Under natten fick jag varningsmeddelande från Microsoft att jag smittats av högrisk Troajn.Mytob.M (69 filer) och Trojan. Zlob.2 (4filer) samt worm Apaches.se. Jag hänvisades till ett program att ladda ner för borttagning av dessa filer. Programmet gick inte att ladda ner utan jag fick felhänvisning. Jag kör en "virus" skanner med Eset som säger att det inte finns någon infekterad fil. Vad är rätt Vad kan jag lita på? Tidigare under dagen försvann mitt msn som jag normalt använder och loggades in på msn "live" tror jag det heter. Jag fick ett mail för någon dag som om en person som bjöd in mig till detta för konversation-är det detta som är källan till smittan? Jag försökte även under dagen ladda ner kartor för min nya TomTom GPS och fick meddelande om att jag inte hade utrymme kvar..vilket jag rimligen borde ha. Vilket av programmen kan var orsak till ev smittan och hur tar jag bort detta. Vågar inte öppna datorn då jag är rädd att den kraschar. Vad finns att göra? /Pinglan
×
×
  • Skapa nytt...