Jerry Berglund

Medlem
 • Posts

  108
 • Joined

 • Last visited

Jerry Berglund's Achievements

(3/8)

 1. Fick tyvärr stora problem med den senaste uppdateringen då min dator verka sky den som pesten. Efter att ha haft ett väl fungerande windows 10, så kom då den senaste builden, som helt enkelt gjorde att min dator fick fnatt. HUr får jag tillbaks builden innan den som kom nu? Problemet var att jag inte hade den senaste windows 10 på skiva utan fick gå tillbaks till windows 8.1... någon som vet?
 2. Verkligen ingen? Någon som har den gamla WIndows 10-versionen då? Eller hur man får tag på den. Allt funkade nämligen med den gamla versionen. Detta skitet började när jag installerade den nya Windows 10 som släpptes tror jag i förra veckan eller något.
 3. Har inte haft några som helst problem med några drivrutiner tidigare när windows kom, men nu efter den senaste större uppdatering (vad jag förstått till ny windows version) så har mina drivrutiner för ljudkortet börja bråka. Den vill installera mikrofonen 2 gånger. Jag får p g a detta mysko problem med ljudupptagningen från mikrofonen som har väldigt mycket brus. Jag återställde windows 10 för ett tag sedan och precis i starten funkade det perfekt. Men inte nu längre bara några dagar efter. Att fråga Acer om lösningar, gör inget till, det verka som (tyvärr) att Acer inte givit min laptop sin välsingelse för windows 10 (vilket jag i sig tycker är underligt, då den överlag funkar hur bra som helst) så har därför troligen inte fixat drivrutiner specifikt för min dator och windows 10. Men det funkade ju hur bra som heslt tidigare? Någon som vet vad jag kan göra? Ljudkortet är ett realtek och ett av de vanligaste i bärbara datorer vad jag har märkt.
 4. Också lite trött på dessa builder. Man borde ju tycka att när man rapportera saker så borde saker och ting bli bättre med varje build. Men snarare verka det inte hända något. Så antar att det kan bero på att Acer kanske har lite för specifik hårdvara eller något. Hårddiskarna är sega i windows 8.1 också, men detta uppdaterande av katalogsystemet har det iallafall inte. Jag tror kanske att för datorns skull bör jag nog gå tillbaka till windows 8.1 och lida igenom den tills windows 10 är klar. Föredrar helt klart windows 10 annars.
 5. Ok, jag vete fankens. Antingen är det fel på min dator eller något. Men det verka som den senaste builden hanterar RAM-minnet mycket sämre än tidigare. Jag måste typ stänga av datorn ganska ofta p g a att den blir seg och slö. Den laggar fortfarande ganska bra då och då, men det verka som det blivit någorlunda bättre då jag hittade lite acer-drivrutiner.
 6. kan ju vara. Är ju inga Ssd-diskar som min dator kör på. Jag problem med program som ex filmredigering som ibland har svårt att rendera p g a den sega läsningen ifrån hårddiskarna :-( Funderar på att få tillbaka till Windows 8.1 igen även om det är segt där också. Skickat från min D5503 via Tapatalk
 7. Då har jag gjort en ren installation av senaste builden och den ser upp att uppvisar exakt samma problem som tidigare. Seg i läsningen ifrån hårddiskar, samt överlag t o m mer laggig än tidigare.
 8. Kan man alltså ta bort windows.old, utan att det stör datorn?
 9. Har missat en massa nya officiella byggen, men nu äntligen verka datorn tala om att 10074 finns. Jag hoppas då att läsninga från hårddisk och extern media är fixat, för det har då inte fungerat på 10041.
 10. Va, finns det en ny bild? Har hårddiskproblemet löst sig, för det är i stort sett det enda jag har att klaga på, förutom då 3 av microsofts egna appar (Kalender, E-mail och kontakt) som fortfarande inte verka fungera. Så delar saker i Windows 10 är som sagt för mig hopplöst, och att leta efter filer på hårddisken kan ta evigheter just p g a dessa evinnerliga laggproblem vid läsandet ifrån mina hårddiskar. Jag gillar helt klart windows 10 annars, men börja mer och mer vilja gå tillbaka till windows 8.1 igen då åtminstånde hårddiskarna inte laggade lika mycket. Men hatar verkligen 8.1 då det känns mycket segare än windows 10, trots detta lagg.
 11. I och med att jag installerade om via ISO-filen någon tipsade mig om. Tack igen. Så flyter datorn något snabbare. Men har fortfarande samma hårddiskproblematik som tidigare. Hårddiskarna verka uppdatera sig själva i tid och otid.
 12. Installerade, och visst. Fungerar bättre, men hårddiskarna har samma problem med flytet och skall hela tiden uppdateras på något sätt. Jätte långsamt och leta upp filer via filhanteraren.
 13. Tackar. Skall se om jag kan slänga in den nästa helg. Windows 10 får duga med sina konstiga lagggrejer ett tag. :-)
 14. Hmm.. kör uppgraderingen för att slippa den där jädrans serienyckeln. Men vart får jag tag på ISO-filen då? Visst märker nog en aningens bättre mot lagg. Men det är fortfarande så att jag måste avinstallera chrome för att få den att fungerar, och då funkar det hur bra som helst. Startknappen fungerar till och från o s v. Något fel gör jag ju visserligen inte. Men i min försvann iallafall kalender, epost och kontaktappen i nya uppdateringen också. Men visst, jag förstår att systemet kan vara snabbt. Jag kan se dessa möjiga tecken på snabbhet. Chrome är (när den väl kommer igång) ursnabb. Många appar öppna sig på en gång. Men så kommer flaskhallsen. Min rörliga hårddisk är alldeles för långsam och den är nära på långsammare än vad den var tidigare. Jag testade att starta om, för jag skrev tidigare att det tar ca 5min för min gamla windows 8.1 att komma in och sedan öppnar och börja använda datorn. Det tog hela 8:30 min för samma dator med windows 10. Skype är en bra app att se på för att få reda på när du faktiskt kan börja öppna saker. För när Skype till slut loggar in och man ser sina kontakter, då kan du öppna allt i datorn. Men när Skype fortfarande bara visar ordet skype och den blå fönstret. Så kan du inte öppna något överhuvudtaget. Kan använda vilken app som helst och det är samma problem med appar i windows 10 som i windows 8 och 8.1. Apparna är små, men på något sätt tyngre än de vanliga programmen. Fast programmen är nu nästan lika tunga att starta. JAg använder musikprogram och om detta håller i sig att hårddisken är så här slö, kommer det bli svårt att skriva musik på datorn.
 15. Hmm... tja. Har ju blåst min dator flera gånger med windows 8 och 8.1 och alltid fått tillbaks samma slöa system. Du tror att om jag blåste ur windows 10 och gör en ren installation, skulle den fungerar bättre?