Gå till innehåll

M@ts

Medlem
  • Innehållsantal

    56
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    2

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Stockholm Numera Siljansnäs

M@ts's Achievements

(2/8)

  1. Hej och tack, man måste öppna den helt för att komma åt någonting alls. Det är en Asus T-100 13" padda med löstagbart tangentbord som kör Win 10. Har glömt hur man gör detta objekt markerat LÖST...
  2. Igår kväll när jag hade återställt minnet efter testerna, men utan anslutning av skärm, mus, tangentbord, ljud, Internet då startade jag datorn. Gissa om jag blev förvånad när den började starta, anslöt ovan enheter utom internet i farten och när skärmen kopplades in fanns redan uppstartsbilden för att logga in där. Hurra. Nu kunde jag kolla Uppdateringarna det var KB5009596 som var den sista med datum 2022-01-28. Lite mysko att datorns nu datum var samma, trots nytt Bios batteri och inga datum åtgärder av mig ?? Tack Cecilia för dina tips som löste detta, du ställer alltid upp, du är en ängel ! Nu ska jag ta en youtube kurs hur man öppnar min Laptop, kanske får jag igång den med.....
  3. Tror att det var Uppdatering KB5009596 men kan ju inte nu kolla detta. Jag har kollat den lite och hittade något om Linux, om man kör Linux under Win 10, men jag kör inte under Win 10, har en hd till varje OS som bootas separat. Microsoft has addressed an issue where Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2) could stop working properly when you enable Fast Startup. Fast Startup tror jag är standard ? Vid byte av Bios-batteri var datorn helt strömlös. Inga enheter kopplade, en minnessticka kvar efter en stund 2 st pip sen tyst. , Helt tomt på minnesstickor 3 st pip, 3 st pip, hela tiden tills jag stänger av.
  4. Glömde att säga att jag har provat med annan skärm, mus, keyboard ingen skillnad.
  5. Orange = strömmen på, Grön = dator aktiverad, startad
  6. Hej ! Jag har problem med 2 st Windows 10 datorer, dessa har ej UEFI. 1. Stationär, 2. Laptop. Båda har samma symtom efter win 10 uppdatering går ej att boota, ingenting händer, ingen Logga, Skärm svart, ej aktiverad, lampa är orange. Omstart under uppdatering ok, nästa uppstart död. Detta är vad jag har provat på den stationära. Denna är en Dual Boot Win 10 / Ubuntu på var sin HD. Fungerat perfekt i ca 6 år. Boot med DVD, USB ingenting händer. Dom ligger först i Bios. Tagit bort Bios batteri i 30 minuter och bytt till ett nytt. Kommer inte in i Bios trots detta. Tagit bort alla enheter (utan ström) utom Skärmen för att se om den aktiveras, händer ingenting. Har även provat utan skärm och alla anslutningar. Det verkar som det blir ett stop i Bios/Boot proceduren innan skärmen aktiveras. Nu har jag slut på ide'er, hoppas att ni har något tips. Virus ? // M@ts
  7. Hej ! Här kommer orsaken Engelsk sida som är översatt Lnk: https://www.addictivetips.com/windows-tips/fix-tablet-mode-unavailable-on-windows-10/ "Åtgärda surfplattans läge är inte tillgängligt Det finns två saker du kan göra för att aktivera surfplatteläge när växeln för den är inaktiverad. Ta bort externa skärmar Tablet-läge ( Surfplatteläge ) är tillgängligt för Windows 10-enheter med ett undantag; du får inte ha en extern bildskärm ansluten till ditt system. Du kan förstå att detta exkluderar alla stationära system som kör Windows 10. Om du har en bärbar dator, oavsett om den har en pekskärm eller inte, kan du använda surfplatteläge. Ta bort eventuella externa bildskärmar och surfplattans växling är aktiv i Action Center. " Det finns också en lösning på sidan som innebär ändra i registret.
  8. Hans: Sökning på Surfplatteläge. 1 svar om inställningar vid uppstart plus ca 5 förslag via webben. Inställningar / System sen finns bara Surfplatta inget om Surfplatteläge.
  9. Cecilia: Ja som jag skrev i första inlägget "Någonstans på vägen har Surfplatteläget försvunnit"
  10. Hej och tack. Tyvärr i mina datorer finns inte Surfplatteläge som ett val, kan man få det tillbaka som val ?
  11. Hej ! Jag behöver hjälp. Jag har sedan Win 10 kom kunnat hoppa mellan vanliga Win 10 och Surfplatteläge på 2 st stationära datorer. Nu går inte det p.g.a att Surfplatteläget helt saknas i åtgärdscentrum. ( Längst ner till höger där alla meddelande samlas) (Det ser ut som man ska kunna redigera lägga till nya funktioner men lägga till är ej klickbart) Jag har alla senaste uppdateringar på båda systemen. Någonstans på vägen har Surfplatteläget försvunnit. Jag har ingen aning när detta hände. Jag har inte hittat något om detta på nätet, bara att man ska klicka på / av på Surfplatteläget. Hur återställer man Surfplatteläget ? Har Surfplatteläget försvunnit även hos er som har Stationär dator ?
  12. Hej ! Kul att vara här igen senast var tydligen 2009 -10 Idag hände det något annat kul..... Win update pågår, virus scan startar och pågår, då startar även defragmentering, detta måste vara design fel, och bidrar kanske att ta död på disken och få trasiga uppdateringar . Det tog 7 timmar innan dessa tre var färdiga !!! (Version1903 fanns redan på dator, inte den stora uppdateringen) Borde finnas en balansering om en av dessa tre kör borde inte någon av de anda två få starta. Ha en bra kväll / M@ts
  13. Hej ! Efter lite flera tester är problemet löst, tack vare att jag har den krånglade maskinen hemma hos mig just nu. Eftersom jag har flera datoren är det lätt att låna en annan nätdel, bytte och allt fungerar på första försöket. Nätdelar kan få mystiska fel, är inte att lita på nu är jag glad igen. Ha det bra vi hörs.
  14. Tack för tips, Byglingen har jag koll på min hd skall sakna bygel för master,den andra ska ha en bygel. Har letat upp resektive hd på nätet där kan man se alla olika varianter på byglingen. De flesta försöken har varit med bara en hd. Kan ju inte komma in i Bios p.g.a. så fort min hd har ström då har jag 3 sek på mig och det går inte, kan alltså inte ändra något och inte kolla något. Har även provat boot med kompis hd ändrat något i Bios klickat spara .. omboot sker då sätter jag in strömmen på min hd under booten samma 3 sek..... Har funderat på om man kan få i gång en Boot CD ( har ett antal olika bra varianter), men det är ingen vits om jag inte kan ha min hd ansluten. Jag ska prova i alla fall lite senare.
  15. Hej ! Kompisen ville ha en Web server i sin XP maskin, ok sa jag och installerade hemma på en gammal 80 gb hd ett Ubuntu server system, som fungerar perfekt. Nu skruvar jag loss hd och åker hem med den till honom, ( har kollat upp innan med honom vad för disk och interface han har) min hd är av samma typ (Ide) och samma sorts flatkabel 80 trådars. Kopplar bort flatkabel och ström på hans hd och sätter dit min och ansluter. Boot: Startar up fläktar efter ca 3 sek dör strömmen. Efter att ha provat med hans som master min slav samma problem. Bootar utan att ha några enheter som får ström, går "bra" men det finns ju ingen hd. Har även testat clear Cmos med bygel flytt, och även ändrat via bios "Clear NVRAM" till Yes. Nu kommer jag på att om jag bara kopplar på ström ingen flatkabel till min hd, då går det som ovan 3 sek poff. Kopplar bort min hd och kopplar in hans igen och allt är nu igen ok. ( förmodligen inget power problem). Åker hem igen och kopplar in min hd och allt fungerar perfekt. Hans pc är en omärkt variant med Moderkort MSI 848P Neo-V, Intel dual 2,8 Mhz Hjälp vad beror detta på ? Tips någon ?
×
×
  • Skapa nytt...