Nicklas

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  3 000
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  53

7 följare

Om Nicklas

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste besökare till profilen

20 222 profilvisningar
 1. Nicklas

  Köpa klocka från Wish

  Jag har ingen erfarenhet av Wish så detta är kanske en helt felaktig förutfattad mening. Är det inte bara en massa "billigt Kina skit" som säljs på Wish? Med det menar jag inte att allt från Kina är skit, men att det som sälj på Wish i regel är det. Prisskillnaden är i så fall säkert helt omotiverad då det troligen är i princip samma billiga urverk i klockorna och de görs i samma fabriker. Frågan är om det ens är riktiga perpetual calendars eller bara en vanlig kalender, i värsta fall är det kanske inte ens fungerande visare för kalenderfunktionen utan bara dekoration. Istället för att köpa en klocka för några hundra med undermålig mekanik och billigt stål som slits så det flagar så skulle jag rekommendera att lägga lite till och köpa en riktig klocka från ett erkänt märke som Seiko, Citizen, Orient, Sea-gull som inte är mycket dyrare än skräpklockorna men kan hålla hela livet. Är du ute efter en perpetual calendar så t.ex. https://cdon.se/accessoarer-och-vaskor/seiko-quartz-spc131p1-gents-quartz-watch-p40238100
 2. Nicklas

  Hotell i Usa

  @bonusvita Jaha välkommen hem igen! Har ångesten att semestern är slut infunnit sig eller är det mer borta bra men hemma bäst känsla? Verkar som det var lyckat trots en del små motgångar här o där. Vad var det absolut bästa? Vad om något skulle de helst vilja uppleva mer av? Var kul att läsa då man kände igen mycket, precis som när man ser på TV nu och kan relatera till var och varannan plats som dyker upp i amerikanska serier o filmer.
 3. Nicklas

  Hotell i Usa

  Spännande läsning! När jag kom hem därifrån för ett år sedan kände jag att nu kan jag USA, dit behöver jag inte åka utan hellre se något nytt nästa gång. Men när jag läste din blogg så blev jag sugen att åka dit igen.
 4. Nicklas

  Tv via Wifi

  Jag har haft Telia IPTV i några år och det har fungerat bra. De tidigaste boxarna kunde väl ha någon lite seghet i vissa menyer men i modern tid är det inga problem. Tycker de är lika snabba som satelitboxar osv jag använt. Just nu är jag tillbaka på nätverkskabel till min TV-box men tidigare har jag använt två olika modeller av trådlösa lösningar från Ruckus och Technicolor som Telia sålt till sitt IPTV och de har fungerat bra. Jag har dock inte provat den senaste varianten som Cecilia länkade till men jag tror nog den fungerar om något ännu bättre än de äldre modellerna. Jag tror inte de lösningarna är knutna på något vis till just Telias IPTV-boxar utan funkar nog med annat också, men det är inget jag testat så reckomenderar att googla lite på det innan köp. Jag har inte kört 4K över det så vet inte om de klarar den bandbredden men 1080p upplösning har fungerat felfritt med både IPTV-kanaler och Netflix, även Spotify fungerar bra. Har kört kanske 6-7m som längst med betongväggar. De elnätsbaserade nätverkslösningar jag har erfarenhet av har funkat betydligt sämre, men det var länge sedan så de har kanske också blivit bättre. Elnätet i huset kan såklart också ha påverkat negativt. De flesta stora elektronikkedjorna t.ex. Elgiganten, NetonNet, MediaMarkt osv har öppet köp i minst 30 dagar och tar tillbaka öppnade varor (vissa kategorier undantaget) utan frågor så länge produktförpackningen är öppnad försiktigt och det inte syns att varan är använd så de går att sälja igen. Läs vilkoren på hemsidorna. Begagnade Ruckus har jag sett ganska ofta på Blocket och Tradera. Den äldre modellen av Ruckus finns i flera generationer och de ser likadan ut så viktigt man kollar exakt modellbetäckning på dem så man vet vad man får om man ska köpa begagnat.
 5. Nicklas

  Tandkrämsdjungeln oss nördar emellan

  Jag tror inte där är någon skillnad på de stora märkenas tandkrämer vad gäller munhälsa och blekning så jag tar en som jag tycker smakar mindre illa och löddrar lagom. Colgate MaxFresh är det just nu. "Professionell" hemmatandblekning kostar inte så mycket att köpa från sin tandläkare om man önskar sådant och den har garanterat större effekt än tandkrämen. Säger jag som egentligen inte vet ett dugg om detta utan enbart talar utifrån egen begränsad erfarenhet.
 6. Nicklas

  Privat supportprogram.

  TeamViewer www.teamviewer.se är det mest använda och det är gratis för privat bruk.
 7. Nicklas

  Hotell i Usa

  Kul att det blir av trots allt! Jag tycker det är bra att ha en tydlig planering i förväg vad man vill, typ så som ni verkar ha gjort, men där det finns utrymme att ändra sig på vägen. Dvs inte för pressat tidsschema och inte boka mer än nödvändigt i förväg som inte går att avboka. Alcatraz var en av de stora höjdpunkterna på min resa men en varning är dock att som jag minns det kan det kanske vara jobbigt om dina föräldrar som är äldre går dåligt. Där är en hel del branta backar och trappor om man vill komma åt att se mycket. Osäker också hur det är i augusti men vi fick intrycket att det kan vara svårt att få biljett på plats i början på juli så vi bokade i god tid innan. Trevlig resa!
 8. Nicklas

  Hotell i Usa

  Till det priset är det ju inget att tveka på, bara kör (eller flyg)! So what om det skulle dyka upp lite extra kostnader när du har så god marginal till din maxbudget. Någon tusenlapp mer är nog inget som gör märkbart avtryck i ditt liv om ett år eller två, men stor skillnad under resan. Bara att inte behöva oroa sig varenda gång man ska upp med plånboken gör ju allt så mycket njutbarare. Jag håller med Cecilia om hyrbil, det förekommer alla typer så du sticker nog inte ut om du inte har något extremt. Så tänk inte så mycket på det utan välj något som är roligt/praktiskt/prisvärt.
 9. Nicklas

  Windows 10 Fall Creators Update har släppts

  Tack! Det var det första nya jag haft nytta av. Nu har jag maxat höjden så jag slipper scrolla lika mycket de få gångerna jag är där och rotar. Lyckas jag nu städa bort all bloatware därifrån kanske jag inte behöver scrolla alls.
 10. Nicklas

  Ersättare till ACDSee

  Vad bra att det dög. Jo där är ganska många inställningar man kan ändra för att få det precis som man själv vill.
 11. Nicklas

  Windows 10 Fall Creators Update har släppts

  Här också, råkade av bara farten klicka vidare att uppdatera utan att se vad det var och sedan kunde man ta en lång paus från datorn. Har inte märkt något nytt jag har glädje av, bara irriterande saker som att en massa bloatware jag hade avinstallerat nu är tillbaka. Är väl säkrast att ta sig tid att gå genom alla privacy inställningar igen för skulle inte förvåna mig om de dragit igång en massa integritetskränkande skit igen utan att informera. Vad är den mest spännande nyheten som många kan tänkas ha glädje av?
 12. Nicklas

  Ersättare till ACDSee

  http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
 13. Nicklas

  Bakgrundsbilder

  Om du menar var de medföljande standardbilderna är sparade så tror jag det är i C:\Windows\Web\Screen\ Om du menar var man byter dem så högerklicka på skrivbordet, välj Personalize/Personifiera och sedan fliken Lock Screen/Låsskärm. Med viss reservation för de svenska termerna.
 14. Nicklas

  Hotell i Usa

  Jo mig veterligen är det 2 år. Det är inte så att det kvarstår något moment att göra i din ansökan för att den ska vara komplett och att det är tiden att göra det momentet som är på väg att löpa ut? Jag kommer inte ihåg processen. Alternativt att ditt pass är på väg att löpa ut? För då slutar också ESTA't att gälla, tror jag. Förresten om det inte nämnts i tråden redan, glöm inte att skaffa internationellt körkort om du ska till USA. Det är inget "krav" men kan spara dig tid om du råkar ut för en kontroll.
 15. Nicklas

  Hotell i Usa

  Det var tråkigt att höra men låter förståndigt för det förtar ju en del av nöjet med resan om man hela tiden måste räkna varenda krona man spenderar. Bättre då att vänta tills du har ekonomi att sätta en resebudget i överkant så du utan oro kan köpa och göra det du vill och kanske ändå ha lite av resekassan kvar när du kommer hem. Men välkommen i förskott då till underbara Skåne!