Gå till innehåll

E Hobon

Medlem
  • Innehållsantal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Om E Hobon

  • Födelsedag 1934-11-13

Kontaktmetoder

  • Hemsida
    http://www.ejnar.se
  • ICQ
    0

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Intressen
    att leva länge och njuta av livet

E Hobon's Achievements

(1/8)

  1. tack för detta tips -då tar jag Viloläget i stället (jag undrade just) Vill samtidigt passa på att tacka för alla goda tips som jag fått. En del har jag prövat och andra kommer jag kanske att pröva, om jag hinner. T a c k !!
  2. Tack för tipset! Ska grunna på saken men tänker just nu att ha den gamla xp-datorn som en reserv, som oftast får stå i vänteläge. Antar det blir billigare med den strömförbrukningen - av att ha den på i vänteläge - än att köpa extra minne. Datorn är i övrigt snabb och bekväm och onödig att utrangera förrän den kraschar fullständigt. Har en relativt ny acer VISTA PC samt en 17" bärbar med 512 i minne. Och ett par extra hårddiskar som backup. Kommer antagligen att skaffa en mini 10" [t.ex. LG:s X110] för att ha med sen till sommaren i cykelkorgen o båtresor i skärgården ...
  3. Du har rätt. Jag kontrollerade tiden medelst klocka på min andra xp-dator och fann att det dröjde 25 sekunder från inloggning tills jag kunde läsa eposten. Jag hade således fel om en starttid på tio sekunder! Men problemdatorn tar i dag 4-5 minuter och dess hårddisk håller på med något som jag inte förstår vad det kan vara. Den jobbar intensivt i tre långa minuter utan att jag har en aning om vad den håller på med. Har stängt av både indexeringstjänsterna och diskkomprimeringen. Har inga autostarter längre - kollat i msconfig ett flertal gånger... Avirusprogr har systemkrav som min dator väl uppfyller. Jag har haft det antivirusprogrammet under många år - visserligen en uppgradering nu vid nyår men jag ska kanske kontakta dem för att höra om det kan vara konflikt eller något annat fel. Tack för att du engagerar dig!
  4. Svar: Har förstås inte tagit tiden (har inte haft någon anledning) men inte alls upplevt detta problem tidigare. Så om det tog tio eller 25 sekunder vill jag inte med någon som helst säkerhet uttala mig om. Det tog inte 4-5 minuter som det gör just nu, knappast acceptabel starttid, eller hur?
  5. Hej Kentan - jag uppgraderade AVIRA till treårslicens (31/12) och det är klart lite tyngre med bl.a. brandvägg. Tror du det är 'boven'? En andra grej som företogs i sammanhanget var: Jag övergav det trådlösa nätverket och installerade en ny router och fick ett utomordentligt stabilt hemmanätverk. Med tre datorer och två skrivare och två extra hårddiskar. Men det här med att 'inläsa personliga inställningar' tar nu från ena dators 4-5 minuter men från en annan xp dator går det på 10 sekunder ... Tacksam för tips !!! F.t. kör jag med att låta problemdatorn få gå i Vänteläge; då slipper jag den där 5-minutersstarten. Det tar givetvis ström men blir väl billigare än att köpa till mer minne (som tidigare aldrig behövts fast jag då haft tunga program som GoogleEarth, OpenOffice etc) Smattrar det på disken ? Svar: ja det knattrar oerhört störande under lång tid (upp till 5-6 minuter)
  6. Hej Kentan - jag uppgraderade AVIRA till treårslicens (31/12) och det är klart lite tyngre med bl.a. brandvägg. Tror du det är 'boven'? En andra grej som företogs i sammanhanget var: Jag övergav det trådlösa nätverket och installerade en ny router och fick ett utomordentligt stabilt hemmanätverk. Med tre datorer och två skrivare och två extra hårddiskar. Men det här med att 'inläsa personliga inställningar' tar nu från ena dators 4-5 minuter men från en annan xp dator går det på 10 sekunder ... Tacksam för tips !!! F.t. kör jag med att låta problemdatorn få gå i Vänteläge; då slipper jag den där 5-minutersstarten. Det tar givetvis ström men blir väl billigare än att köpa till mer minne (som tidigare aldrig behövts fast jag då haft tunga program som GoogleEarth, OpenOffice etc) Smattrar det på disken Det knattrar som fan - störande så in i helskotta!
  7. Märkligt att RAM = 256 skulle vara (ge) problem januari 2009 när det inte tidigare varit det. För en månad sedan starttid runt tio sekunder, och då hade jag ändå inte påbörjat avinstallationerna etc. Nu har jag bara 10% kvar och ändå tar det 5 minuter för datorn att 'Läsa in personliga inställningarna' - hårddisken jobbar som en dåre ... Detta är ett helt nytt problem sen ungefär 1/1 2009.
  8. För att skapa ett användarkonto: Kontrollpanelen, Användarkonton, Skapa ett nytt konto (följ guiden). Jag skapar ett nytt konto - det är säkert lätt som en plätt. Men vad ska jag göra sen med det. Skape ett konto till kanske? Som du märker är humöret dystert ...
  9. De här skulle kanske göra susen. Men jag är 75+ och undrar vad som händer om jag skapar konton vilket jag aldrig tidigare varit med om - går det att få lite svenska anvisningar hur man går tillväga? Mina gamla xp-böcker om ca 2.500 sidor hjälper föga, eftersom jag inte är så slängd i engelska. Det är några program som jag betalt mycket pengar för som jag skulle vilja rädda och kunna använda. Annars själva datorn är nog mogen för grovsoprummet (bara 256 i RAM)
  10. Installerade programmet. Det var svåranvänt för mig, amatör och lekman. Men tecken tydde på att 'prefetching' var ett jobbigt problem för datorn (jag såg ett liggande diagram där fetching var den långa aktiviteten). I mappen som heter WINDOWS/Prefetch finns det nu 64 filer, alla av senare datum än tre dagar. Jag har här på forumet fått rådet att deleta dessa. Vad händer då? För mig lite vågsamt att gå in och deleta filer utan att veta sdäkert om det verkar positivt eller kraschar hela systemet. Vore tacksam för en fortsatt dialog ...
  11. Tack, jag har kört CCleaner vid ett flertal tillfällen i deember och nu i januari. Jag har haft ögonen på mappen 'prefetch' men inte vågat göra något. Är det inte så att filerna där ska göra att filerna fångas upp snabbare? Återkommer efter att ha tittat närmare. Tack i alla fall för goda tips. Ha en trevlig helg!
  12. Problemet är att datorn tar så lång tid att starta. Den påbörjar inläsning av 'personliga inställningar' och sen jobbar den som tusan med nånting i över tre (3) minuter. Tidigare var det inget problem. Det har uppstått vid årsskiftet 2008/2009. Jag har gått ifrån ett netgear trådlöst nätverk till ett kabelanslutet med en d-link router. Det nya är betydligt stabilare än det trådlösa var. Kan det finnas kvarvarande skräp på datorn efter detta byte av nätverk? Någon som har liknande erfarenhet eller kan föreslå hur man skulle kunna felsöka. Har strippat datorn från alla tunga program som OpenOffice, GoogleEarth, musikspelare, Photoshop etc., men till ingen verkan alls. Har kört diverse hjälpprogram, bl.a. PCTools repair. Ingen minskning av starttiden erhölls. Tacksam för alla tips
  13. . Det är aldrig lönt mödan... etc Affären som sålde datorn till mig för sju år sen hittade själv på ett ytterligt fånigt namn: 'Ägare till datorn' (vilka idioter). Jag har aldrig kunnat/vågat / lyckats byta namn. Nu är det snart dags skicka den datorn till grovsoprummet ...
  14. - Nu mer än ½ år senare. Utvecklingen går snabbt, som alla vet. Mitt barnbarn fick en sån där trevlig mackapär i julklapp. Den hade Vista installerat av LG. Tycktes gå bra så länge jag (morfar) hanterade den. Inga konstigheter märktes. Den var gudomligt lätt att bära, man glömde nästan bort att gick genom stan med en dator i handen ... Däremot och en helt annan sak: jag skulle gärna vilja banta xp ordentligt på min gamla (sju år) stationära PC. Har försökt med mindre lyckat resultat. Det är därför jag halkat inpå detta forum, detta utmärkta forum skulle det heta!
  15. Vore tacksam få veta hur det gick sen! Var det en omständlig procedur med överraskningar? mvh ejnar
×
×
  • Skapa nytt...