Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Grafikkort'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Hjälp och support : Windows
    • Windows 11
    • Windows 10
    • Windows 8 och 8.1
    • Windows 7
    • Windows Vista
    • Windows XP
    • Windows 95/98/ME/NT/2000
    • Windows Server
  • Windows Beta och Framtiden
  • Webbläsare
    • Microsoft Edge
    • Internet Explorer
    • Chrome & Chromium
    • Firefox
    • Opera, Safari och övriga webbläsare
  • Program och programtips
    • Microsoft Office / Microsoft 365 Apps (Word, Excel och Outlook med flera)
    • Program
    • Programtips
  • Säkerhet
    • Säkerhetsprogram (antivirus, brandväggar, HIPS m.fl)
    • Borttagning av virus och andra skadliga program
    • Allmänna säkerhetsfrågor och -diskussioner
  • Hjälp och support: Allmänt
    • Hårdvara och kringutrustning
    • Nätverk, internet och bredband
    • Spel
    • Mobiltelefoner
    • Linux och Windows-undersystem för Linux (WSL)
    • Allmänna datorfrågor och -diskussioner
  • IT-proffs
    • Allmänt
  • Allmänt
    • Hemsidan och forumet
    • Café

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Hemsida


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Från


Intressen

Found 5 results

  1. Hej! Först - jag har ingen större erfarenhet alls av datorers teknik och liknande så jag ber om ursäkt om min förklaring på problemet görs dåligt. Jag har dock en datorkunnig sambo, men eftersom vi inte fått det att funka och han inte är hemma tänkte jag att jag skulle försöka ta tag i problemet själv. Jag har ingen aning om vilka av mina dators specifikationer som är intressanta så jag skrev ner allt från dxdiag och via andra sätt. Är det några spec jag missat som är intressanta får ni skrika till. Sambon har byggt min dator. DATORNS SPEC: Operativsystem: Windows 7 Professional 64 bitar (6.1, build 7601) Service Pack 1 Klassificering; 5,7 Processor: Intel® Core i5-2500K CPU @ 3.30 GHz (4CPUs) ~ 3.3 GHz Installerat minne (RAM): 8,00 GB Grafikkort: ASUS P8Z68V-PRO GEN3 Systemtillverkare: System manfucaturer Systemmodell: System Product Name Bios: Bios Date: 11/09/12 13:22:29 Ver: 36.03 Minne; 8192 MB RAM Växlingsfil: 2274 MB används, 14042 MB är tillgängligt DirextX-version: DirectX 11 Bildskärm: Enhet: Namn: NVIDIA Quadro 4000 TIllverkare: NVIDA Kretstyp: Quadro 4000 DAC-typ: Integrated RANDAC Uppskattat total minne: 12727 MB Aktuell buldskärmsläge: 1920x1060 (32 bit) (60 Hz) Bildskärm: Allmän PnP-bildskärm Drivrutiner: Huvuddrivrutin: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvw Version: 9.18.13.745 Datum: 2012-11-06 10.34.25 WHQL-signerad: ja DDI-version: 11 Drivrutins-modell: WDDM 1.1 DirectX-funktioner: DirectDraw -accelaration: Aktiverad Direct3D-acceleration: Aktiverad AGP-struktursacceleratioN: Aktiverad PROBLEMET: För några månader sedan köpta min sambo ett nytt grafikkort till min redigeringsdator (Jag redigerar med AVID) Det var begagnat. Han satte i det och allting såg bra ut. Jag har dock inte redigerat sedan i våras (dvs. att jag inte använt datorn sedan vi satte in det nya grafikkortet). Förra veckan var första gången jag använde datorn då jag skulle börja med ett nytt redigeringsprojekt. Då fick jag dock stora problem med blue screen. Efter blue screen dök upp startades datorn om automatiskt. Trots att inte jag har använt datorn så har dock min sambo använt den en gång för att spela - då hade inga problem uppstått. Nu har jag dock problemen. Blue screen dyker upp när jag konverterar filer, importerar filer (ibland klarar datorn 2 timmar och ibland dyker blue screen upp redan efter 10 minuter). Det har ingenting med AVID att göra då detta även händer när jag konverterar i MPEG STREAMCLIP och ibland händer det även när jag klickar runt i datorn. Jag har ingen aning om det har med mitt nya grafikkort att göra, men det känns rimligt då jag inte haft dessa problem sedan vi bytte det. Jag har dessvärre inte kvar mitt gamla grafikkort då det är sålt. Jag har fått upp två olika meddelanden" PNF_LIST_CORRUPT" och "MEMORY_MANAGEMENT". Vi har testat att installera om Windows och även installera om alla de program jag har i datorn och även att uppdatera grafikkortets drivrutin och BIOS. Min sambo lyckades få det att funka igår när vi uppdaterade BIOS och jag importera filer över natten. Allting gick bra - inga problem alls. Men när jag klickade runt imorse fick jag blue screen igen. Denna blue screen såg dock annorlunda ut än de jag fått tidigare. Jag hann tyvärr inte läsa vad det stod. Men det var inte mycket text. Det stod att massa uppdateringar behövde göras när datorn startades om. Så jag började uppdatera via Windows Update. Mitt i uppdateringen fick jag ännu en blue screen. Jag lyckades uppdatera allt nästa gång. Så nu är alla viktiga uppdateringar installerade. Jag uppdaterad sedan prestandaklassificeringen. Någon som vet vad problemet kan bero på? Vad vi ska göra här näst? Tack på förhand!
  2. Hej Jag har ett nvidia gtx570 som grafikkort i min dator,två skärmar funkar bra men jag skulle vilja ha en tredje inkopplad,måste jag skaffa ett grafikkort till då eller finns det ngn annan lösning?,på baksidan har jag ett hdmi-uttag och två st "vita" uttag!
  3. Min 1-åriga stationära dator (Intel SSD-disk, Intel Core i7, Win7) blåskärmskraschar, inte jätteofta men ändå. Och nu när garantin håller på att gå ut är jag frågande till att, ännu en gång, släpa iväg den till datorbutiken som gör den vanliga kollen med formatering... Jobbigare isf att skärmen oftare är svart vid omstart. Har en Dell 2408WFP som jag testat alla typer av sladdar till. Grafikkortet ATI HD5450. Skärmen visar ibland linjer (enligt bilden) vid uppstart. Så tre frågor: Vad innebär den tillfälliga linjen på skärmen? Finns det något känt samband mellan mina skärmproblem och att datorn visar bluescreen? Och är det värt ännu en inlämning med systemkoll och formatering för en dator som kraschar nån gång i månaden?
  4. Hej Kommer här krypande med en liten fråga under temat grafik & bildskärms inställning. Vet inte så noga om det har skrivits så mycket om ämnet tidigare så tänkte vi gör en tråd som får handla om lite tips & idéer och hur man bäst kan gå till väga när bildskärmar behöver justeras & ställas in. Har precis själv installerat en nyare drivrutin till grafikkortet från NVidia inkl. en kontrollpanel med programvara som medföljde liknande som den föregående som funnits installerad förut. Använder XP 32bitars med servicepack 3, DirectX 9.0c nyligen installerat. Upplösning 1024 x 768 x 60hertz x 32bitar/bildpunkt, (kan oxå köra 800 x 600) Grafikkort (AGP) Asus NVidia GeForce 6200 Kärnklocka: 350 MHz Minnesklocka: 500 MHz (1000 MHz datahastighet) Minnesgränssnitt: 64 Bitar Minne: 256 MB Minnestyp: DDR1 Video BIOS-version: 5.44.A2.07.00 Drivrutinsversion 285.58 sitter installerat i datorn. I Enhetshanteraren (grafikkortet) står angivet filversion: 6.14.12.8558, datum: 2011-10-07 Finns också en CD som följde med kortet innehållande äldre drivrutiner nedan. nVIDIA Display Driver Win2KXP 76.44 nVIDIA WDM Capture Driver 2.11 ASUS Enhanced Driver 1.15 Har nu provat lite fram & tillbaka vad gäller justera in skärmen till optimala värden men har ännu inte riktigt fått fram den återgivning som den annars brukar ha eller haft tidigare. Speciellt färger & gamma ligger inte som de ska än, t.ex blått blir alldeles för klarblått och samma med gult och rött. Hittade några hjälpmedel enl. exemplen här under...Fyll gärna på med fler tips! http://www.quickgamma.de/indexen.html http://www.lagom.nl/lcd-test/ Vad berör CRT skärmen så är jag lite osäker, har försökt uppdatera drivrutinen via Enhetshanteraren men säger bara att ingen bättre kan hittas vid sökning. Version i Enhetshanteraren v5.1.2001.0, datum från 2001-06-06 så i äldsta lagret Finns även kalibreringsguide som följer med Nvidia (heltäckande i helskärm med flera steg) men där funkar inte längre synken så gamma & ljus kan inte längre ställas in med mus & liknande (eller gör jag fel, LCD står angivet upptill på guiden). Har för mig detta har fungerat & göra tidigare. Sitter också en mindre inställningspanel med knappar på skärmen som går & trycka på men inte särskilt praktiskt & använda eftersom rutan som då dyker upp mitt på skärmen döljer & skymmer eventuella inställningsbilder som då ligger i bakgrunden så man ser dom inte ordentligt. Fann iaf följande spess omkring CRT skärmen, fabrikat Fujitsu Siemens, kapaciteter & inställningar. DumpEDID v1.01 (kommandorads verktyget som använts för ta fram uppgiften) Copyright © 2006 Nir Sofer Web site: http://www.nirsoft.net/utils/dump_edid.html ***************************************************************** Registry Key : DISPLAY\FUS0462\4&214f36dc&0&80861100&00&02 Monitor Name : B772-1 Serial Number : YEGH057123 Manufacture Week : 38 / 2003 ManufacturerID : 45850 (0xB31A) ProductID : 1122 (0x0462) Serial Number (Numeric) : 57123 (0x0000DF23) EDID Version : 1.3 Display Gamma : 2.26 Vertical Frequency : 50 - 160 Hz Horizontal Frequency : 30 - 72 KHz Image Size : 30.6 X 23.0 cm (15.1 Inch) Maximum Image Size : 32 X 24 cm (15.7 Inch) Maximum Resolution : 1280 X 1024 Support Standby Mode : Yes Support Suspend Mode : Yes Support Low-Power Mode : Yes Support Default GTF : No Digital : No Supported Display Modes : 720 X 400 70 Hz 640 X 480 60 Hz 640 X 480 75 Hz 800 X 600 75 Hz 1024 X 768 70 Hz 1024 X 768 75 Hz 640 X 480 85 Hz 800 X 600 85 Hz 1024 X 768 85 Hz 1280 X 1024 60 Hz *****************************************************************
  5. När Win7 installerades blev grafikkortet installerat som standard VGA-kort med Microsoft drivrutin. Grafikkortet heter:ATI Mobility Radeon Express 200M.ATI drivrutinen heter V.8.332.0.0. När jag installerade BlazeDTV till en DVB-T USB-sticka för att se på TV blir skärmen svart,ljudet är OK. Jag tror att Microsoft drivrutinen orsakar detta,jag har installerat video Codec-pack utan förbättring. När jag försöker uppdatera till ATI:s får jag meddelande att bästa drivrutinen redan är installerad. När jag avinstallerar Microsoft drivrutinen och startar om får jag samma meddelande. Hur kan jag komma förbi detta att fel drivrutin har tagit över?
×
×
  • Create New...