Jump to content

Hur söka på fil-innehåll i Vista?


ycc

Recommended Posts

Jag kör Vista Home Premium. När jag skriver in en term i sökrutan uppe till höger i mappen så sker sökning i filnamnen. Alt. avancerad sökning kommer också upp.

Jag hittar dock inte hur man skall göra för att även filernas innehåll skall genomsökas. Jag vill minnas att t.ex. manuskript och web-sidor genomsöktes i XP? Jag har nog missat något här ...

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret. Jag hittade indexeringsalternativen i kontrollpanelen. Jag tror inte det går att välja ut vissa filtyper selektivt för indexering av innehåll. Samtliga valda filtyper kommer att indexeras med innehåll om jag väljer detta. (Själv behöver jag främst typerna doc/txt/htm(l). Denna process kanske tar tid? Jag väntar lite tills jag inte behöver datorn akut och provar sedan. Tack igen.  :)

Link to comment
Share on other sites

Jag är tydligen lite trög ;) Jag får upp en lista på hundratals filtyper där en stor del är förvalda (med s.k. checkboxar). Under listan finns s.k. radiobuttons med två alternativ: indexering med/utan innehåll.

Hur skall jag göra för att välja ut fyra filtyper (htm(l)/txt/doc) med innehåll.

Om jag först ägnar en bra stund att klicka bort alla bockar utom för mina fyra filtyper, sedan klickar indexera med innehåll så är mitt intryck att alla andra filtyper blir oindexerade?

Link to comment
Share on other sites

Dom filtyper som är ibockade är dom filer som indexeras. Om du sedan markerar filtypen "doc" så lär den redan vara ibockad och alternativet "Indexera egenskaper och innehåll" är också valt. Faktum är att även htm(l) och txt redan är inställlda på att indexeras med egenskaper och innehåll.

Om du vill se till att indexera innehållet för en annan filtyp så markerar du bara filtypen och väljera alternativet "Indexera egenskaper och innehåll". Du kan alltså bara ändra inställningen för en filtyp åt gången.

Link to comment
Share on other sites

Tack, nu förstår jag. Det är alltså skillnad på att markera och att "bocka för". När man markerar en filtyp som är förbockad så hoppar "radiobutton" till det aktuella läget. Som du säger så är redan de nämnda filtyperna inställda på indexering med innehåll.

När jag tittar noggrannare så var det php-filer där jag saknade indexering av innehållet. När jag går och lägger mig ikväll skall jag ställa in dessa för indexering med innehåll och låta datorn jobba. Tack för tipset, nu tror jag jag skall kunna få till det  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...