Jump to content

Problem med datum och tid som ställer om sig


Stim

Recommended Posts

OK, ännu ett problem. Både klockan och datumet ställer om sig automatiskt av nån okänd anledning. Vet inte riktigt vad det beror på.

Detta är fjärde/femte gången nu då datum och tid ställer om sig. Bakåt i tiden med nån dag. När det gäller tiden så berörs endast timmarna, inte minuter eller sekunder. Alltså bara datum och timmarna man får ställa in på nytt.

Vet någon vad det här kan bero på?

Häromdagen startade jag tråd angående filmer som fryser  en upptäckt som börjat efter " Windows Complete PC Restore" men vet ej om det problemet liksom detta med datum och tid kan har något med  "Windows Complete PC Restore " att göra. Det enda jag själv tänker att det här beror på är "Windows Complete PC Restore " men samtidigt tänker att så dåligt kan väl ändå inte "Windows Complete PC Restore " vara och att det måste bero på det?

Link to comment
Share on other sites

Oj, det klassiska problemet

Det låter som om batteriet på ditt moderkort har tagit slut. Det sitter nämligen ett batteri på datorns moderkort, som används för att bibehålla viss information i det så kallade CMOS-minnet bland annat klockslag och datum även när datorn slås av. Vilken typ av batteri det är beror på ditt moderkorts modell, men det är inte jättesvårt att byta själv. Annars kan du alltid lämna in datorn hos en vanlig handlare för att få batteriet bytt.

Link to comment
Share on other sites

Jag tvivlar lite på att det är baterri problem. Batteriet är max ca en månad gammal. Bytte det nyss efter att en annan dator behövde batteri. Den datorn fick det gamla och satta i det nya på den här, på den problemet gäller.

Det här ställer om sig ca en gång i veckan/varannan gissar jag, vet inte exakt men med något sånt mellanrum. Den ställer om sig också efter en tids användande, inte direkt vid start/avstägning av datorn.

Kan det ändå vara så att det är batteriet ändå?

Link to comment
Share on other sites

Bytte för en månad sedan och kostade 40kr, en Phillips variant.

Tror inte problemet ligger hos batteriet och måste vara annat som spökar. Visst kan väl alltid testa med ett annat batteri (har extra) men får i så fall vänta nån vecka för se om det löser sig.

Som det är nu så ändras det om efter ca 1-2 veckors mellanrum.

Link to comment
Share on other sites

Då var det dags nu igen, nu ikväll ställdes klockan om till 14:00 tiden någonting sånt fast klockan är 23:00 någonting sånt. Denna gång ändrades endast tiden inte datumet också.

6 dagar sedan av allt döma av första posten då det skedde Oktober 16 senast.

Fortfarande batteri problem? Eller kan det vara något annat som spökar?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...